Banner

DVTK Jegesmedvék: A légiósok többsége várhatóan nem marad

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-26 20:53:00

A DVTK Jegesmedvék 2020/21-es keretében egyelőre 14 magyar állampolgárságú hokis található. A tavalyi keret tagjai közül nyolc sportoló jövője még kérdéses, róluk kérdezte Nagy Ádámot, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatóját a boon.hu.


Élő, a 2020/21-es évadra is érvényes szerződése négy játékosnak volt, van, az amerikai–magyar kettős állampolgárságú Wehrs Kevinnek, valamint Galanisz Nikandrosznak, Vas Jánosnak és Magosi Bálintnak. Rajtuk kívül eddig kilenc olyan sportoló szerződésének a hosszabbítását jelentette be a jégkorongklub, aki az előző évadban is a DVTK-ban szerepelt (Rajna Miklós, Láda Balázs, Gőz Balázs, Kiss Bence, Szirányi Bence, Vojtkó Mátyás, Kiss Dániel, Ritó László, Miskolczi Márk). Az eddigi egyetlen új igazolás a 29 éves Csányi Karol, aki a Szlovákiában található Komáromban született, de magyar állampolgársággal rendelkezik.


Ami a magyarokat illeti: Lövei Dávid és Farkas Márton az előző évadban utánpótláskorú játékosként volt tagja az első keretnek, velük még egyeztetnünk kell. A román–magyar kettős állampolgárságú Részegh Tamással pedig még nem zárultak le a tárgyalásaink – mondta a jégkorongklub igazgatója. – Az előző évad végén nálunk szerepelt kanadai légiósok – Davis Vandane, Francis Beauvillier, Kyle Beach, Ryan Harrison – közül van, akivel még kapcsolatban vagyunk, és napirenden van az esetleges közös folytatás, de a többségük várhatóan nem marad, a szlovén David Rodmanhoz hasonlóan.


Arra a kérdésre, hogy mikor jelenthetik be az első légiósukat, Nagy Ádám azt válaszolta, két és fél hónapjuk van a szezon kezdetéig, az első közös edzésük egy hónap múlva, augusztus 24-én lesz, és mivel az idő nem sürgeti őket, ahogy mások is, így a DVTK Jegesmedvék is kivár.

Dave Allison edzővel együtt próbáljuk a számunkra legjobb megoldásokat, játékosokat megtalálni. A szóba jöhető sportolók között vannak észak-amerikaiak, skandiná­vok és közép-európaiak egyaránt – mondta Nagy Ádám, aki arra a kérdésre, hogy mennyiben más az idei játékospiac, a koronavírus után, mint amilyen a tavalyi volt, így felelt: – Úgy tűnik, hogy sok játékos, főleg az észak-amerikaiak még nem mérték fel kellően, hogy mennyire súlyosan érintette az európai klubokat a koronavírus miatti válság. A legtöbb hokis kivár, és így vannak ezzel a klubok is, miközben a játékosügynökök listáin szereplő nevek egyre gyarapodnak. Több országban, Németországban, Ausztriában és Svédországban is átigazolási stop van érvényben, ez sem segíti elő a piac beindulását. Nekünk nincs miért sietnünk, egyelőre azt látjuk, hogy sok olyan játékos van szabadon, aki nekünk jó lehet. Igyekszünk majd a lehetőségeinkhez mérten a legjobbakat megszerezni közülük, ha ennek eljön az ideje, ha a játékospiac elkezd mozogni.


Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-08-03 19:28:17 Fekete öves, Veterán
http://www.jegkorongblog.hu/2020/08/03/a-dvtk-jegesmedvek-nem-vesznek-reszt-a-tatra-kupan/#post-326776

Nem tátrázunk ezévben.
2020-08-01 17:25:30 Fekete öves, Veterán
http://www.hc05.sk/prvymi-posilami-hc--05-banska-bystrica-su-adam-vay-a-josh-winquist
Vay Ádám Besztercebánya, HIVATALOS! Sok sikert neki. Jó helyre igazolt. Ha ki tudná harcolni az állandó kapus szerepet az jót tenne a válogatottnak is. De könnyű dolga nem lesz.
4. korxi
2020-08-01 12:58:53 Piros öves, Veterán
Nagy Ádám gyakorlatilag azt mondta, hogy az észak-amerikai légiósok egyelőre Európa-szerte el vannak szállva az igényeikkel, de majd leszállnak a földre.
2020-07-31 18:43:30 Fekete öves, Veterán


A jég már várja a korcsolyákat.
2. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 1. Szabó József
2020-07-26 22:24:53 Fekete öves, Veterán
Őt mindenképpen meg kéne tartani.
2020-07-26 21:27:09 Fekete öves, Veterán
Vandane távozásának nem örülnék.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...