Banner

Völgyi Péter marad a vezetőedző, a magyar játékosok meghosszabbították a szerződésüket

Szerző: amigeleken.hu | 2022-06-06 18:10:00

Együtt marad a sikercsapat.


Története összességében legsikeresebb évét zárta a DVTK kosárlabda szakosztálya: az első csapat Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet nyert, továbbjutott az Európa Kupa csoportköréből, utánpótlásunk pedig még sohasem szerepelt olyan sikeresen, mint az idei évben.

A dvtk.eu-n Szabó Tamással, a DVTK kosárlabda szakosztályának vezetőjével olvashatunk interjút. Ebből idézünk:


Mind felnőtt, mind utánpótlás szinten kiemelkedően eredményes évet zárt a kosárlabda szakosztály. Kezdjük az első csapattal: nehezen indult az év.

Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű a szezonkezdet: a DVTK Aréna építése miatt az évad első felének nagy részét idegenben kellett lejátszanunk, illetve az előző szezon legjobbja Keyona Hayes hosszú eltiltását töltötte. Sajnos a félelmeink be is igazolódtak, és bár az Európa Kupa csoportunkat a bivalyerős török és orosz riválisok előtt sikerült megnyernünk, a bajnokságban olyan vereségek jöttek, amelyek veszélyeztették a szezon előtt kitűzött célok elérését. Ezért határoztam Földi Attila vezetőedző leváltásáról, és utólag nyugodtan kijelenthető, hogy Völgyi Péter „házon belüli” kinevezése jó döntés volt. A váltás után nagyon sokat javult a csapatkohézió, és bár Medgyessy Dóra majd Keyona Hayes ismételt kiválása újabb akadályokat gördített a sikeres szereplés elé, a csapat kikapaszkodott a mély gödörből, és egyre biztatóbb játékot mutatott. Péter végül megtalálta a szezon elején igazolt Bernáth Réka helyét is a csapatban, ami később kulcsfontosságúnak bizonyult.

Említetted a DVTK Arénát. Mit jelent a szakosztálynak, hogy ilyen minden igényt kielégítő feltételek mellett dolgozhatnak?

Nem lehet túlbecsülni ennek a jelentőségét. Mikor 2011-ben átvettem az akkor a második vonalban szereplő kosárlabda szakosztály vezetését, három célom volt: az első, hogy a felnőtt csapat újra méltó helyére kerüljön és érmekért harcoljon, a második, hogy az ország egyik legjobb utánpótlás nevelő műhelye legyünk, a harmadik pedig, hogy egyszer méltó otthona legyen Miskolcon a labdarúgás után legnagyobb hagyományokkal rendelkező csapatsport szakosztálynak. Örömmel mondhatom, hogy a DVTK család támogatásával mindhárom célt sikerült elérni, még a harmadikat is, ami a legreménytelenebbnek tűnt, hiszen ma már áll a DVTK Aréna, aminek nem csak a hazai, hanem a külföldi vetélytársaink is a csodájára járnak. Nagyon kevés női kosárlabda csapat rendelkezik hasonló színvonalú saját tulajdonú létesítménnyel egész Európában.

Térjünk rá a következő 2022/23-as szezonra. Két hónap múlva kezdődik a felkészülés, mi várható a csapat háza táján?

Egyértelmű célunk volt, hogy együtt tartsuk a sikercsapatot és ezt tulajdonosaink és támogatóink segítségével meg is valósítottuk. Magyar játékosaink mindegyike meghosszabbította a szerződését, egyedül Tóth Franka folytatja máshol, akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy hasznos tagja volt a csapatnak ez elmúlt években, további pályafutásához sok sikert kívánunk! A légiósok közül Green és Jovanovic biztosan marad, Kuster várhatóan befejezi a pályafutását, Vorpahl jövője még kérdéses. A fennmaradó légiós helyekre keressük a megfelelő játékosokat, illetve a jövő építése érdekében még legalább két fiatal és rendkívül tehetséges magyar játékos érkezése várható. Sikerült megállapodnom Völgyi Péterrel is, hogy legalább még egy évig vállalja a vezetőedzői feladatokat, így minden reményünk meg van arra, hogy hasonlóan eredményes szezon következzen.

Az utánpótlásban is sok változás történt, de szerencsére ez nem ment az eredmények rovására. Sőt!

Pontosan így van. Az utánpótlás képzést gyakorlatilag a nulláról kezdtük újjáépíteni Király Sándor segítségével tíz évvel ezelőtt. 2021 őszétől Magyar Gergely vette át tőle az akadémia irányítását, ő friss szemléletet hozott, és szerencsére ennek lett is pozitív eredménye, mivel még sohasem fordult elő a DVTK történetében, hogy serdülő, a kadett és a junior csapatunk „átlagosan” a 4. helyen végezzen az utánpótlás bajnokságokban. Ez minden idők legjobb összesített eredménye. A budapesti Csata DSE egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, de mi is ott vagyunk az őket követő élbolyban. Kiemelten is szeretnék gratulálni az Ambrus Erzsébet által vezetett serdülők bronzérméhez, reméljük a korosztály még ennél sokkal fényesebb medált is fog szerezni a következő években. A szezon során külön öröm volt látni, hogy több alkalommal is legyőztük a pécsi és soproni kiemelt státuszt és ennek megfelelően kiemelt anyagi támogatást is élvező akadémiák csapatait. Az utánpótlás fejlesztését tovább folytatjuk idén is: csatlakozik az edzői stábhoz Stefan Svitek a cseh női kosárlabda válogatott jelenlegi, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, akinek az lesz a feladata, hogy tehetségeinkből a nemzetközi szereplésre is alkalmas játékosokat neveljen.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás_ dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

58. Frici
2022-06-12 11:01:06 Fehér öves, Tag
http://dvtk.eu/merkozes-kereso/25143-Darcee_Garbin_a_DVTK_Hun_Therm_jatekosa-cikk-kosarlabda
57. korxi
2022-06-11 20:38:44 Piros öves, Veterán
Én egyetértek az U20 -as szabállyal, legalábbis ha jól és következetesen van alkalmazva, és ami azt illeti, a kosárlabdában legalább ez jól van.
Mégpedig úgy, hogy jelen van mindkét lényege a dolognak: 1. tartós legyen ez a szabály, ne az legyen hogy bevezetik és pár év után eltörlik 2. egyformán kötelező legyen minden csapatra hogy egy darab max 20 éves játékost játszatni kell. Az pedig hogy mindenkire kötelező, azt jelenti hogy mindenkire kötelező, tehát pénzzel nem lehet kibújni alóla. (Tehát pont nem úgy, mint ahogy például az elbaszott fociban van)
56. Mkosar |Válasz erre: 55. Mkosar
2022-06-11 07:56:52 Lila öves, Fanatikus tag
Azon is lehet vitázni napestig, menyire jó az u20 szabály. Nagyban megkönyíti a megméredtetést egy fiatal játékosnak. Ugyan elveszi a játékperceket, de kiderül ki alkalmas, ki nem a csapaton belüli versenyhelyzetre. Nem egyszerű azért, hetente felmenni a pályára, és bizonyítani hogy megérded a pénzed. De a profi világ már csak ilyen..
55. Mkosar |Válasz erre: 50. piros79
2022-06-11 07:49:59 Lila öves, Fanatikus tag
Hát, erősen nézőpont kérdése. Beszélgettünk már klubszinten identitásról, az gondolom igaz ez játékos szintre is. Mindenkinek el kelk
l dönteni, mi/mit ér neki. Lányok 6-8 évig napi szinten vesznek rész up edzéseken, mérkőzéseken. Szinte feladják a gyerekkorukat. Kevesen közüllük elérik, ajánlatot kapnak egy élcsapattól. Ezért dolgoztak, azt gondolom. Fészekrablás? Lehet, de hívhatjuk továbblépésnek is.
54. benji
2022-06-10 20:24:29 Lila öves, Őstag
Ha jól tudom, most csak 2 kiemelt akadémia van női vonalon: Sopron és Pécs.
Az MKOSZ azt szeretné, ha lenne egy Diósgyőrben (és ezt a DVTK is szeretné) és 1 vagy 2 Pesten is (Vasas, Csata) - legalábbis Szalay ezt nyilatkozta pár (?) hónapja.
53. Mkosar
2022-06-10 09:32:01 Lila öves, Fanatikus tag
Amúgy is 'államtitok' ki menyi pénzből gazdálkodik. ( gyanitom pont ezért) Csodálkoztam is, mikor a Falco ügyvezetője lenyilatkozta az évi 750mf-ot. Illetve még az is hozzátette, 5. helyen vannak evvel a fiu ligában.
52. Mkosar |Válasz erre: 51. burritos
2022-06-10 09:28:28 Lila öves, Fanatikus tag
Debrecen az már 'lenyulta'. Egyébkén meg az akadémiai pénzeknek, vajmi kevés köze kéne lenni a profi csapathoz...
51. burritos
2022-06-10 07:02:56 Zöld öves, Fanatikus tag
Arra hivatkozunk, hogy a riválisok kiemelt utánpótlás akadémiákat működtetnek, ezáltal kiemelt forrásokhoz jutnak.
Az ország legbefolyásosabb és leggazdagabb érdekeltségi köre tulajdonolja a klubot. Nehéz érvényre juttatni azt, hogy a dvtk is kiemelt akadémia legyen? Sztem nem, de javítsatok ki, ha tévedek!
50. piros79
2022-06-09 19:08:49 Lila öves, Fanatikus tag
Én nem értek egyet ezzel a fészekrablással, még ha nincs is nagyon más választása egy élcsapatnak. 16-17 éves gyerekeket kiszakítani egy bevált közegből, emberileg nem tűnik jó ötletnek. Nagyon szerencsétlen dolog ez a kötelező U20 a profi sportban. Ráadásul ha egy tehetséges fiatal eléri a 21 éves kort, mehet a kispadra, mert egy nála kevésbé képzett 18 éves kiszorítja. Ennek így mi értelme??
Persze a szabályok adottak, alkalmazkodni, lépni kell.
49. vebgy* |Válasz erre: 44. piros79
2022-06-09 16:51:15 Fekete öves, Veterán
Hát Dóri nagyon kellene még, ha nem is 55 perces játékosként...még két ütős külföldi és nem lesz rossz idényünk.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...