Banner

Feczkó Tamás: Ezúttal is a játékosoké lesz a főszerep

Szerző: Jáborcsik András | 2019-11-29 16:50:00

Eltiltása miatt csak az Illovszky Rudolf Stadion lelátójáról nézhette Feczkó Tamás a DVTK Újpest elleni győzelmét.

A dvtk.eu-n megjelent interjúból idézünk:


Bevezetésként arról kérdezték, milyen érzés egy edzőnek a kényszerű tétlenség.

Egyrészt mindig nehéz egy edzőnek, ha nem lehet a csapata mellett, másrészt viszont jó volt a lelátó tetejéről látni, mennyire szervezetten játszottak a fiúk. Kis túlzással egy percig sem kellett izgulni Angyalföldön. Működött a mérkőzés előtt kitalált taktika, és ez a legfontosabb, mert a legjobb ötlet is csak annyit ér, amennyi abból megvalósul a pályán. A játékosok átérezték, hogy a sérülések, eltiltások, betegség miatt milyen nehézségeink vannak, még ha nem is beszéltünk kifelé erről. Tudták, hogy száz százalékot kell nyújtani a siker érdekében, amit meg is tettek. Nagyon sokat dolgoztak a srácok a győzelemért, de rajtuk kívül a stáb összes tagja kivette a részét a sikerből. Az egész eltiltásban az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam a csapattal és a szurkolókkal ünnepelni.


Ha pozitív oldalát keressük a büntetésnek, akkor talán annyit lehet megemlíteni, hogy a pályán zajló eseményeket a lelátóról jobban át lehet tekinteni, mint a kispadról. Emiatt a legtöbb magyar élvonalbeli klub egyik stábtagja, jellemzően a videoelemző a nézőtéren foglal helyet.

Ez nálunk is így van, Miskei Attila másodedző az első félidőt rendre a lelátóról nézi - árulta el Feczkó Tamás -, hogy más szemszögből más információkat szerezzen, most viszont felcserélődött a helyzet. Örömmel láttam, hogy mennyire egységes a csapat, és milyen jól működnek együtt a játékosok.

Mirko Ivanovski két mérkőzésre szóló büntetéséből egy még hátra van, Dejan Karan eltiltása azonban letelt.

Ezen a héten néha furcsán is éreztem magam, mert 18-an dolgoztunk az edzésen - mosolygott a vezetőedző. - Javult a helyzet, a csapaton átsöprő vírus elhagyta az öltözőt.

Két idegenbeli mérkőzés után ismét hazai pályán, várhatóan tovább gyarapodó létszámú közönség előtt játszik a DVTK.

A Kisvárda elleni győzelmet követően sokáig témát adott a csapatnak és a szakmai stábnak is a fantasztikus hangulat. Labdarúgóként és edzőként megéltem már néhány mérkőzést, de ehhez fogható élményem még nem volt. Nagyon remélem, hogy szombaton is hasonló fieszta zárja a találkozót! - bizakodott Feczkó Tamás.


Olvasd el a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2019-11-30 23:42:50 Fekete öves, Veterán
Bár azért ez a védelem sem életbiztosítás...mint láttuk. FEczkónak csak annyit kívánok, hogy az angyalfölditől még sokkal nagyobb ünneplésekben legyen itt velünk része !!
2019-11-29 20:49:56 Fekete öves, Veterán
Én nem bánnám, ha követné a győztes csapaton ne változtass elvet, és maradna ugyanaz a védelem.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...