Banner

Több mint 120 fiatal vett részt a DVTK toborzóján

Szerző: Jáborcsik András | 2020-12-15 21:02:00

Több mint 120 fiatal vett részt azon a kiválasztón, amelyet a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szervezett négy korosztály számára. Az ország számos pontjáról érkeztek tehetséges labdarúgó palánták, az U12-es, az U13-as, az U14-es és az U15-ös korosztályban - adta hírül a dvtk.eu.


A toborzó már célzott volt, hiszen olyan gyerekeket invitáltak meg Diósgyőrbe, akik korábban a klub játékos megfigyelőinek már felkeltették az érdeklődését. A vírushelyzet miatt a létszám az eredetileg kiküldött meghívókhoz képest valamelyest alacsonyabb volt, de az esemény így is elérte a célját. Az akadémiánál azt szeretnék, ha a környékbeli tehetségek minél hamarabb a DVTK piros-fehér szerelését öltenék magukra.

Egy éve, amikor sportakadémiává alakultunk kitűztünk magunk elé a kiválasztás rendszerének az átalakítását - vetítette előre Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. - Ennek a hosszabb munkának a gyümölcse ez a kiválasztó torna, amely ebben az időszakban, véleményem szerint országos szinten is egyedülállónak nevezhető. Olyan ügyes játékosokat keresünk, akik tehetségük révén bekerülhetnek az akadémiánk képzési rendszerébe. Nagyon jól sikerült az esemény, amelyen az akadémiai szakemberei is nagy aktivitással vettek részt. Egy gyereket ugyanis többen is figyeltek a pályán, így az értékelőlapok begyűjtését követően teljes képet kapunk az adott játékos szakmai és fizikális állapotáról. Bízom benne, hogy ennek a munkának köszönhetően tovább tudjuk erősíteni a diósgyőri futballutánpótlást.



Az első napon a két nagyobb, majd a két kisebb korosztály mutatta meg magát az akadémiánkon. Több mérkőzést is játszottak a gyerekek, a felkészítők pedig szorgosan jegyzeteltek a füzeteikbe.

Annyi újítás mindenképpen történt, hogy nem csak a környékről igyekeztünk megszólítani a fiatalokat, hanem az egész ország területéről - tette hozzá Szakál Csaba, headscout. - A meghívásunkra nagy számban kaptunk visszajelzéseket, s jól sikerültek a körmérkőzéses tornák is. Figyeltük a fiúkat, de rögzítettük is a teljesítményüket, amit természetesen a stábunkkal ki fogunk értékelni. Az lenne a legfontosabb, hogy akik szakmailag jó teljesítményt nyújtottak, azok minél hamarabb hozzánk kerüljenek. Erre leghamarabb télen lesz lehetőség, de az iskolaváltás miatt az is lehet, hogy néhányuk esetében ez majd csak a nyári időszakban valósulhat meg.


Olvasd el a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. mr-d
2020-12-16 09:34:42 Fekete öves, Őstag
Ha komolyan is veszik ezt a kiválasztást, akkor ez a helyes irány. A környékbeli fiatalok se automatikusan kerüljenek be az Akadémiára, hanem küzdjenek meg a helyért.
3. toki*
2020-12-16 07:21:45 Fekete öves, Veterán
Semmi baj ezzel. Ez így jó.
2020-12-16 05:50:58 Fehér öves, Újonc
Tavaly a Borsodi gyerekekből nem találtak senkit,most már az egész országból,legközelebb,meg külföldről (Mongólia, Kazahsztán....) jönnek a jövő diósgyőri utánpótlás tehetségei.Fasza.
1. Realitie
2020-12-15 23:07:27 Narancs öves, Lelkes újonc
Elviekben U14 és U15-ös korosztályokban már nagy különbség mutatkozik egy tartósan kiemelt akadémián nevelödö és képzett utánpótláskorú játékos számára. De aki keres az talál, gyöngyszemet mindig lehet találni. Debrecen sem tudta annak idején hogy Szoboszlainak mekkora értéke van.
Ha pedig találtok ilyet akkor majd az új Split-i kapcsolaton keresztül értékesithetitek mert nekik már kialakult külföldi kapcsolatrendszerük van. Dolgozni sem kell vele. Nem igaz?
Adjátok oda a kezeteket hogy tudjanak benneteket vezetni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...