Banner

Völgyi Péter: Tervezzük bővíteni a keretünket

Szerző: amigeleken.hu | 2022-12-01 20:43:00

A DVTK HUN-Therm vezetőedzője osztotta meg gondolatait és várakozásait a szezon hátralévő részével kapcsolatban.


Völgyi Péter, a DVTK HUN-Therm vezetőedzője a dvtk.eu-n osztotta meg gondolatait és várakozásait a szezon hátralévő részével kapcsolatban.


Hogyan telt az elmúlt másfél-két hét a csapat számára?

A mai naptól tudunk kiegészült csapattal készülni a szezon folytatására, visszatértek játékosaink a válogatott programokból, mindannyian remekül helytálltak, pozitív élményként élték meg a nemzeti csapatokban való szereplést. Kányási Veronika és Kiss Angelika a felnőtt magyar válogatottal Európa-bajnokság novemberi selejtező mérkőzéseire utazott Romániába és Spanyolországba, Arella Guirantes Puerto Rico nemzeti csapatával mind az öt mérkőzését megnyerve lett Mexikóban a CentrobasketWomen bajnokság győztese, Oláh Fruzsina, Márkusz Lilla U20-as válogatott edzőtáborában dolgozott, míg Aho Tyra és Toman Petra az eggyel fiatalabb korosztály összetartásán vett részt Székesfehérváron.

Az elmúlt időszak a nemzeti csapatukhoz nem csatlakozóknak rövid pihenő után az egyéni képzésekről és a rehabilitációról szólt. Szerencsére mindannyiuk állapota szépen javul, az előttünk álló mérkőzéseken Milica Jovanovic kivételével számíthatunk a játékukra.



Mik a várakozásaid az előttünk álló időszakkal kapcsolatban?

Karácsonyig három Euroliga összecsapás - ebből egy itthon - és három hazai bajnoki mérkőzés vár a csapatra. Intenzív időszak előtt állunk, kétszer is elutazunk majd Spanyolországba.

Az egészségügyi problémák miatt novemberben lecsökkentek a variációs lehetőségek a mérkőzéseinken, és bár mindenki erejét meghaladóan dolgozott, ezt a korlátozott rotációt még középtávon sem tudjuk tartani. Emiatt bővíteni kívánjuk a keretet, ebben az időszakban azon magyar - vagy bővebb körben európai - játékosok száma, akik valódi segítséget nyújthatnak nekünk sajnos meglehetősen kevés. Azon vagyunk, hogy nagyon rövid időn belül, még ebben a naptári évben megtaláljuk és leszerződtessük azt a játékost, aki a heti két meccses hónapokban le tud venni terhet a társak válláról és Milica reményeink szerint nem túl távoli visszatérése után is a csapat eredményességért tud tevékenykedni idén a parketten.


forrás: dvtk.eu



Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. Elemér |Válasz erre: 14. Karpfen
2022-12-04 09:47:57 Kék öves, Fanatikus tag
Pont ez jutott eszembe nekem is, hogy a szekszárdi légió egészen máshogy játszik a magyar bajnokságban és máshogy az EL-ban. Ez is Mkosar véleményét támasztja alá, hogy bizony a külföldiek közül a legtöbb tényleg csak zsoldos... Tisztelet természetesen a kivételnek!
14. Karpfen
2022-12-03 19:51:37 Barna öves, Veterán
Nagy meccset játszott a Pécs és a Szekszárd. Nem nézett ki úgy a Pécs, mintha szét akarna zuhanni. Mindkét csapat jött vissza mély gödörből, volt néhány bravúrhármas. A Szekszárdnál az az érzésem, hogy az amik csak az EL-ben teszik oda igazán magukat. Ma Vivians nulla volt.
13. Thereal
2022-12-03 19:30:31 Narancs öves, Tag
Frankát jó lett volna még megtartani.
12. vebgy* |Válasz erre: 11. ScottiePippen
2022-12-03 16:44:42 Fekete öves, Veterán
Olcsójánosként nem sokszor leszünk itt az Euroligában...
2022-12-03 14:02:07 Citromsárga öves, Tag
Nézzük reálisan, magyart top csapatból nem fogunk igazolni mert a) csúcsjátékost pl Kiss Virág nincs pénzünk elhozni és a legtöbb klub nem is engedné el és b) topcsapatban kiegészítő embert nem fogunk elhozni mert azzal mi sem vagyunk beljebb igazából. Cegléd, Szigetszentmiklós, Pinkk hármasból megint nem fogunk elhozni senkit mert nem igen van magyarjuk aki tudna minket erősíteni.

Tehát marad az európai légiós vagy középcsapatból magyart igazolni (BEAC, Vasas, Csata jöhet leginkább szóba, esetleg a TF)
10. achilleus68 |Válasz erre: 8. piros79
2022-12-03 08:52:43 Piros öves, Őstag
Jogos. Én is így gondolom.Már a nyáron is többször írtam,hogy nálam Vorpahl helyett Horváth Betti lenne a prioritás, mert szerintem jó irányító, így felszabadult volna egy légióshely,bár ki látta előre Mima sérülését, de ebben az erőltetett menetben várható volt,hogy valaki megsérül. Kétfrontos harcra készültünk, 7 játékossal. Azért ez kicsit fura. Vagy csak nincs pénz.
9. Karpfen |Válasz erre: 8. piros79
2022-12-03 06:58:48 Barna öves, Veterán
A honosított nem hazai nevelésű. Magyar állampolgársága miatt európai légiósnak számít.
8. piros79
2022-12-02 22:06:13 Lila öves, Fanatikus tag
Kíváncsian várom mire jutnak.

Ugyanakkor kissé fura a helyzet. Légiós lenne, de nincs hely. Magyaroknak élő szerződése van, pláne a válogatottaknak. Honosított? Vandersloot csak ránk várt? :)

A nyáron Guirantes árából lehetett volna igazolni két jó irányítót, mondjuk Papp K, Horváth B, Nagy Dóra, lehetett volna hozni bedobót, Bach B, Pusztai P és sokkal előrébb lennénk. 4-esbe meg akár Jáhni Zs vagy bármely U20 válogatott játékos jó lett volna. És akkor most lenne egy üres légiós hely...
7. Karpfen
2022-12-02 18:46:13 Barna öves, Veterán
Szóval nem egyszerű. Krivacseviccsel kapcsolatban néhány napja írtam, hogy nekem nem kellene. Kiss Virág nem egyértelmű. Mennyit nyernénk a játékával, és mennyit veszítenénk a személyiségével? De szerintem őt semmi pénzért nem engedi el a Pécs. Ha elengednék, akkor megkérdőjeleződne az egész eddigi koncepciójuk.
6. Frici
2022-12-02 16:15:03 Fehér öves, Tag
Ha jót akarsz pénzbe kerül. Jót meg kell fizetni.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...