Banner

A szlovák szövetség átveszi a Tipsport Ligát

Szerző: Jáborcsik András | 2019-05-26 16:57:00

Bár néhány hete még ezzel ellentétes tartalmú hírt közölt a szlovák szövetség a honlapján, szombaton sajtótájékoztatón azt jelentette be Martin Kohut, a szlovák jégkorongszövetség (SZLH) elnöke, hogy átveszik a Prohokejtől az Extraliga működtetését. A Prohokej néhány feladatot megtarthat, ám a teljes irányítás a szövetség kezébe kerül – olvasható a jegkorongblog.hu mai cikkében.


A megállapodás részleteit később hozzák nyilvánosságra, néhány változást azonban máris bejelentettek. Ezek szerint korlátozás lesz a külföldi játékosok számában, továbbá előírásokat vezetnek be a fiatal játékosok szerepeltetésének elősegítésére.

A pozsonyi Slovan hazatérése és részvétele az Extraligában egyelőre függőben van, nem lehet tudni, hogy a csapat maradhat-e a KHL-ben vagy sem. A KHL igazgatótanácsa a legfrisebb hírek szerint erről május 29-ei ülésén dönthet. Kohut azonban világossá tette, a Slovan nem kaphat türelmi időt a jelentkezésre. Amennyiben az Extraliga marad számukra, a pozsonyiak sem számíthatnak különleges elbánásra, ugyanúgy jelentkezniük kell, ahogy a többieknek és át kell esniük a licencadási eljáráson. Az Extraliga nevezési határideje egyébként május vége.


A magyarországi klubok is maradnak a ligában. mondta az elnök. Az indulók száma júniusban válhat véglegessé, miután minden érintett beadta a jelentkezését és eldől, kap-e licencet vagy sem. Ami biztos, az az, hogy 12 év után megszűnik a szlovák juniorválogatott központi összetartása, az Orange U20 nem indul a bajnokságban. Az U18-asoknál viszont folytatódik a program.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-05-26 17:10:13 Fekete öves, Veterán
A pozsony johetne.
A csehek beszallasaval az anyagi helyzetuk rendezodni latszik. Lehet ott utos csapat.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...