Banner

Újpest - DVTK 1-0

Szerző: objektív | 2021-02-13 09:31:00

OTP Bank Liga 21. forduló


Mi kezdjük az OTP Bank Liga 21. fordulóját, mégpedig egy idegenbeli meccsel az Újpest ellen. Ha van hatpontos találkozó, akkor ez az. Bár a Budafok elleni mérkőzés is az volt, nem sikerült megközelíteni az ellenfeleket, a döntetlennel megmaradt a távolság az előttünk állókkal szemben. A mai meccsnek a rövidtávú eredménye az lehet, hogy megelőzzük a Budafok csapatát - igaz, ők még a Honvéddal lemeccselik a saját hatpontosukat hétvégén.

Más csapattal viszont már nem kell foglalkozni, annyi pontot kell behúzni, amennyit csak lehetséges. Erre most az Újpest jó idegenbeli alany lehet, még akkor is, ha múlt héten sikerült nyerniük az MTK ellen. Mi is vonultattunk fel biztató jeleket a legutóbbi mérkőzésen, és ha legalább azt a formát át tudjuk menteni a mai meccsre, akár a három pontot is el lehet hozni. Én optimista vagyok a kimenetelt illetően és bízom a csapatban. Harcosságot várok és támadó felfogást. A többit meglátjuk.



OTP Bank Liga 21. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Szalai Balázs, Huszár Balázs; Németh Ádám, Farkas Ádám)

ÚFC: Banai - Pauljević, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon K., Mitrović, Stieber Z. - Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning.

DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo, Marin - Shestakov, Iszlai, Márkvárt - Dražić - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Vaněček helyett Ivanovski a 46., Simon K. helyett Beridze a 64., Iszlai helyett Grozav és Grgić helyett Suljić a 72., Stieber Z. helyett Katona Má. és Mitrović helyett Szakály P. a 82. percben.

Sárga lap: Iszlai a 15., Tallo a 49., Csongvai az 54., Szakály P. a 87. percben.

Piros lap: Tallo a 90+2. percben.

Gólszerző: Mitrović (1-0) a 60. percben.



Kulcspillanatok

60. perc: Tallo készítette le a labdát Nikola Mitrović elé, aki az ötös mellett a bal oldalon tolt egyet rajta, majd a hosszú oldali kapufa segítségével a hálóba lőtt, 1-0



Zoran Zekić: - Egyik csapat sem nyújtott jó teljsítményt, mindkettő a másik hibájára várt ahelyett, hogy bátran játszott volna.

Sok labdát veszítettünk, így nem tudtunk tartósan birtokolni azt, amivel jelentősen megnehezítettük a saját dolgunkat, ráadásul egy bedobás után buta gólt kaptunk.

A második félidőben változtattunk néhány dolgot, ami azt eredményezte, hogy több helyzetet alakítottunk ki, de ez nem volt elég a győzelemhez.

Leginkább azt hiányoltam ma, hogy nem mutattuk meg a felkészültségünket. Nagy a nyomás rajtunk, de bátrabbnak kell lenni, és küzdeni az utolsó percig.


Michael Oenning: - Egyszer sem támadt az az érzésem, hogy bármi baj történhet ma az Újpesttel. Jól szervezettek voltunk, egyensúlyt teremtettünk a támadás és a védekezés között. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében, Mitrović pedig a legjobbkor szerezte meg a vezető gólt.

Ezt követően tudtuk, hogy a DVTK mindent meg fog tenni az egyenlítésért, ilyenkor természetesen módon helyzeteket is kialakítottak.

Büszkék lehetünk arra, hogy egy hét alatt három győzelmet arattunk, ebből kétszer kapott gól nélkül.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

584. sadab1* |Válasz erre: 583. notoriusbg
2021-02-17 08:59:26 Fekete öves, Veterán
Láttad az st utóbbi adását? Abban Balagan elmondja a véleményét, én azzal egyetértek. Egyének vannak nem csapatok egy-egy meccsen. A bíróságról kijövő játékosok beleröhögtek az emberek szemébe, pár százezres bírsággal és folytatták tovább pályafutásukat. A mai napig van Borsodban olyan játékos /máshol is természtesen/, aki a DVTKban mutyizott, bukott aztán vígan él, alsóbb szinteken, kispályán, strandfocin, tököm tudja mi még, külföldön, összefocizva még többet, mintha egy klubban tenné ezt meg!
583. notoriusbg |Válasz erre: 582. sadab1
2021-02-16 19:06:05 Kék öves, Tag
Mindkét állításoddal egyetértek. Viszont számomra ezekből nem következik egyértelműen, hogy susmus volt. Illetve úgy tűnik, nem veszed figyelembe a másik oldalt, a kockázatokat: ha néhány játékos kezd el különcködni, azzal óriási rizikót vállalnak, minimum a további pályafutásukat reckírozzák. Egy mostani Kaposvárnál, ha mondjuk százmilliós tételben akasztottak volna vele fejenként, akkor esetleg el tudom képzelni, hogy bevállalták. De egy fiatal MTK-játékos? Hogy cserébe bundamatyinak tartsa mindenki?
Ha csapatszinten ment volna a dolog, ott pedig ezer dolognak stimmelnie kell, hogy működjön is és senki ne sejtsen semmit. Profi katonák kellenek ehhez, nem NB1-es játékosok... Ha arról van szó, hogy miután magára talált az ellenfél, "könnyebben engedték el" a meccset, az mondjuk simán lehet, de ez inkább a csapat céljainak prioritása mentén alakul így, nem a pesti/nem pesti viszonylat indokolja és nem kifejezetten pontvesztést céloz, hanem relatíve kevésbé fájlalja azt más célok tekintetében.
Azért is trükkös ilyeneken agyalni, mert a magyar csapatok döntő többsége nem képes több meccsen ugyanazt a teljesítményt nyújtani, ezért egy gyengébb meccsbe könnyebb belelátni valami huncutságot. De jobban átgondolva ezeknek a többsége azért eléggé kétséges, manapság baromira odafigyelnek a bundára...
582. sadab1* |Válasz erre: 581. notoriusbg
2021-02-16 15:53:24 Fekete öves, Veterán
Az első kolumnára: a mostani vidi ellen játszani, nos arra felszívja magát mindenki.
Másodikra: soha semmi nem elég egyeseknek, lásd akár kaposvár meccs, úgy, hogy a 3. vonalban is van milliókat kereső játékos.
581. notoriusbg |Válasz erre: 575. antiabs
2021-02-16 10:19:50 Kék öves, Tag
Én is úgy gondolom, hogy nem ugyanazon a színvonalon hoznak le minden meccset, csak én ezt nem kötöm össze a háttérben húzódó aljas megfontolásokkal, hanem abból vezetem le, hogy jellemzően fiatal csapat - vagy akár abból, hogy magyar, mert kb. bármelyik csapatra igaz ez.
Ha ez a tompaság szándékosan irányított lenne, szerinted működne az, hogy minden játékos és az edző is simán belemegy, gond nélkül kikapnak, a következő meccsen meg hátrányból lenyomják a Vidit? És sehol egy fancsali arc? És a Vidi tompasága meg nem-szándékos volt?
Bele lehet látni mindenbe mindent, de ebben a konkrét esetben ez nekem már paranoiának tűnik, mert nagyon nem reális.

Egyébként ha meg évtizedekkel ezelőtti eseményekhez hasonlítunk, azt ne felejtsük el, hogy manapság eléggé meg vannak fizetne ezek a játékosok, kb. 4-5 év alatt félre tudnak tenni annyit, amennyiből egy életen át meg tudnak élni.
580. sadab1* |Válasz erre: 578. tamaskpt
2021-02-16 09:42:05 Fekete öves, Veterán
Én nem így látom, vannak így sokan. Már a meccs alatt és közvetlen utána is a szurkerek nagy része látta, h mit tesznek illetve nem tesznek említettek! Nyilván időt is húztak azután, amit léptek bmék, plusz, h utána meg nem is igazolt a helyükre senkit a következő idényre, de ez már mellékes, mert ftnek és bmnek már fordulókkal azelőtt mennie kellett volna innen! Lehet ez a példa is nyögvenyelős ugyanúgy, mint a másik oldalé vagy éppen teljesen evidens, sztem közelebb a valósághoz, hogy említett játékosok látva azt, h ez is beleférhet, annyira szar a szezon, tették azt amit, mert azt érezték megtehetik, talán nem lesz látványos. Másrészt a vesszőfutása a csapatnak ott már javában zajlott.
579. toki* |Válasz erre: 578. tamaskpt
2021-02-16 09:24:02 Fekete öves, Veterán
Igen, valahogy úgy!
578. tamaskpt |Válasz erre: 576. sadab1
2021-02-16 08:23:06 Piros öves, Őstag
Azért tették őket lapátra, mert gyorsan kellett valami gumicsont, amivel egyrészt BM saját igazolásait be lehetett védeni, másrészt a szurkolók előtt valamilyen véres rongyot végig lehetett hordozni. Az azóta lejátszott kb. 25-30 meccs, ami többségében a Loki meccsel tökéletesen azonos színvonaltalanságot hozott részünkről, ékes bizonyítéka annak hogy aznap nem valami különleges történt, csupán a jövő előszele támadt fel.
577. toki* |Válasz erre: 576. sadab1
2021-02-16 06:58:15 Fekete öves, Veterán
Félre ne érts, az úttestből meg a mötököből sok mindent kinézek. Pláne, hogy korábban sem voltak ott játékos adás-vételek ide-oda. Meg nem is láttam azt a meccset - csak halkan jegyzem meg, hogy talán nem véletlenül nem nézek ilyen meccse(ke)t -. A Vidi elleni meccsünkre visszatérve, ott azért hinni akarom, hogy talán lenéztek minket, ezért nem játszottak a stabil kezdőből annyian, talán nem voltak olyan élesek, és talán a szerencse is mellénk pártolt - vagy talán fentről fogták a kezünket -.
576. sadab1* |Válasz erre: 572. toki
2021-02-16 04:09:53 Fekete öves, Veterán
Nyilván azért tették lapátra nyomban a 2 icset...
Hát elég érdekes a Mi bennmaradásunk is 5. év óta, pl. vidi 3. csapat, Eperjesi mértani labdája az uccsó percekben, Makrai labdaátvétele, csele, lövése, gólja /addig sose volt ilyen/ vagy, h 8 fordulóval a vége előtt 1 ponttal már biztos bennmaradók vagyunk és ez a 8 meccs ruha továbbá az uccsó fordulóra egy csatár és cél nélküli ute vonul ki a pályára 2. csapattal. Vannak véletlenek, meghogy minden összejön vagy mégse...
Az látszott, h az mtk nem játszott oly vehemenciával mint pl. a vidi vagy a várda ellen.
Feczkó balfaszsága már a covid tavaszunk kb. első 2 meccsétől látni lehetett /nihil felkészülés, stb./, mikor mások itt még régen lehurrogtak! Persze másik fő bűnös bm a szar igazolásaival!
575. antiabs |Válasz erre: 569. notoriusbg
2021-02-15 23:11:54 Piros öves, Őstag
Ez nem feltétlenül klasszikus bunda, de az megfigyelhető, hogy más a hozzáállásuk sokszor ezekhez a meccsekhez.
Nem ki akarnak kapni de kicsit kevesebb a koncentráció, kevésbé élesek.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...