Banner

A labdarúgókon kívül minden megmaradó munkavállalónál bércsökkentés van a DVTK-nál.

Szerző: objektív | 2020-04-09 09:45:00

A boon.hu úgy értesült, hogy a pénzügyi megszorító intézkedések nemcsak a klub vezetőit, az NB I.-es csapat játékosait, edzőit érintik, hanem a DVTK összes szakosztályát, munkavállalóját is, különböző mértékekben. Vannak, akiknek a bére 5, 10, 15, 20, 25 százalékkal csökken, és vannak olyanok is, akiknek megszüntetik a munkaviszonyát.



A klubnál olyan intézkedéseket hoztunk, amelyek összhangban vannak Magyarország Kormányának döntéseivel, és arra irányulnak, hogy a koronavírus járvánnyá válásának, terjedésének esélyeit a minimálisra csökkentsük – mondta Sántha Gergely. – Ezért minden sportágban beszüntettük a csoportos edzések megtartását, sportolóink egyéni edzéstervek alapján otthonaikban, lakhelyük közelében végezhetnek sportmozgásokat. A beszűkült sportolási lehetőségek miatt sajnos nem tudunk minden olyan sportszakembert foglalkoztatni, akivel erre az évadra megállapodást kötöttünk, ezért szerződéseket is fel kellett bontanunk. Ez nemcsak edzőket, hanem más munkakörben foglalkoztatott dolgozókat is érint, hiszen például a szervezési, adminisztrációs feladatok is jelentősen lecsökkentek. A DVTK-nál jelenleg arra törekszünk, hogy a válsághelyzet elmúltával olyan helyzetből kezdhessük meg a sportszakmai munkát, amely a versenyképességünket megőrzi. Nagyon sok olyan szereplője van a gazdaságnak, akiknek ettől jóval fájóbb döntéseket kellett, kell meghozniuk, egész kollektívákat bocsátanak el. Nálunk a dolgozóink többsége a jövőben kevesebb pénzhez jut, ugyanis bár különböző mértékben, de mindenkinél csökkentettük a béreket.


Rendkívül nehéz

Arra a kérdésre, hogy ez utóbbi mit jelent, az ügyvezető egy példával válaszolt: akinek nem érte el a fizetése a 200 ezer forintot, annál nem 30 százalék volt a csökkentés, mint a labdarúgócsapat tagjainál, hanem csak 5 százalék. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az intézkedések következtében mekkora összeggel csökkennek a klub kötelezettségvállalásai, de az ügyvezető erre azt felelte, hogy pontos számot egyelőre nem tud mondani.

Azt sajnos mi sem tudjuk, hogy a koronavírus-veszély meddig tart. Az viszont látszik, hogy a nyomai nem napokban, hanem inkább hetekben, hónapokban lesznek mérhetők, és ezt a gazdaság óriási mértékben megszenvedi, ezzel összefüggésben pedig a sport is rendkívül nehéz helyzetbe kerül, kerülhet. Emiatt kell most nagyon nehéz döntéseket hozni, a jövő érdekében – mondta Sántha Gergely.


A multifunkcionális csarnokról

Bár a DVTK-edzőcentrumban megállt az élet, nincs sporttevékenység, az ingatlan szomszédjában változatlanul zajlik a multifunkcionális sportcsarnok építése.

Az építőipart szerencsére nem fékezte le teljesen a koronavírus, és nagyon úgy tűnik, hogy a csarnokot sikerül időben tető alá hozni – mondta Sántha Gergely.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. vebgy* |Válasz erre: 2. Borsodi Bányász
2020-04-09 21:03:11 Fekete öves, Veterán
Remélhetőleg
2020-04-09 16:47:51 Fekete öves, Veterán
Az ügyvezetnek is 30%-al csökkent a fizetése? Ha igen, akkor megemelem a nemlétező kalapom.
1. zaphod
2020-04-09 13:29:35 Fekete öves, Őstag
igazgatóból egyébként is sok van, ott lehetne vágni..
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...