Banner

Bemutatjuk : Ugrai Roland

Szerző: dfcwolf | 2016-06-30 17:47:00

Ugrai Roland 1992. november 13-án született és 17 évesen már bemutatkozott a magyar élvonalban.

Labdarúgó pályafutását szülővárosában, Békéscsabán kezdte a Szokolai Focisuliban, innen igazolt Szombathelyre, az Illés Akadémia együtteséhez.

Első NB1-es meccse a 2009-2010-es bajnokságban lejátszott Haladás - Kaposvár mérkőzésen volt, melyen csereként lépett pályára. Első élvonalbeli találatát a Debrecen ellen idegenbeli találkozón szerezte a 2011-2012-es szezonban.

A transfermarkt.de adatai szerint Ugrai 8 alkalommal - 6 U21-es Európa bajnoki selejtezőn, illetve 2 barátságos válogatott mérkőzésen - szerepelt az U21-es válogatottban, 4-szer kezdőként lépett pályára, 4 mérkőzésen pedig becserélték (jobb oldali képen az albánok elleni válogatott mérkőzésen viszi el a labdát a becsúszó védő mellett).

A hlsz.hu szerint a legutóbbi 3 évben összesen 51 élvonalbeli és 4 NB3-as mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 alkalommal volt eredményes.

2014 telén igazolt Szombathelyről a Ferencvárosba, ahonnan 1,5 év után tért vissza a vasi megyeszékhelyre.

2014 tavaszán 9 alkalommal szerepelt az FTC első csapatában, de egyik meccset sem játszotta végig. 4 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, de valamennyiszer lecserélték, illetve 5 alkalommal csereként lépett pályára, 4 találkozón pedig az FTC 2. csapatát erősítette.

A 2014-2015-ös szezonban 14-szer lépett pályára a Fradiban, 2 meccset játszott végig, 8 alkalommal be-, 4 alkalommal pedig lecserélték.




Az előző bajnokságban, miután visszatért a Haladáshoz, 17 meccsen 3 gól fűződik a nevéhez. Szinte az egész őszi szezonban sérüléssel bajlódott, kiderült, hogy egy gyulladás lehet a bajok okozója. Erről az időszakáról így nyilatkozott Ugrai a haladas.hu-nak:

„Sajnos elég sok sérülésem volt az elmúlt időben, a hasfalammal, lágyékommal, a szeméremcsontommal is kínlódtam, a múlt szombati, Újpest elleni meccs után pedig másnap alig bírtam lábra állni, úgy fájt hátul a combom. Szinte az egész szezonom így ment el, hogy fájt valamim – márpedig ez nem állapot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik sem rúgásból vagy húzódásból ered – tehát nem sportsérülés –, hanem mint kiderült, valamilyen gyulladás van a szervezetemben, ez okozza a problémáimat. Egy ideje góckutatásra járok, urológusnál már voltam, ott mindent rendben találtak, most vérvételre megyek. Edzeni eddig edzettem, csak hétfő óta nem tréningezek, hiszen mint említettem, orvostól orvosig járok, hogy az ügy végére járjak."


A 2016. február 27-én, Sopronban lejátszott Haladás-DVTK bajnoki mérkőzésen a megsérült Halmosi Pétert a 42. percben váltó Ugrai a hosszabbításban döntötte el a 3 pont sorsát.


Ugrai gólja a 2013. november 10-én lejátszott FTC-Haladás mérkőzésen:


Reméljük, hogy a sérülés már a múlté és sok sikert kívánunk Diósgyőrben!


forrás: hlsz.hu, transfermarkt.de, haladas.hu., mlsz.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.