Banner

Az FC Kosice elnöke: Szívélyesen fogadtuk a magyar részvényeseket

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-26 09:58:00

A kassai klubhoz, csapathoz 2019 év vége óta szoros kapcsolat köti a Diósgyőrt, ugyanis tavaly december közepén látott napvilágot az a hír, hogy a DVTK többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás egyik cége révén, beszállt a kelet-szlovákiai város fociklubjába. Az akkori közlemény szerint 37 százalékos üzletrészt szerzett a kassai klubban a budapesti Arago cégcsoport. Az Észak ekkor azt is hozzátette, hogy a kassai klubban nem közvetlenül az Arago Befektetési Holding Zrt. szerzett tulajdont, hanem a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. által a közelmúltban Szlovákiában alapított gazdasági társaság.

A boon.hu úgy tudja, hogy a szombati edzőmeccsen nemcsak a kassai csapat tagjai, szakvezetői vettek részt, hanem gyakorlatilag eljött a komplett klubvezetés, így az FC Kosice elnöke, Dusan Trnka is. A klubvezetőt közvetítőn keresztül kereste meg a portál a hét közben, aki angolul válaszolt az elküldött kérdésekre.

Szívélyesen fogadtuk a magyar részvényeseket, nagyon pozitív és barátságos alapon dolgozunk. Elfogadták a filozófiánkat, új ötleteket és tapasztalatokat hoztak, együtt azon dolgozunk, azon célért, hogy erős, híres, büszke és nemzetközileg is elismert labdarúgóklubot építsünk fel – írta első felvetésünkre, amely azt firtatta, hogy mi történt tavaly év vége óta.

A kassaiak vezetője az alábbiakat is megjegyezte:

Az FC Kosice társaság egy olyan részvénytársaság, amelyet a szlovák törvényeknek és jognak megfelelően irányítunk. A szlovák, és a magyar vezetők együtt dolgoznak, mindennapi kommunikációt folytatunk. A magyar részvényes kinevezte a felügyelőbizottság elnökét és az ügyvezető-testület egy tagját. Elmondhatjuk, hogy a szakmai feladatok mellett a vezetőink közeli barátokká váltak, akik keményen dolgoznak a közös cél eléréséért.

Dusan Trnka hozzáfűzte, hogy hét szlovák alapító, helyi, kassai patrióta 63 százalékkal rendelkezik a klubot működtető cégben, és megismételte azt az ismert tényt, hogy a magyar oldal 37 százalékot tulajdonol.


Szlovák cégadatok szerint 2018. április 19-én alapítottak egy céget Szlovákiában „Mestská futbalová akadémia Rimavská Sobota s.r.o.” néven, 5000 euróval (ügyvezető: Szabó Tamás), amelynek a székhelye 2019. november 14-ig Rimaszombaton volt. Ezt követően, november 15-től már Slovak Sport Development s.r.o. a cég neve, és a székhelye Kassán található. A Slovak Sport Development s.r.o. ügyvezetője is Szabó Tamás, a társaság egyik tulajdonosa 51 százalékban a budapesti székhelyű Borsodsport Invest Kft., míg a másik a miskolci székhelyű DVTK Kosárlabda Kft., 49 százalékban. A kassai focicsapatot a 2018. május 12-én, 100 000 eurós alaptőkével alapított FC Kosice a.s. működteti, és ebben 2019. december 10. óta Szabó Tamás az igazgatótanács tagja. Az ötfős felügyelőbizottságban (szintén ezen időponttól) négy szlovák tag mellett megtalálható Sántha Gergely – a Borsodsport Invest Kft., a labdarúgócsapatot működtető cég többségi tulajdonosának az ügyvezető igazgatója, a diósgyőri „ernyőszervezet”, a DVTK elnöke – is.


Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. zorba*
2020-07-26 18:27:18 Fekete öves, Veterán
Én tiszta szívből örülnék a DVTK Csoport regionális színtre lépésének, ha évek óta nem sereghajtó lenne a férfi focicsapatunk.

Így csak egy újabb lehetséges szlovák ingatlanfejlesztési beruházást làtok többségében magyar adófizetők pénzén, ami majd egyszer Leisztinger magànvagyonàt fogja gyarapítani.

Itt lenne az ideje egy kicsit visszacsurgatni azok örömére is akik neve hallatán megnyílt az àllami pénztárca!
3. Atesz
2020-07-26 16:31:03 Lila öves, Tag
szabótomika + sántha együtt kiváló páros, ettől lesz Szlovákiában is felemelkedés..-.
2. makaó
2020-07-26 12:13:33 Barna öves, Fanatikus tag
S.G.-nek megint lett egy biztos pozíciója.
2020-07-26 11:07:33 Fekete öves, Veterán
A sport addig volt sport, amíg üzlet nem lett. Errefelé pedig se nem sport, se nem üzlet.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...