Banner

Villámértékelések a bronzcsata harmadik mérkőzése után

Szerző: amigeleken.hu | 2022-04-25 13:56:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Vasárnap, a bronzcsata sorsdöntő harmadik mérkőzésén a DVTK 73-56-ra legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját és ezzel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. A 2021/2022-es évad bronzérmese így a DVTK együttese lett, míg a 4. helyet az NKA Universitas PEAC szerezte meg.

A wbasket.hu csokorba szedte a meccs utáni nyilatkozatokat:


Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC):

“Gratulálok én is a Diósgyőrnek! Egy olyan csapat kapta meg a bronzérmet, amelyik semmivel nem jobb nálunk, főleg nem a három mérkőzés alapján, de gratulálni kell nekik. Négy tizeddel a vége előtt szerdán a mi nyakunkban volt, ma az ő nyakukba került az érem. A második negyed rövidzárlata sokba került. Kicsit azt éreztem, hogy mindenki egyénileg szerette volna megnyerni a mérkőzést, és ez a túlzott akarás átcsapott kapkodásba. De nem baj, mert ezek fiatal játékosok, akik még mindig nagyon kevés ilyen szituációban vettek részt, és nagyon remélem, hogy tudnak tanulni ebből. Azért is nagyon sajnálom az elszalasztott lehetőséget, mert rengetegen kijöttek a meccsre. A szememben az én csapatom is bronzérmes, mert azzal, amit ezek a lányok véghezvittek ebben a szezonban, az megsüvegelendő.”


Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK):

“Gratulálok a PEAC-nak a kiegyensúlyozott, jó szezonjához! Azért is nagyon értékes ez az érem, mert idegenben harcoltuk ki a harmadik helyet, illetve egy jó csapatot sikerült legyőznünk. Nehéz szezonunk volt, de a kupagyőzelemre tudtunk építkezni, és ez meghatározta a hitünket és lendületünket a hátralévő találkozókra.”


Simon Zsófia (NKA Universitas PEAC):

“Gratulálok a Diósgyőrnek, a közönségünknek pedig szeretném megköszönni az egész éves szurkolást! Sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon, de a szerencse forgandó.”


Kányási Veronika (DVTK):

“Szeretnék gratulálni a Pécsnek, kiélezett párharcot vívtunk. Azt próbáltuk sulykolni magunkba, hogy a harmadik meccset az fogja eldönteni, hogy ki mennyire akarja a győzelmet, ki mennyire tud összpontosítani. Az első perctől kezdve megvolt bennünk a kellő agresszivitás, jól védekeztünk, és ezzel megteremtettük az alapot a meccshez. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az egész szezonra!”


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

36. Mkosar
2022-04-27 11:07:04 Lila öves, Fanatikus tag
Én sem Rékára hegyezném ki. Mindenkire, aki az első fiatalítási hullám után megfordult a keretben. Persze, próbálgatni kell játékosokat. Csak a kommunikáció feléjük nem egyértelmű, illetve a tapasztalás a részükről nem feltétlenül mutat jó irányba. Leliken kívül, aki második körösnek számitott, és nyőgvenyelős volt a beépítése, senkinek sem sikerült megkapaszkodni, mint Dubinak Wéningernek, Töröknek, Virágnak ezen a szinten. Azon meg lehet vitázni napestig, hogy mi lett volna ha...
35. Karpfen |Válasz erre: 33. Mkosar
2022-04-27 08:46:15 Barna öves, Veterán
Én egy picit sem gondolom úgy, hogy ez a Réka hibája volt vagy lenne. Abszolút nem zavar, ha nem látják a fától az erdőt és nem válogatottak a játékosaink. Kisebb a sérülésveszély, talán tudnak pihenni. Egyébként pedig hiába építettek be valakit, ha nem hozza a teljesítményt. Rugalmasnak kellene lenni és változtatni. Hát a naptárral nem tudunk mit kezdeni, de ez mindenkire egyformán vonatkozik. Az összetartásnak talán annyi értelme van, hogy meg tud nézni pár új játékost. Pl. Madár Eszter behívásával egyetértek. Valahogy el kell indulni a fiatalokkal is, és egy ilyen tétnélküli időszak pont jó erre.
34. Toto2099
2022-04-27 08:28:25 Fehér öves, Tag
Jó ez a portál! Sokkal objektívebben látjátok a női kosárlabda helyzetét mint az nso szószólói. Birom Mkosár szarkazmusát, Karpfen tűpontos meglátásait, Elemér elhivatottságát a klub iránt, Benji tájékoztatásait, Burritos lelkesedését, többiek megnyilvánulásait, pozitív illetve előre mutató negatív kritikáit. Jo olvasgatni, dumálni veletek.
33. Mkosar |Válasz erre: 32. Karpfen
2022-04-27 07:48:37 Lila öves, Fanatikus tag
Nehéz ugy kerettagnak lenni, hogy tudod hogy nem osztanak lapot. Szóbeszéd volt a Lányok között, hogy semmi értelme úgy is... Jól indult a válogatott fiatalítása, csak azok a játékosok, akik már beépítésre kerültek, tapasztalattal rendelkeznek válogatott szinten, nem tudják hozni a stabil teljesítményt. Persze keresztbe tesz a történetnek, a fiba naptára is. Azt gondolom, képtelenség komolyabb szakmai munkát folytatni válogatott szinten, kivéve ezeket a nyári 3hetes turnusokat. Székely nyilatkozatai alapján, nem igazán érthető vajon min van a hangsúly ilyenkor? Mit tanulnak? Atomfizikát? Májusban? Nem beszélve arról ki milyen formában lesz novemberben? Kicsit az az érzésem átestünk a ló túlfelére, "személyiségeket keresünk" csapatkohézió stb...de ezt a játékot pontra játszák, ki fogja bedobni? Elismerem nem egyszerű, de ha nem megy, könnyebb melót kell kérni...
32. Karpfen |Válasz erre: 30. Elemér
2022-04-27 07:05:27 Barna öves, Veterán
Természetesen Réka nálam is válogatott szintű játékos. Őt azért nem firtattam, mert hozzá szerintem meg kell találni a kulcsot. Székelyből ezt nem nézem ki. Földi sem volt képes rá. Amikor egyszer Réka kerettag volt és pár percre pályára került, úgy tűnt, mintha fogalma sem lenne, milyen rendezvényen van. A túlértékelt győriekkel kapcsolatban: az egyik győri meccs utáni nyilatkozatban Angi kibeszélt, olyat mondott, aminek lehet, hogy az öltözőben kellett volna maradnia: érvényesítettük a külső sorban mutatkozó fölényünket. Amúgy teljesen igaza volt, vagy Völgyinek, ha az ő gondolatát adta közre. Azon a meccsen Dombai, Weninger, Dubei együtt nem érték el a 10 pontot.
31. Karpfen |Válasz erre: 28. benji
2022-04-27 06:41:38 Barna öves, Veterán
Köszi! Mennyi ember! Igen, rá gondoltam.
30. Elemér
2022-04-26 23:05:50 Kék öves, Fanatikus tag
Madár Eszter? Ruff-Nagy Dóra? Egyikőjük sem rossz játékos, de vannak azért jobbak náluk...
Nálam Réka sokkal jobb, mint mondjuk Dubei vagy Weninger, Nina meg pláne. Székely sem tud megújulni, kíváncsi vagyok ő meddig marad még a pozíciójában. A 3x3 fontosabb mint az 5x5? Vera szempontjából ha nézzük?
29. benji
2022-04-26 22:34:58 Lila öves, Őstag
Vera kimaradását értem, ő most a 3x3 keret tagja.
28. benji
2022-04-26 22:32:28 Lila öves, Őstag
Karpfen: a soproni stáb oldalán megtalálod őket? (alul)

http://wb-sopron.com/staff/

Szerintem a leírásod alapján a hölgy Tóthné Steinhausz Viktória, akinél pont nincs ott, mi a feladata, de egy másik cikk alapján a "a sportakadémia gyógytornász-fizioterapeutája".
27. Mkosar |Válasz erre: 26. Karpfen
2022-04-26 22:31:38 Lila öves, Fanatikus tag
Tudnak pihenni? Talán. Van azért még 3x3 ill egyetemi vb. Szegény Csajokról még a bőrt is lenyúznák. Most következik az időszak, up 5x5, 3x3 stb, ahol a felső vezetés (mkosz)létjogosultságát kell igazolni, válogatottak szintjén.Nem egyszerű a Lányo élete, gürizhetnek egész nyáron.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...