Banner

DVTK-Fehérvár Időjárás előrejelzés

Szerző: Szabó József | 2019-11-29 19:20:00

Az időjárás ránézett a naptárra és bizony jó fiúként szót fogad neki és a tél első hónapjára be is köszönt.

Komolyra fordítva, elmondható, hogy a hosszú enyhe időjárás napjai már jó ideje látszott, hogy meg napnak számlálva, mivel a kontinensünktől északra, igen hideg légtömegek halmozódtak fel.

Így csak a megfelelő időjárási helyzet kellett a hideg légtömegek kontinensünkre húzódására, ami az enyhe november után nem volt meglepő, hogy decemberre megtörténik.

A hideg léghullámok már a holnapi napon elárasztják a Kárpát-medencét, így már kora télies időjárás vár ránk.

A napközben átvonuló hidegfront alapvetően száraz, hideg levegőt szállít felénk, ám épp a térségünkben egy összeáramlási mező okán napközben gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és a késő délutáni órákig gyenge záporok, sőt, akár már hózáporok is kialakulhatnak.

A gomolyfelhők napnyugta után összeomlanak és csak kevés felhő úszhat majd az esti órákban északnyugatról délkelet felé.

A hőmérséklet a kora délutáni 4-5 fokról gyorsan csökken, így a mérkőzés idősávjában már fagypont körül lesz, a mérkőzés végére már jó eséllyel fagyni is fog.

Szerencsére számottevő légmozgás nem várható, így a hőérzet nem romlik tovább.

Összességében elmondható, hogy komoly panaszunk nem lehet az időjárásra, pláne, ha ránézünk a hétfői napra, mikor jó eséllyel a tél első havazása is megtörténik majd.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. buby64
2019-11-30 09:01:28 Piros öves, Fanatikus tag
Lapos üvegeket betárazni !!!
1. papa67
2019-11-29 20:17:00 Zöld öves, Tag
Szivesen olvasnám gyakrabban,a forduló mentes időszakokban is az előrejelzéseidet.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...