Banner

A diósgyőri focistákat is Debrecenben vizsgálják

Szerző: walaki | 2017-01-06 09:32:00

Teljes körű állapotfelmérésen és terheléses élettani vizsgálaton vesznek részt a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjában a DVTK játékosai.

A diósgyőri klub 26 labdarúgóját két napig vizsgálják a Nagyerdei Stadionban található SET Központban. Laboratóriumi- és kardiológiai vizsgálatok mellett speciális terheléses és gyógytornász-felmérést is végeznek a debreceni szakemberek.

- Olyan célzott eljárásokat végzünk, melyek eredményeiből az edzők láthatják többek között a sportolók állóképességi mutatóit és kizárhatók olyan problémák, mint például a vérszegénység, a túledzettség vagy éppen egy, hirtelen szívhalálhoz vezető kardiológiai probléma – ismertette P. Szabó Gabriella, a SET Központ sportorvosa.

A DVTK futballistái a héten kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra, ennek első lépése az állapotfelmérés.

- Mintaértékű számunkra a debreceni SET Központ egészségügyi felmérő és teljesítmény-diagnosztikai rendszere. Partneri kapcsolatra törekszünk, aminek csak a kezdete a játékosaink mostani felmérése. Szeretnénk a teljes NB1-es csapatot félévente alávetni a vizsgálatoknak, ilyen komplex kivizsgálásra ugyanis eddig nem volt lehetőségünk. A eredményekből edzőink olyan adatokat kaphatnak, melyekből tudják, ki mennyire terhelhető, illetve ellenőrizni tudják a játékosok edzésmunkáját is – mondta Szabó Zsolt, a DVTK orvos-igazgatója.

Egyre több élvonalbeli klub és sportági szövetség érdeklődik a szeptemberben megnyílt Sporttudományi, Életmód és Terápiás Központ szolgáltatásai iránt. Decemberben többek között a Kajak-Kenu Szövetség és a vívó válogatott vezetői is látogatást tettek a komplexumban.

fotó:dvtk.eu

- November óta folyamatosan keresik az élvonalbeli szakágak az egyetem sportegészségügyi létesítményét, ami komplexitásában Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló. A diagnosztikai, életmód- és terápiás szolgáltatásokat a közeljövőben egy 3300 négyzetméter alapterületű fitnesz centrummal tesszük igazán teljessé, amit itt, a SET Központ közvetlen szomszédságában alakítunk ki – tette hozzá Bács Zoltán kancellár.

A DVTK labdarúgói után január második hetében a triatlon utánpótlás válogatott érkezik vizsgálatokra a SET-központba.

A központ a lakosság számára is kínál szolgáltatásokat. Az érdeklődők a január 7-ei FőnixFitt rendezvényen a Főnix Csarnokban is találkozhatnak a SET Központ munkatársaival.



(unideb.hu)

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...