Banner

Völgyi Péter: Szívem szerint folytatnám, mint vezetőedző

Szerző: Jáborcsik András | 2022-04-29 20:37:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A női bajnokságban bronzérmes, a Magyar Kupát óriási meglepetésre megnyerő miskolci csapatot novembertől irányító vezetőedző, Völgyi Péter pozitív élményekkel gazdagodva zárta a 2021–2022-es évadot, de még nem tudja, marad-e a posztján.

A DVTK női kosárlabda csapatának edzőjét a nemzetisport.hu kérdezte. Az interjúból idézünk:


Milyen érzés volt újra mérkőzés közben, élesben irányítani egy csapatot?

Majd' négy éve nem volt benne részem, szóval érdekes – válaszolta a Nemzeti Sportnak Völgyi Péter, az idényt Magyar Kupa-győzelemmel és bajnoki bronzéremmel záró DVTK női csapatának vezetőedzője. – Hozzáteszem, hálás feladat volt, mert rendkívül összetartó társaság alakult ki az öltözőben. Persze voltak hibák, korlátok, határok, amelyeket folyamatosan feszegettünk, de mindenkiben benne volt a szándék, hogy jobb legyen, és ezért hajlandó volt kilépni a komfortzónájából.

Amikor Földi Attilától elköszöntek novemberben, leültették a kispadra, pedig nem feltétlen akarta ezt a munkát a sportigazgatói teendői mellett. Maradásra tudják bírni ebben a szerepben?

Nincs még meg a döntés ebben a kérdésben, de heteken belül nyilvánosságra hozza a klub, hogy mi lesz a felállás. Szeretném vagy sem, ez nem ilyen egyszerű... Két érmet nyertünk, így pozitív a végkicsengés. Arra keressük a megoldást, hogy a munkaköröket hogyan lehet az előző fél évinél jobban megosztani. Szívem szerint folytatnám mint vezetőedző, de ha az eszemre hallgatok, akkor meg nem.



Összeállt már az új keret?

Elméletileg igen, csak egy-két helyen lehet még változás. A klubvezetőség kérése is az, ami egybecseng az enyémmel, hogy próbáljuk meg egyben tartani az ideit, amennyire csak lehetséges. Jó úton haladunk efelé.

A nemzetközi kupában is újra elindulnak?

Szeretnénk, és ha lehetséges, kicsit messzebb jutni, mint tavaly. Az igazán jó csapatok ellen is jó lenne kipróbálni magunkat, megtapasztalni, hogy Európa legjobbjai ellen mit tudunk. Ehhez azonban az is kellene, hogy legalább egy játékossal bővebb legyen a rotációs lehetőségünk. A keret biztosan bővül, több fiatalnak, akik az akadémiáról érkeznek, helyet biztosítunk a felnőttek között.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: Tumbász Hédi


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

81. burritos
2022-06-03 08:22:15 Zöld öves, Fanatikus tag
Svitek Pista kinek a kije?
Ha jön az up-ba, megvárja a lepattanót, majd ismét a felnőttek edzője lesz. Ha esetleges szezon közbeni edzőváltásra lesz szükség. Le lesz kommunikálva, hogy szezon közben korlátozottak voltak a lehetséges megoldások.
Közben Pista megígéri annak, akinek a kije, hogy most nem lesz olyan goromba a lányokkal, mint korábban volt:)))
80. Elemér |Válasz erre: 79. Mkosar
2022-06-02 18:03:48 Kék öves, Fanatikus tag
Örülök hogy Te mondtad ki... :)
79. Mkosar |Válasz erre: 76. Elemér
2022-06-02 14:45:20 Lila öves, Fanatikus tag
Svitek up?? Nálam már Geri is kiverte a biztosítékot..( 99' U16 portugaliai eb) hová lesz a világ?
78. vebgy* |Válasz erre: 72. Elemér
2022-06-02 12:14:35 Fekete öves, Veterán
Sok mindent megkérdeznék tőle...
77. Elemér |Válasz erre: 75. Mkosar
2022-06-02 11:35:15 Kék öves, Fanatikus tag
Tökéletesen egyetértek, ha az alapok nincsenek meg, vagy rosszul vannak letéve, nagyon nehéz később megtanítani, a rossz beidegződéseket kijavítani. Rengeteg munkával jár.
76. Elemér |Válasz erre: 73. Lábilabda
2022-06-02 11:33:51 Kék öves, Fanatikus tag
Az én információim szerint úgy mentek oda ezekhez az edzőkhöz, hogy közölték velük, hogy nem tudják őket tovább foglalkoztatni, csökkenteni kell az edzői létszámot anyagi okok miatt és ezért azoktól válnak meg akik nem főállásban voltak. Illetve elküldtek 2 főállású edzőt is. Emellett távozott az utánpótlásból Földi Attila is. Ez nem hangulatkeltés, ezek a tények. A nagyon komoly szakembert úgy hívják, hogy Stefan Svitek, akit a saját szurkolói is erősen kikezdték 2018 tavaszán, a csapatával való elfogadhatatlan viselkedése miatt. Nem vitatom, hogy jó szakember, de a pedagógiai érzéke a békánál van.
Pontosan, jó eredményeket értek el az utánpótlás csapatok, le a kalappal előttük, pont ezért nem lett volna szabad megfelezni az edzői létszámot, hanem minőségi erősítést végrehajtani edzői szinten is.
75. Mkosar
2022-06-02 08:10:41 Lila öves, Fanatikus tag
Ugy tünik megoszlanak a vélemények az up körül. Személyes véleményem szerint, a legfontosabb szempont az up képzésben az alapok lerakása. Sajna sok helyen találkozuk a jelenséggel, hiába a jó szakember magasabb korosztályoknál, ha hiányosak az alapok.
2022-06-01 22:56:40 Zöld öves, Tag
Még annyit, hogy azt is hallottam, hogy indulhatunk az Euroliga selejtezőben megint, mert az oroszok kizárása miatt a magyar bronzérem is selejtezős helyet ér. Ezért is fontos volt az utolsó meccsen győzni Pécsen.
73. Lábilabda |Válasz erre: 72. Elemér
2022-06-01 22:46:04 Zöld öves, Tag
Elemér, hiányosak az információid. Pont a még inkább minőségi UP képzés felé való elmozdulás miatt azokat az edzőket küldték el akik nem tudták vállalni, hogy főállásban dolgozzanak ősztől. Sőt egy nagyon komoly szakember is érkezik ősztől erősítésnek. Ezeket Magyar Geritől tudom. Az utánpótlás teljesen jó eredményeket ért el, nem tudom miért kell még egy ilyen hír után is kelteni a hangulatot. Biztos van fejlődési lehetőség, de szerintem pont a kosárlabda szakosztálynál vannak a legkisebb gondok. Én kiegyeznénk ha minden szakosztályban kupát és bronzérmet nyernénk, az UP csapatok meg átlagosan a 4. helyen végeznének a korosztályukban úgy, hogy pl. a soproni sok százmillió forinttal kitömött sportakadémiát rendszeresen megvertük minden korosztályban.
72. Elemér |Válasz erre: 70. Mkosar
2022-06-01 21:27:10 Kék öves, Fanatikus tag
Sajnos nem kiemelt akadémia, de SZT-t meg a feleségét kellene megkérdezni hol a pénz.
Kérdeztétek korábban hogy mi a baj SZT-vel. Itt egy példa megint.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...