Éljétek túl ezt a szezont - Elek Ákos

Szerző: dfcwolf | 2017-03-20 16:19:00

Elek Ákos Kínából történő visszatérését követően megegyezett a DVTK-val, hogy amennyiben megfelelő külföldi ajánlatot kap, a klub nem gördít akadályt a játékos távozása elé. A megkeresés a kazahok részéről talán picit váratlanul ért bennünket a szezon közepén, amikor nyilvánosságra került, hogy a középpályás iránt az FC Kairat Almaty érdeklődik. A felek hamar dűlőre jutottak, a klub pedig tartotta magát az ígéretéhez, így egy válogatottal, egy csupaszív játékossal kevesebbek lettünk a bajnokság hátralévő részére.

Az amigeleken.hu új otthonában érte utól Elek Ákost, aki készséggel válaszolt a kérdéseinkre, hogy milyenek az első benyomásai, élményei pályafutása legújabb állomásán?


Szia Ákos! Köszönjük, hogy válaszolsz a kérdéseinkre! A múlttal már csak egy kicsit foglalkozunk, hiszen inkább a jelen és a jövő érdekel minket.

Nem volt túl nagy meglepetés az eligazolásod. Mekkora munka volt a háttérben? Mióta ment az egyezkedés?
Érdekesen alakult, mert decemberben én már tudtam a Kairat érdeklődéséről, de januárban nem történt semmilyen előrelépés az ügyemben és január 31-én le is zárult itt az átigazolási időszak. Aztán valamilyen okból meghosszabbították és akkor megint hallottam, hogy felvetődött a nevem Kazahsztánban, és a Cegléd elleni kupavisszavágó estéjén már konkrét ajánlatot is kaptam. Másnapra pedig a klubnak is befutott a hivatalos ajánlat értem.

Tudtad magad függetleníteni a tárgyalásoktól a pályán, hogy érzed?
Alapvetően ezek a tárgyalások csak a Debrecen elleni mérkőzést érintették. 3-4 nap alatt eljutottunk - én is és a klub is - az ajánlattól a megegyezésig.

Milyen érzés volt úgy a pályára lépni, hogy tudtad – egy jó ideig – ez az utolsó meccsed a DVTK csapatában?
Debrecenben mar úgy leptem pályára, hogy majdnem biztos volt, hogy vasárnap este utazom az új klubomhoz. Pénteken Vitelki Zoli kérdezte, hogy tiszta-e a fejem és hogy tudok-e játszani? Mondtam, hogy nem igazán de nem fogom itt hagyni a csapatot egy ilyen fontos meccs elött. Úgy voltam vele, ha kikapunk, inkább velem kapjunk ki. Az ember érzi azt, hogy milyen, amikor valamitől végleg búcsúzik, vagy még lesz folytatás. Ha ez egy végső búcsú lett volna, nehezebb lett volna számomra. Sok minden eszembe jutott a debreceni mérkőzés előtt. Elképzeltem, hogy nyerünk és utoljára még felállunk a szurkolok elé, és hosszú idő után megint ünneplünk. Sajnos, ez nem sikerült, de abban biztos vagyok, hogy fogok én még ünnepelni Miskolcon!

Milyen körülmények fogadtak az új klubodnál?
Mikor az ember új klubba igazol, sok mindent elképzel, hogy milyen lehet, de ennyire profi körülményekre nem számítottam. Úgy tudnám leírni a klubot, hogy van 3 akadémia jellegű létesítmény. Az egyik csak a felnőtt csapatnak, aztán U14-től U-19-ig egy másik, és U-14 től lefelé a harmadik. Minden létesítményben füves, műfüves, illetve fedett műfüves pályák. A Kairat az egyetlen klub Kazahsztánban, amelyik magánkézben van, így a többi klubnál természetesen nincsenek ilyen körülmények. Minden feltétel megvan ahhoz, hogy joggal várják el, hogy mindent megnyerjünk, illetve az Európa-ligában jól szerepeljünk!

Van-e ismerős a csapatban vagy egyáltalán Kazahsztánban?
Találkoztam már a magyar főkonzullal, illetve Dróth Zolival is. Nekik áprilisban lesz a Bajnokok ligája négyes döntő, úgyhogy kis-, és nagypályán is képviseltetjük magunkat Almatyban!

Milyen erőt képvisel a csapatod és milyen a bajnokság?
Mikor aláírtam a szerződést, az elnök csak annyit mondott, hogy mindent meg kell nyerni és az Európa-ligába is be kell jutni! Bízom benne, hogy ez igy is lesz. A csapat erős, 8 kazah válogatott van benne. A bajnokságról még nem tudnék véleményt formálni, de úgy érzem, mi vagyunk a fő esélyesek a bajnoki címre!

Rendeződtek már a dolgaid? Lakás, autó stb. Milyen hely a város, ahol laksz? A családod veled tartott, vagy újra el kellet szakadnod tőlük?
Igen, már megvan minden! Kína után nem volt nehéz szebb és jobb városba igazolnom, de Almaty valóban szép hely és az egyik legjobban élhető város Kazahsztánban. A családom jövő héten érkezik, remélem, ők is jól fogják érezni magukat!

Ismered-e az új edzőnket?
Mint vezetőedzőt, nem.

Mi a véleményed róla?
Ismerem, mint pályaedzőt és embert. Azt láttam a Videotonnál, hogy nagyon alázatosan és céltudatosan készül arra, hogy majd egyszer vezetőedző lesz. Remek edzőktől tanult itthon és külföldön is. Egyenesen és nyíltan kommunikál a szurkolók felé is, ami szerintem nagyon fontos. Remélem, hogy elég lesz neki ez a két hét arra, hogy a csapat átvegye a stílusát és eredményes gárdát tudjon csinálni. Biztos, hogy nem a vágóhídra jött és biztos, hogy azért vállalta el, mert hiszi, hogy vele bent tud maradni a csapat!

Beszéltél a szövetségi kapitánnyal? Tudtad, hogy nem hív be, vagy meglepetés volt? A kazah bajnokságba igazolásod miatt esetleg a válogatottságról le kell mondanod?
Többször is beszéltem a kapitánnyal azóta, hogy kijöttem. Mindenképpen egy jó döntés volt a részéről, hogy nem hívott be, ahol elsősorban engem tartott szem elött. Nem lettem volna kezdő, viszont ha hazahív és a padról végignézem a meccset, akkor hátrányba kerültem volna a klubomnál, mert 3-4 nap átállásra szükségem van, ráadásul a város 1000 méter magasan van, így ezzel is meg kellett volna küzdenem újra. Az előző fordulóban végig játszottam, ha ez így marad és jól fogok teljesíteni, újra nyitva lesz az ajtó számomra. A válogatott mindig is fontos lesz nekem!

Milyen gyakran fogsz hazajönni?
Ha hívnak a válogatottba, akkor a mérkőzésekre, ha nem, akkor majd csak a szezon végen novemberben, de azt sem bánnám, ha decemberben, mert az azt jelentené, hogy bejutottunk az Európa-liga csoportkörbe.

Mit üzensz a szurkolóknak?
Ugyanazt, amit a csapatnak is üzentem! "Éljétek túl ezt a szezont, mert a következőben nagy dolgok várnak rátok!"

Fogunk még DVTK bajnokságot ünnepelni Elek Ákossal?
Általában a céljaimat rendre elérem, úgyhogy fogunk! Ha nem játékosként, akkor vezetőként.


Sok sikert, Ákos! Nagyon szorítunk neked, hogy jól sikerüljön ez a kaland számodra! Várunk vissza a csapatunkba!


Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

49. vebgy |Válasz erre: 47. zorba
2017-03-23 22:30:57
Kíváncsi is vagyok erre most !
48. toki |Válasz erre: 45. bohumil-stejskal
2017-03-22 10:54:31
Nem vagy ezzel egyedül!
47. zorba |Válasz erre: 46. tomi87
2017-03-22 10:34:24
Rendes a Szpari, hogy segít.
46. tomi87
2017-03-22 10:20:53
A labdarúgó NB I-ben 11., utolsó előtti helyen álló Diósgyőri VTK pénteken a másodosztályú Nyíregyháza Spartacusszal játszik felkészülési találkozót.
Mint ismert, a DVTK az eperjesi Tatran Presovval játszott volna, ám a szlovákiai együttes lemondta a pénteki mérkőzést.

A miskolciak az NB II-ben tizenegyedik helyen álló Nyíregyházához fordultak, a Szpari pedig elfogadta a meghívást, így pénteken 13 órától a DVTK edzőközpontjában összecsapnak a felek.

A diósgyőri klub tájékoztatása szerint az építkezések miatt a mérkőzés zárt kapus, ám a kerítésen kívülről megtekinthető.

forrás : NSO
45. bohumil-stejskal
2017-03-22 08:15:11
Egy kicsit off: http://www.csakfoci.hu/nemzetkozi-foci/nemet-foci/98436-mar-nem-dardai-a-legjobb-edzo-a-bundesligaban
Én valami ilyen csodát várok? remélek? (inkább maradjunk az) álmodok Bódoggal kapcsolatban!
44. toki
2017-03-22 07:24:24
Biztos horgász versenyen van! ;))) Remélem megnyeri.
43. zorba
2017-03-21 22:48:44
Hol van Tabak? Megint el van tűnve mostansàg... Hiànyoznak a hozzàszólàsai.
42. otto
2017-03-21 21:58:55
Élni vagy meghalni! Ez itt a kérdés!
41. korxi |Válasz erre: 40. usep
2017-03-21 21:02:44
Ja jó:)
40. usep |Válasz erre: 38. korxi
2017-03-21 20:56:32
Nem nem. Akkor lenne az ha szégyenkezve meghúzná magát, holott úgy érzi hogy nincs semmi oka rá. Mert hogy tényleg nincs.
Banner

1 2 3 4 5 > 

Mégsem


Üzenet küldése...