Banner

A kormány több ponton módosította a kiemelt akadémiák - köztük a diósgyőri - működését

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-24 18:38:00

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint csak abban az esetben igazolhat a sportoló a sportakadémiáról külföldi szervezethez, ha az országos sportági szakszövetség által szervezett, országos felnőtt korosztályú versenyrendszerben legalább 10 mérkőzésen pályára lépett, és mérkőzésenként legalább 70 perc tiszta játékidőt a pályán töltött.


Az október 20-án megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy kormányrendelet módosítja a kiemelt sportakadémiák (a labdarúgásban az alábbi 10 akadémia a kiemelt: Diósgyőr Futball Kft., DLA Utánpótlás Nevelő Kft., ETO Futball Kft., A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, FTC Labdarúgó Zrt., Honvéd Futball Club Kft., Illés Sport Alapítvány, MTK Budapest Labdarúgó Zrt., Várda Sport Egyesület, Vasas Akadémia Kft.) működésének néhány pontját.

A csakfoci.hu a legfontosabb változásokat vizsgálta meg. A rendeletek három kiemelt területtel foglalkoznak: a sportakadémiák tanulmányi ösztöndíjrendszerével, az átigazolási követelményrendszerrel és a módszertani központtal.



Az ösztöndíjrendszerrel kapcsolatban úgy határozott a kormány, hogy a sportakadémia az ösztöndíjjal kizárólag a 4,00 feletti tanulmányi átlaggal rendelkező sportolókat jutalmazhatja, legfeljebb havi 50 000 forint összegben.

Az átigazolási követelményrendszer kitér arra, hogy a sportoló a sportakadémiáról külföldi szervezethez csak az alábbi feltétel teljesülése esetén igazolhat:

A SPORTAKADÉMIA SPORTOLÓJA AZ ORSZÁGOS SPORTÁGI SZAKSZÖVETSÉG ÁLTAL SZERVEZETT, ORSZÁGOS FELNŐTT KOROSZTÁLYÚ VERSENYRENDSZERBEN LEGALÁBB 10 MÉRKŐZÉSEN PÁLYÁRA LÉPETT, ÉS MÉRKŐZÉSENKÉNT LEGALÁBB 70 PERC TISZTA JÁTÉKIDŐT A PÁLYÁN TÖLTÖTT.


Továbbá szintén fontos változás, hogy a sportakadémia a 15–19 éves korosztályok számára kiírt és szervezett korosztályos versenyrendszerben részt vevő sportolók vonatkozásában csak akkor kezdeményezhet átigazolási eljárást más sportakadémiával, ha a kiskorú sportoló törvényes képviselője országos régióban életvitelszerűen lakóhelyet változtat, amelyet a sportakadémia felé írásban, hitelt érdemlő módon igazol, és ha az átigazolásban érintett mindkét sportakadémia írásban hozzájárul az átigazoláshoz.


A rendelet foglalkozik azzal is, hogy sportakadémiai módszertani központ jelölhető ki a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda sportágban az adott sportághoz kapcsolódó sportakadémiák tevékenységét segítő, azok eredményességének előmozdítása érdekében szolgáltatást nyújtó sporttudományi oktató- és kutatóközpontként. A módszertani központ működésének célja, hogy a sportakadémiák részére nyújtott szolgáltatás eredményeként a sportakadémián a tehetséggondozás, a sportolói elitképzés és a nevelés a lehető legmagasabb sportszakmai színvonalon valósuljon meg.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...