Banner

Szakmai megállapodást kötött a DVTK Labdarúgó Sportakadémia és az MVSC

Szerző: amigeleken.hu | 2021-09-23 19:00:00

Egy célért dolgozik a DVTK LSA és az MVSC.


Szakmai alapokon nyugvó megállapodást kötött egymással a DVTK Labdarúgó Sportakadémia valamint a Miskolci Vasutas Sport Club. Az elmúlt években az együttműködés lehetősége többször is szóba került már, de a konkrét megvalósítás felé tavaly nyáron történt meg az első lépés. Elkészült egy részletes környezettanulmány, a felek között folyamatos egyeztetés zajlott, most pedig a sportszervezetek vezetői úgy döntöttek, hogy hogy írásba foglalják a jövőbeni partneri kapcsolatot.


Egy hosszú folyamat lezárása ez a megállapodás, amelynek keretén belül a miskolci labdarúgás teljes utánpótlásképzését sikerült összehangolt rendszerbe terelni - avatott be az együttműködés hátterébe Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. - Nagyon örülök annak, hogy a jövőben mindkét klubban kölcsönösen azért dolgozhatunk, hogy minél hatékonyabban és sikeresebben tudjuk felkutatni, gondozni és játékérettségi szintjüknek megfelelő színvonalon képezni és versenyeztetni a tehetséges miskolci fiú és leány labdarúgókat. Nekik a későbbiekben remélhetőleg lesz alkalmuk a képességeiket a legmagasabb szinten megmutatni, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Ennek megfelelően kiemelt fontosságú célunk a tehetséggondozás, a személyiség formálása és az egyén fejlesztése.


Fogarasi Zoltán kiemelte: a DVTK LSA rendszeres szakmai konzultációk keretein belül segíti és tájékoztatja az MVSC-nél dolgozó szakembereket az utánpótlás nevelési irányelvekről annak érdekében, hogy azokat a saját képzési programjukba is beépíthessék. Ezáltal mindkét klubban egységes rendszerben történhet majd a játékosok képzése.



Együttműködésünk egyben lehetőséget is biztosít az MVSC utánpótlás edzőinek, hogy akár napi szinten is betekintést nyerjenek az akadémiánkon folyó szakmai munkába, továbbá biztosítjuk számukra a DVTK LSA szakmai továbbképzésein történő részvételt - folytatta a diósgyőri akadémia igazgatója. - A szakmai alapokon nyugvó megállapodásunk szerint az MVSC-nél sportoló legügyesebb gyerekek időszakosan részt vehetnek a korosztályos csapataink edzésein, a tehetségkiválasztó rendezvényeinken, valamint a saját rendezésű tornáinkon is. A két klub között a kapcsolatot Borbély Péter regionális utánpótlás koordinátorunk tartja majd, aki folyamatosan betekinthet az MVSC-nél folyó szakmai munkába. Ennek eredményeképpen az eddigieknél is hatékonyabb utánpótlás-képzési stratégia alakítható ki a két sportszervezet között, melyből reményeink szerint a legtöbbet az ifjú labdarúgó palánták profitálhatnak majd.


Az utánpótlás nevelési feladatok ellátására korábban együttműködési megállapodást kötött az MVSC - Miskolc Sport Nonprofit Kft. – Miskolc Városi Sportiskola és a Borsod Futball Club. A három sportszervezetben több mint 200 fiatal sportol, melynek a Miskolci Vasutas Sport Club tulajdonában lévő Miskolc Sport Nonprofit Kft. volt eddig a felvevő egyesülete.

Számomra nagy öröm, hogy eljutottunk arra a szintre, amivel kiérdemeltük a DVTK partnerségét, a közös munka lehetőségét - fogalmazott Illyés Miklós, a Miskolci Vasutas Sport Club elnöke. - A DVTK támogatásával még magasabb szakmai színvonalon tudjuk biztosítani labdarúgóink felkészülését. Fontosnak tartom, hogy a város földrajzi lefedettségét tekintve a Szentpéteri kapunál található Papp József pályán, a Martin-kertvárosi MVSC pályán, valamint a Miskolci Egyetem Atlétika Centrumban lévő pályán tartjuk az edzéseket. Ezáltal azok a gyerekek, akik egyébként távol laknak Diósgyőrtől, és nehézséget okozna nekik az edzésre járás, ennek köszönhetően mégis bekerülhetnek a felmenő rendszerű képzésbe, amelynek a DVTK akadémiába történő igazolás lehet a következő lépcsőfoka. A magasabb szintű szakmai munkának természetesen fontos része az edzőink továbbképzése is, melyet az együttműködés keretében a jövőben a DVTK LSA koordinál. Az idei szezon kezdetekor négy U9-es játékosunk igazolt át az akadémiára. Bízom benne, hogy a sikeres együttműködésünk eredményeként ezt rendszeressé tudjuk tenni, és idővel növelni tudjuk a létszámot.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. vebgy* |Válasz erre: 3. Jefhuj76
2021-09-26 15:08:10 Fekete öves, Veterán
Nem a DVTK-val, hanem a jelenlegi vezetésével van a baj... örömmel adná oda a gyerekeit mindenki, ha itt top képzés folyna up szinten...
7. Tivadar
2021-09-25 00:29:30 Lila öves, Tag
A Diósgyőr a város csapata, de azért az Mvsc hagyományait is illik tisztelni miskolciként. Tehát Hajrá Diósgyőr, Hajrá Mvsc!
6. alpesi krokodil |Válasz erre: 5. dwm
2021-09-24 13:04:40 Barna öves, Fanatikus tag
Már megbocsáss, de szerintem mindig is a Diósgyőr volt a város valódi csapata…
5. dwm
2021-09-24 11:03:32 Barna öves, Fanatikus tag
Diósgyőr bekebelezte Miskolc valódi csapatát.
4. toki*
2021-09-24 06:15:27 Fekete öves, Veterán
Még csak most???? Mondjuk, jobb később mint soha.
3. Jefhuj76
2021-09-23 22:23:15 Barna öves, Fanatikus tag
Fidesz vezetès nem egyezett LT vel mert nem kormánypárti volt . Most a város behódol . Nincs pènz. Sokszor mèg a pályák karbantartására is.

Azt sajnálom hogy nincs egy DVTK tól független Sportegyesület ahova el lehet vinni a gyerekeket jó körülmènyek közè. De beadarálták ezt is
2. Tivadar
2021-09-23 21:55:46 Lila öves, Tag
Ez jó hír. Már régen meg kellett volna történnie. Remélhetöleg nem úgy fog zárulni mint az egri történet. Igaz ugyanazon "értékekkel" rendelkező vezetőség kötötte. Vigyázz és nyitott szemmel járj Mvsc.
2021-09-23 19:43:15 Fehér öves, Lelkes újonc
Jó dolog, de bárcsak a 2014-es gyerekeknek nem csak kedden és csütörtökön lenne edzés az MVSC pályán... Sajnos sokan nem tudnak így focira járni, mert ütközik már korábban elkezdett más sportágak edzéseivel.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...