Banner

Miroslav Satan A két magyar csapat sok mindenkit meglepett

Szerző: Jáborcsik András | 2019-06-30 18:01:00

Változásokat hozna a szlovák jégkorongba a szövetség új elnöke, akit nyilván a Tipsport Ligában szereplő magyar klubokról is kérdezte a jegkorongblog.hu.

A Szlovák Jégkorong Szövetség a héten nagy többséggel elnökévé választotta az egykori kitűnő játékost, a 2002-es világbajnokot, Miroslav Satant.


A jegkorongblog.hu megkereste kérdéseivel az új elnököt, aki pedig készségesen állt a portál rendelkezésére. Először a szlovák hoki előtt álló legfontosabb feladatok iránt érdeklődtek.

“Úgy gondolom, prioritásként kell kezelnünk a szlovák jégkorong egyesítését egy hosszú távú elképzelés mentén – kezdte Satan. – Számomra most az a legfontosabb feladat, hogy a klubokkal együttműködve közösen dolgozzuk ki, teremtsük meg ezt a víziót a következő időszakban. A feltételek adottak ehhez az egyesítéshez Szlovákiában, ezáltal sikeresek lehetünk a jövőben.”



A magyar szurkolókat persze – különös tekintettel a két érintett klub híveire – a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék Extraliga-szereplése érdekli a legjobban. Annak tükrében is, hogy a Pro-Hokejtől a korábbi hírek szerint az SZLH veszi át a bajnokság működtetését, amelynek ugye új elnöke van.

“Úgy gondolom, a két magyar csapat sok mindenkit meglepett az előző szezonban. Mindkét együttes egyértelműen versenyképes volt a szlovák csapatokkal, és ez örömteli. Úgy gondolom, ez az előttünk álló szezonban sem fog változni, a MAC és a DVTK továbbra is értékes tagja lesz a ligának. Azt pedig majd meglátjuk, hogy hosszabb távon milyen pluszt hoznak a bajnokságba.”

A tavalyi volt az első olyan szlovák pontvadászat, amelyben külföldi, azaz magyar csapatok is részt vettek. Vajon vannak-e elképzelések további – magyar vagy akár lengyel – klubok befogadására?

“A bővítés természetesen lehetséges opció. De ahogy már említettem, a következő időszakban látni fogjuk, hogy a külföldi csapatok milyen értéket tudnak hozzátenni a a ligához, és a lehetőségekről akkor fogunk dönteni, ha annak is eljön az ideje.”

A nyár egyik izgalmasabb híre volt a Slovan Bratislava távozása a KHL-ből és jelentkezése a Tipsport Ligába.

“Úgy gondolom, a Slovan nehéz helyzetben van. Szabtunk egy határidőt, ameddig várunk rájuk, hogy rendezhessék az adósságaikat, az anyagi problémáikat. Úgy tudjuk, már születtek megállapodások a játékosokkal, és a következő elnökségi ülésen meg is fogjuk vitatni a részleteket. Reméljük, sikeresen megoldják a helyzetet, így végül ők is velünk lesznek a 2019/20-as Extraliga-idényben.”


Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...