Banner

Cziczás László: Nagyon szép szezont zártunk

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-09 08:49:00

Az Aluinvent DVTK sikeres szezont zárt, miután a bajnokságban ezüstérmet, a Magyar Bajnokságban bronzérmet szerzett. A nemzetközi porondon pedig az Európa Kupában szépen menetelve még a bombaerős Galatasaray-t is megszorongatta. Cziczás László vezetőedzőt a wbasket.hu kérte meg, hogy értékelje az elmúlt évad történéseit.


Túlzás nélkül állítható, hogy a DVTK kihozta a maximumot a 2018/2019-es szezonból, melyet Cziczás László is megerősített. A vezetőedzőt először arról kérdezték, hogy miben látja azt a fordulópontot, amikor a nyerő útra terelődött a csapata játéka.

„Úgy gondolom, hogy bármelyik csapat szerezte volna meg az ezüstérmet ebben a szezonban, mindenki elégedett lett volna és úgy érezné, hogy ez a maximum.” – kezdte visszatekintését az elmúlt évadra a DVTK mestere. „Én úgy vélem, hogy az idei Sopront képtelenség lett volna megverni egy három győzelemig tartó döntő párharcban. Nagyon szép szezont zártunk tehát. A fordulópont a Csata ellen hazai pályán elszenvedett vereségünk volt, ahol talán elég korán hittük azt, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk. Időben kaptunk egy kijózanító pofont, onnantól kezdve olyan irányt vett a csapat, amivel rátalált a helyes útra. Onnantól egy szép menetelést csináltunk, mind a bajnokságban, mint az Európa Kupában. Ez volt az első közös évünk és nem rossz eredmény, amit elértünk.”-

összegzett Cziczás László, aki ezt követően a csapat erősségeiről is beszélt.


„Elsősorban a kohéziót emelném ki, nagyon jó társaságot sikerült kialakítanunk. Az első pillanattól észrevettük, hogy ez egy támadó potentált csapat, azaz olyan játékosaink vannak, akik inkább a pontszerzésben jeleskednek és a támadó-repertoárunk, ami elég széles. Erre is helyeztük az évadban a több hangsúlyt. Ennek meglett az eredménye, mivel a Sopron után mi dobtuk a legtöbb pontot. Úgy hiszem, hogy egy nagyon látványos játékot tudtunk nyújtani egész évben és ennek az lett a hozadéka, hogy az utolsó néhány mérkőzésen abszolút táblás ház előtt játszhattunk, ami fantasztikus érzés. Itt nem 600-800 nézőről, hanem 2000 emberről van szó.” – mondta a DVTK szakvezetője.


Tovább a wbwskat.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. vebgy* |Válasz erre: 3. grosser
2019-05-12 22:01:52 Fekete öves, Veterán
Inkább nem sajnos ! De azért emeljük már kicsit azt a büdzsét...hogy legyen egy kis izgalom jövőre !
3. grosser |Válasz erre: 2. vebgy
2019-05-12 09:40:45 Piros öves, Veterán
Sajnos soha nem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna a döntőben, ha helyettünk a Győr vagy a Szekszárd vagy a Zalaegerszeg szerepel, de van egy olyan érzésem, hogy a mi söprésünk egy megbeszélt eredmény volt, ahol megdumálták az illetékesek, hogy húsz pont alatti zakót mérjenek ránk, na mindegy, ettől még nagyon szép az idei ezüstérem!
2. vebgy*
2019-05-11 12:35:18 Fekete öves, Veterán
Maximális gratulációm ! Első szezonnak kiváló volt tényleg. Igaz viszont, hogy az érdeklődést a bajnokságot tekintve visszaveti, ha van egy bivalyul felturbózott csapat, akit egy meccsen sincs esély megverni...most volt a legszellősebb a mi csarnokunk is egy bajnoki döntőn.
1. wilson
2019-05-09 11:32:13 Narancs öves, Lelkes újonc
Szépen maga köré gyűjtötte a cicákat. Nekem is adhatna egyet…
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...