Banner

Cziczás László: Nem tekinthetünk egy játékossal egymásra úgy, mintha fadarabok lennénk

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-16 14:20:00

Az egyik borsodi internetes oldal interjút készített Cziczás Lászlóval, az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapatának vezetőedzőjével, melyben a mögöttünk hagyott évadról kérdezte a szakvezetőt. Az interjúból idézünk:


Ne azzal kezdjük, hogy milyen tervekkel látott munkához a DVTK-nál, amikor tavaly augusztusban elkezdték a felkészülést, hanem azzal: hogy került Miskolcra? Mert érdekes, ha egy edző egy komplett ötössel érkezik az új állomáshelyére…
Az elmúlt négy évben Cegléden dolgoztam, de már tavaly és tavalyelőtt is beszéltünk, tárgyaltunk Szabó Tamással, a diósgyőri klub első számú vezetőjével arról, hogy a DVTK-nál folytassam edzői pályafutásomat. Különböző okok miatt ez csak most realizálódott, a tavalyi évad végén jutottam el oda, hogy váltanom kell. Azért döntöttem így, mert úgy véltem, hogy amit tudtunk, azt Cegléden kihoztuk a csapatból. Ráadásul bennem volt az is, hogy szeretném magam kipróbálni egy hazai topcsapatban, egy olyan klubnál, amelyiknél nem kell átutaznom az országot, hogy a megszokott otthonomba érve láthassam a kislányom és a feleségem, akik nem tartottak, nem tarthattak velem. A DVTK tavalyi ajánlata nagyon korrekt, ugyanakkor nagy kihívás is, hiszen éveken át játszottunk a Diósgyőr ellen a Cegléddel, és tudtam, hogy hová jövök. Tisztában voltam azzal, hogy vannak bizonyos elvárások, amelyeknek meg kell felelni szurkolói szinten és a klub vezetése felé is. Nem volt könnyű ez a fel­adat, de utólag azt mondom: jól döntöttem, hogy belevágtam ebbe a kalandba.



Érdekelne, hogy a játékosok önt követve érkeztek vagy nem? Azt szokták mondani, hogy a csapatkapitány, az irányító, az edző meghosszabbított keze a pályán, és kiváltképp érdekes, hogy Medgyessy Dórával együtt döntöttek-e arról, hogy Miskolcra teszik át működésüket?
Megyó három éven át volt a játékosom, és őt is évek óta hívta a DVTK. Mokango kimondottan Medgyessyvel szeretett volna egy csapatban játszani. Katona semmiképpen sem akart Cegléden maradni, egy másik csapattal már kész szerződése volt, de amikor megtudta, hogy én hol folytatom, jelezte, hogy ő is szívesen jönne Miskolcra. Kányásit is régóta szerette volna megszerezni a klub, Skoricot szintén évek óta hívta vissza Szabó Tamás, de ő ugye tavaly nem velünk dolgozott együtt, mert Franciaországban játszott. Ami pedig a Megyóval kapcsolatos kérdést illeti: igen, tudtunk egymás ajánlatáról, vagyunk olyan jóban, hogy ezt a másik tudomására hoztuk. Vele egyébként viharos a kapcsolatunk, a munkában vannak konfliktusaink, tudom, hogy keményen kell fogni, hogy kihozza magából a maximumot, viszont a magánéletben nagyon jó kapcsolatban, baráti viszonyban vagyunk.

Reális vagy túlfutott a 2018/19-es évad eredménysora?
Az egész szezonban mutatott hozzáállásunk alapján abszolút megérdemelt, még ha voltak is nálunk papíron erősebb csapatok, akiket megelőztünk. A bajnoki ezüstérem számunkra tulajdonképpen arannyal ér fel, látva a finálé másik csapatát, amely komplett WNBA-alakulattal állt fel. Az erőviszonyokról még annyit, hogy az a Jovanovic, aki nem is olyan régen még a DVTK fő erőssége volt, még a keretbe sem fért be a Sopronnál. Szerintem magyar női klubcsapat még nem volt ilyen erős, mint amilyen a mostani bajnok volt, úgyhogy nagyon is büszkék lehetünk erre az éremre.

Mivel telik a nyár, és hogyan tovább? Hiszen tavaly nyáron csak egy évre írt alá a DVTK-hoz…
Ha minden igaz, akkor csütörtökön megállapodok Szabó Tamással, és folytatom a munkát a DVTK-nál. Most éppen a magyar válogatott mellett dolgozom, Székely Norbert szövetségi kapitány munkáját segítem edzőként július 4-ig, az Európa-bajnokság végéig. De közben gőzerővel rakjuk össze a Diósgyőrt. A csapat nagy százalékban együtt marad, a játékospiac ezekben a hetekben élénk, most kell megtalálni azokat, akikkel erősödhetünk. Jó csapatot szeretnénk, már a szezon elejére, mert szeptemberben Euroliga-selejtezőt játszunk.


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút >>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. piros79
2019-05-16 22:24:31 Lila öves, Fanatikus tag
Szuper volt ez a szezon, gratulálunk hozzá! Szerintem most jó a szakmai vezetés így a folytatás is eredményes lesz.

Én nem gondolom, hogy a Csata meccs után elfordultak volna szurkolók. Nyilván volt néhány ilyen, de szerintem a többség nem. Inkább az volt, hogy a korábbi évek nem sikerültek, így egyszerűen elfogytak a nézők. De ahogy telt az idő, a jó játék kezdte visszahozni az embereket. És ebben még mindig sok lehetőség van!
1. korxi
2019-05-16 15:07:08 Piros öves, Veterán
Gratulálok neki ezúttal is. Örülök hogy jól érzi magát, remélem sokáig marad. Nyilván nem lehet évenkénti edzőváltogatással csapatot építeni, ő a megfelelő ember arra hogy tartósan edző legyen itt.

"Jó csapatot szeretnénk, már a szezon elejére, mert szeptemberben Euroliga-selejtezőt játszunk."
Külön köszönet hogy akkor most megtudtuk, hogy ezzel kapcsolatban mi van.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...