Banner

Feczkó Tamás: Hatékonyan kell kihasználni a helyzeteket

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-21 11:48:00

Nem elég helyzeteket, ziccereket kialakítani, azokat értékesíteni is kell - hívta fel a figyelmet Feczkó Tamás a Fehérvár - DVTK mérkőzés előtt.


A DVTK legutóbb Kisvárdán lépett pályára, mert az Újpest elleni találkozó elmaradt, mivel a vendégek nem tudtak elutazni Diósgyőrbe. Elsőként azt kérdezte a dvtk.eu Feczkó Tamás vezetőedzőtől, hogy mivel telt a legutóbbi három hét.

Valójában csak két hét volt, mert utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy játszani fogunk az Újpest ellen, ennek megfelelően készültünk - reagált a sportszakember. - Csak csütörtök este tudtuk meg, hogy mégsem lesz mérkőzés, amit nagyon sajnálunk, a pályán szerettünk volna megszerezni a három pontot. Ennek megfelelően tulajdonképpen a válogatott mérkőzése miatt tartott bajnoki szünetben készültünk a Fehérvár ellen.
Többen kisebb sérülés és betegség miatt hiányoztak, néhány foglalkozáson csupán 10-12 mezőnyjátékos dolgozott. Mostanra majdnem mindenki utolérte magát, a válogatottjaink is visszatértek, az a legfontosabb, hogy a felkészülés hajrájára kiegyenesedtünk.



Az igazoltan hiányzó Hysen Memolla az albán, Florent Hasani a koszovói, Szűcs Kornél pedig a magyar U21-es csapattal készült.

Örömteli, hogy a sérülten hazautazó Hysen a sorsdöntő, Belarusz elleni találkozót már végigjátszotta, mi több, az első gól az ő beadása után született. Florent a három meccsből kettőn szerepelt, és már nyolcszoros válogatott. Nem győzöm hangsúlyozni, azért nagy szó mindkét játékos szereplése, mert komoly bajnokságokban szerepelnek a posztriválisaik. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a DVTK saját nevelésű játékosának, Szűcs Kornélnak is gratulálok a bemutatkozáshoz az U21-es válogatottban. Végigjátszotta az első győztes mérkőzést, és a tehetségét mutatja, hogy nem a saját posztján, hanem jobbhátvédként nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A fehérvári játékosok egy része is a válogatottal készült, Nikolics Nemanja, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Loïc Nego a magyar, Visar Musliu és Boban Nikolov az észak-macedón csapattal.

Büszke lehet minden magyar futballrajongó a magyar válogatottra - fogalmazott Feczkó Tamás -, óriási eredmény kijutni az Eb-re, amit még megfejeltek a Nemzetek Ligájában az A ligába való feljutással. És ne felejtsük el, hogy az észak-macedón válogatott először játszik kontinenstornán, akik kiharcolták a részvételt, azok beírták a nevüket a sportág történelemkönyvébe. Minden válogatott olyan nagy érzelmi töltettel tér vissza ilyenkor a klubcsapatához, ami felülír minden fizikai fáradtságot.


Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

2020-11-22 07:13:25 Piros öves, Őstag
Szerintem ezeket olvassa valahonnan Feczkó, minden meccs előtt ugyanazt mondja:hatékonyság! Valami termelési igazgató vagy mi a tököm ez az ember? Mondjuk ezzel az Újpest ellen nem is volt gond, olyan hatékonyak voltunk, kapura lövés nélkül lőttünk 3 gólt. Inkább azt oktatná le, hogyan kell a kapu elé jutni, lehetőleg nem a 70. perc után. Már előre látom a vereség utáni sírós arcot meg a magyarázkodást, hogy nem voltunk elég hatékonyak. Inkább kerestünk volna egy olyan edzőt, aki az adott keretre tud egy taktikát is kidolgozni. Nem 2 rendszert vagy hármat, elég lenne egy is, csak működjön. Volt rá 3 hete a vezetőségnek. Tulajdonképpen nem is kellett volna sokat keresgélni, mert Vignjevic szabad. Bár ő értelmesebb annál, hogy belelépjen ennek a szarkupacnak a közepébe.
2020-11-21 22:55:01 Fekete öves, Veterán
http://dvtk.eu/merkozesek/pre/13132-merkozes-MOL_Fehervar_FC-Diosgyori_VTK/21056-Bognar_Tamas_fuj_Szekesfehervarott-cikk-labdarugas
21. antiabs |Válasz erre: 14. KáGábor
2020-11-21 22:51:52 Piros öves, Őstag
Nem hagyták volna? Kik? Ha esetleg feltételezzük hogy ez a város/közl.vállalat sara, m világiék nem csekkolják, h mi kerül a villamosra, m helyette inkább a fb posztokat ellenőrzik, akkor is legkésőbb amikor kiment a dvtk tv forgatni, akkor sem tűnt fel nekik, hogy ez így roppant kellemetlen és nem hívták a főnit, h most mi fax legyen?
Nemodafigyelés meg a beleszarás minden szinten.
20. tomi87*
2020-11-21 21:43:56 Fekete öves, Veterán
:-))
2020-11-21 21:35:11 Kék öves, Tag
Meglepetésszerű első félidőre számítok.
A végére 1-0-ra fog vezetni a csapat és az esélytelenek nyugalmának hullámait jól meglovagolva, higgadt játék mellett, több, szemre is tetszetős támadást vezet, míg a Vidi játékosai nem igazán találják a ritmusukat és láthatóan idegesen próbálják kontroll alá vonni a mérkőzést.
18. KáGábor* |Válasz erre: 17. betyarok
2020-11-21 20:45:59 Fekete öves, Veterán
.
17. betyarok |Válasz erre: 14. KáGábor
2020-11-21 20:40:29 Fekete öves, Őstag
Ez mind pont olyan megdöbbentő, mint a kaposvári 0:3......
De az is, hogy én vettem észre egy hét után....
Remélem nem analóg, de van egy történetem: még 2006-07 körül a gyurcsányi időkben (?) egy jó barátom divatáru boltjának kirakatában egy pólót fedeztem fel, egy ősmagyar harcossal, s rovásirás felirattal. A felirat ez volt: "BoLond". Rovásirásban a "T" és az "L" még csak nem is hasonlitanak. Ismertem azt is, aki megrajzolta, erősen magyarellenes volt....Azt irtam neki, hogy látod kisfijam, ezért kéne a rovásirást tanitani, hogy még VÉLETLENÜL se forduljék elő ilyesmi....
16. zaphod |Válasz erre: 14. KáGábor
2020-11-21 20:32:09 Fekete öves, Őstag
Gáz hát. Remek tükre a klubnál folyó szakmai munkának.
15. gazember*
2020-11-21 20:31:27 Fekete öves, Veterán
Én is úgy gondolom, hogy hatékonyan kell kihasználni a helyzeteinket. Emellett azonban hatékonyan kell megakadályozni az ellenfél próbálkozásait is. De ha már ennek ellenére valami nem várt történés miatt, mégis a kapu felé tartana egy lövés, akkor azt a kapusnak hatékonyan hárítania kell. Szerintem tehát a hatékonyság jegyében kell elmenni Fehérvérra, azaz a söfőrnek is hatékonyan kell közlekednie a busszal. Emellett persze a busznak is igen hatékonynak kell lennie, hiszen hiába minenki hatékonysága, ha a a gépezet egy-egy eleme elkezd hatékonytalankodni. A hatékonytalanság most nem fér bele, mert az a hetékonyság kárára megy.... És hát valljuk be, csak megfelelő mértékű hatékonyság esetén lehet elmondni, hogy az edzői stáb is hasonlóan hatékony munkát végez. Ha én lennék az edző, éppen a hatékonyság biztosítása érdekében, pl. hat ékkel kezdenék, mert így a csapat sokkal hat ékonyabb lenne....(köszönet az ismételten színvonalas és mélyenszántó interjúért a dvtk.eu-nak")
14. KáGábor* |Válasz erre: 13. zaphod
2020-11-21 20:14:31 Fekete öves, Veterán
De ez így meg gáz... Nyilván van hibája a klub vezetésnek, de nem hiszem, hogy hagyták volna, hogy így felkerüljön, ha tudnak róla. Könnyen előfordulhat, hogy tényleg nem tűnt fel senkinek. Már lassan egy hete fut a villamos, és itt is csak most került elő. Pedig a promo videóban is látszódik. Szóval ennyire nem hiszem, hogy fillérbaszók lennének. Bár aztán ki tudja...

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...