Banner

Völgyi Péter: Folytatni szeretnénk jó sorozatunkat

Szerző: amigeleken.hu | 2022-01-09 12:49:00

Az ELTE BEAC Újbuda elleni találkozó előtt Völgyi Pétert, a csapat vezetőedzőjét kérdezte a dvtk.eu.


Egy héten belül már a harmadik hazai mérkőzésükön lépnek pályára a DVTK kosárlabdázói. A Tippmix Női NB I. A csoportjának vasárnapi összecsapásán az ELTE BEAC Újbuda látogat a DVTK Arénába.

A találkozó előtt Völgyi Pétert, a csapat vezetőedzőjét kérdezte a dvtk.eu.


Kezdjük a sérültjeinkkel, akiknek sajnos a sora nem rövid. Hogy áll az ő felépülésük?

Mind Leslie Vorpahl, mind Kiss Angi sérülése elsőre rosszabbnak tűnt, mint amilyen a jelenlegi helyzet. Mind a kettőjüknek sokat javult a sérülése, a könnyített edzéseket már elkezdték, de véglegessé a szereplésük csak a szombati tréning tükrében tud válni. Vannak egyéb kisebb nyűgjeink, amiket cipelünk magunkkal, de a jövő héten lesz időnk a kezelésükre.



Szép győzelmi sorozatban van a csapat, ám minden mérkőzésen akad egy-egy pici hullámvölgy. Mi lehet ennek az oka?

A koncentrációnk nem tart ki sajnos még negyven percig, aminek több összetevője is van. A fentebb is taglalt sérülések okán vannak olyan játékosok, akik számukra idegen pozícióban kénytelenek szerepelni. Ez sajnos a tervezést teszi nehézzé, az aktuális edzésmunkát és a mérkőzéseken a rotációnkat ennek kell alárendelnünk. Például Keyona Hayes hol hármas, hol ötös poszton kap szerepet, pedig neki a négyes fekszik leginkább, de említhetnénk az irányító szerepet, amit jelenleg Kányási Verának és Aho Ninának kell megoldania, ám így az elsődleges védőfeladataik mellett támadásban is extrát kell nyújtaniuk, ami mentálisan és fizikálisan is borzasztó fárasztó tud lenni.

A PEAC elleni rangadó ráadásul nem volt egyszerű évkezdet.

Igen, egy rendkívül fizikális, nehéz mérkőzést játszottunk velük, amit szerencsére a tervezett különbséggel sikerült megnyernünk. Ezután jött a Cegléd elleni találkozó, ami „hamar eldőlt", talán ezért is hagyott alább a koncentrációnk a második félidőre.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. mandulak
2022-01-09 13:27:16 Fehér öves, Tag
Remélem sima meccs lesz, nem szeretnék izgalmat:)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...