Banner

UNI Győr MÉLY-ÚT - Aluinvent DVTK 95-77

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-10 15:10:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás a 3. helyért


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás a 3. helyért

UNI Győr MÉLY-ÚT - Aluinvent DVTK 95-77 (27-14, 23-21, 24-15, 21-27)

Győr Városi Egyetemi Csarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Praksch Péter, Tözsér Dénes, Boros Tamás.

Győr: Kiesel 17, Dubei 23/18, Dombai 9/3, Török Á. 5, Mompremier 12. Csere: Weninger 7/3, Lass 7/3, Barnai 10, Kéita, Varga Zs. 3, Révész 2. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: Medgyessy 1, Aho 9/3, Kányási 15/3, Kiss A. 9, Mokango 28/3. Csere: Pusztai 2, Tóth F. 13, Frindt, Bacsó. Vezetőedző: Földi Attila.


Edzői értékelések

Iványi Dalma: Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak is. A lányok megcsinálták, amit megbeszéltünk. Azt is megértették, nem mindegy, hogy egy ilyen szezon érem kerül-e a nyakukba vagy sem. Bízom benne, hogy ezt a lendületet átvisszük szerdára, ugyanilyen koncentráltság mellett ismét győzni tudunk, és szépen zárjuk le az évet.

Földi Attila: Nem foglalkozom azzal, hogy tartalékosak voltunk. Az sokkal jobban zavar, hogy csak szavakban küzdöttünk, amint kimentünk a pályára, ez elszállt. El kell erről beszélgetni a lányokkal, mert ha még akarunk valamit ettől a párharctól, akkor ahhoz más hozzáállásra van szükség.


A következő mérkőzés április 14. szerdán 18:30-kor kezdődik a Generali Arénában.



Szombaton 17 órától megkezdődik az UNI-Győr -MÉLY-ÚT (2.) és Aluinvent DVTK (4.) elődöntő párharca, mely az egyik fél második sikeréig tart.

A csapatok idén már háromszor találkoztak. Az alapszakasz meccseiket december elején 10 nap alatt lejátszották. Mindkét alkalommal a győriek nyertek. Ezt követően a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összemérték az erejüket, akkor a DVTK ünnepelhetett 74-71-es sikert.

A negyeddöntőben a Győr a TFSE-MTK-t búcsúztatta, majd az elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben maradt alul. A DVTK a negyeddöntőben a PEAC-Pécset múlta felül, a fináléban kerülésért pedig a Sopron Basket csapatától szenvedett vereséget.

Mindkét csapatnak szép siker lenne a bronzérem megszerzése. A Győr alapszakasz második helyezettjeként nagyon sokat fejlődött a szezon során. Az elődöntőben egy magas színvonalú párharcban értékes, nemzetközi szintű tapasztalatokat szerezhetett a rutinosabb Szekszárd ellen. Ezt a jövőben kamatoztathatja majd Iványi Dalma együttese. A szép szezonját pedig a harmadik hellyel eredmény oldalon is teljessé teheti.

A DVTK szintén remek fejlődési ívet mutatott a szezonban, mely során a Magyar Kupa döntős szerepléssel, az Európa Kupa nyolcaddöntővel az eredmények miatt sem lehet hiányérzete. Kifejezetten éles csatákra kényszerítette a Sopront Földi csapata. A bronzcsatára Keyona Hayes és Montai-Vukov Szonja hiányában viszont beszűkült a rotációja. Nem véletlenül beszélt mindkét szakvezető a koncentrációról, illetve arról, hogy ki milyen teher mellett szerepelhet vagy inkább játszhat felszabadultan. Ez már az év azon szakasza, ahol a mentális, érzelmi oldalnak nagyobb a szerepe.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. benji
2021-04-14 13:54:38 Lila öves, Őstag
"A Sopron elleni elődöntőben, miután a karja találkozott Brooks arcával, a kezén felszakadt a bőr, amit varrni kellett. A varratokat csak hétfőn szedik ki, emiatt ebben az évadban az amerikai játékos már nem léphet pályára."
21. Frici
2021-04-14 11:31:20 Fehér öves, Tag
Sèrült kezével van gond.. Van egy év szerződés még neki .
20. mandulak
2021-04-14 09:37:15 Fehér öves, Tag
Ezt én már nem értem. Keyona megkapta az 1 meccses eltiltást a kiállításért. Azt letöltötte. Akkor ma miért nem játszik? Írja már le valaki.
19. misi37
2021-04-14 00:18:10 Fehér öves, Újonc
Hayesről miért nem lehet korrektül kommunikálni? Hazament,nem,játszik,nem, eltiltották, nem....?
18. benji |Válasz erre: 13. burritos
2021-04-13 20:24:05 Lila öves, Őstag
Nagy Dorottyával tavaly májusban volt egy hosszabb beszélgetés a wbasket.hu-n - részlet:

"- Megkerülhetetlen, hogy neked milyen terveid vannak?

- Én idén végeztem és jövő nyár végére szeretném befejezni a mesterképzésemet, ezzel nyitva hagyni az ablakot arra, hogy akár profiként játszhassak. Attól is függ, hogy milyen ajánlatokat kapok otthonról vagy más európai csapatoktól. Én nyitott vagyok arra is, hogy játsszak vagy akár dolgozzak. Nem vagyok még arra kész, hogy a kosárlabdát feladjam, de közben hat évet beleöltem a tanulásba és azzal már a civil életben is el lehet indulni. Ahogy közeledik a jövő nyár, akkor majd tisztábban látom a helyzetet. Nehéz ez, mert gyakorlatilag el kell dönteni, hogy a kosárlabda vagy a civil élet.

- Itthonról kaptál visszajelzést a teljesítményed kapcsán?

- Igen, a válogatottból is hívtak, hogy menjek a nyári edzőtáborba, de mondtam, hogy nem tudok hazamenni. Amikor Székely Norbert felhívott, még nem volt ez a vírushelyzet és a szakmai gyakorlatra készültem. Nagyon sajnáltam, hogy tavaly az Universiadén nem tudtam részt venni. Ami késik, nem múlik. Jövőre végzek és ha marad az életemben a kosárlabda, akkor lesz időm még bizonyítani."
17. Karpfen |Válasz erre: 16. burritos
2021-04-13 15:00:46 Barna öves, Veterán
Nyilván én is szívesen látnám itt jövőre és remélem, hogy az incidens nem befolyásolja a jövő évi szerződtetését. Egyébként pedig elégedett vagyok az idei szerepléssel és ezen nem sokat változtat, ha nem leszünk harmadikok.
Ami a híreket illeti, a klubnál már egy ideje kommunikáció zajlik hiteles tájékoztatás helyett.
16. burritos |Válasz erre: 14. Karpfen
2021-04-13 13:59:42 Zöld öves, Fanatikus tag
Én sajnálnám, ha már nem térne vissza, ha mást nem jövőre. Túlreagált egy szituációt, amit nem kellett volna, felfokozott idegállapotban és nem mellékesen Brooks szabálytalansága előzte meg. Nem hiszem, hogy nem érdemelne második esélyt?!
Brooks viselt fogvédőt?
Ill. nem értem, hogy miért nem lehet kommunikálni, hogy az mksz-től milyen fegyelmi határozatot kapott, vagy a klub hogyan büntette meg. Egyik, ha nem a legjobb játékosunk, ezt sztem nehéz úgy kommunikálni, hogy hallgatok, mint a sír, miközben bronzéremért játszok. Bár én már nem lepődök meg semmin!
15. Karpfen |Válasz erre: 12. benji
2021-04-13 13:22:54 Barna öves, Veterán
Mintha Európában EL-csapathoz igazolt volna.
14. Karpfen |Válasz erre: 13. burritos
2021-04-13 13:03:10 Barna öves, Veterán
Holnap sem játszik. Az okát nem tudom, hogy hosszabban tiltották el, vagy hazament. https://wbasket.hu/aluinvent-dvtk-uni-gyor-mely-ut-2/
Én már Juhász Dorkánál is azt hittem, hogy hazajön, Nagy Dorottyát nem tudom.
13. burritos |Válasz erre: 12. benji
2021-04-13 12:19:27 Zöld öves, Fanatikus tag
Pécsi lány, közelebb lesz Szexárd, ahol van pénz dögivel!
Nagy Dorottya hazajön?
Keyona játszhat holnap?

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...