Banner

"Remek hangulat és igazi Playoff hoki lesz a csarnokban"

Szerző: objektív | 2022-03-01 11:21:00

Interjú Láda Balázzsal


A DVTK Jegesmedvék a Playoff-kvalifikációt sikeresen teljesítve bejutott az Erste Liga rájátszásába. A szezon eddigi tapasztalatairól, valamint az előttünk álló negyeddöntőről kérdeztük a DVTK Jegesmedvék General Manager-ét, Láda Balázst. - írja a dvtk.eu



-Lezárult az Erste Liga 2021/2022-es idényének alapszakasza? Honnan indult és hová jutott a csapat ezen időszak alatt?
-
Ahogy azt sokan tudják, a szezon elején annak a koncepciónak szavaztunk bizalmat, ami során lehetőséget adunk a fiatal, főként saját nevelésű játékosainknak arra, hogy rutinos társak mellett felvegyék a liga tempóját és folyamatosan fejlődjenek. Tudtuk, hogy ehhez türelem kell, de úgy éreztük, hogy ennek a koncepciónak most jött el az ideje. Ha csak a számokat nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy 21 olyan magyar fiatal kapott lehetőséget a csapatunkban, aki 21 évnél fiatalabb. Közülük többen is meghatározó tagjai lettek a csapatnak. Nevek nélkül elmondhatjuk, hogy komoly jégidőt kapva szállították a gólokat, gólpasszokat, sőt nemegyszer mérkőzéseket döntöttek el a mi javunkra. Amikor élesedett a helyzet a kvalifikációs szakaszban, akkor is bíztunk bennük és komoly tétmeccseken szerezhettek hasznos tapasztalatot. Most már ők is láthatják, hogy mi kell ahhoz, hogy profi játékosokká váljanak és mi is jobban látjuk, hogy kiben mekkora potenciál rejlik, illetve kire számíthatunk a jövőben, amikor az elvárások is magasabbak lehetnek. Örömmel látjuk, hogy az utánpótlásunk és az Akadémiánk remek munkát végez. Soha nem volt ennyi játékosunk az utánpótlás válogatottak keretében, és a felnőtt csapat is számíthat az Akadémiáról kikerülő fiatalokra. Az alapok biztosak, ezért a jövőben, aki jól teljesít az Akadémián, az ugyanúgy megkaphatja a lehetőséget. Ez az a koncepció, ami tényleges, percekben és meccsekben mérhető tapasztalatokat adhat a fiatal hokisoknak és ez az a gondolkodás, amiért remélem idén még többen fogják felismerni országszerte, hogy a DVTK Jegesmedvék kötelékében a legjobb kezekben van a fejlődésük. Várjuk is az ilyen elkötelezett fiatalokat Miskolcra.

-A fiatal játékosok mellett mi a véleményed a csapat rutinosabb tagjainak teljesítményéről?
-
Az alapszakaszt nézve komoly hiányérzetem van néhány idősebb, rutinos játékos teljesítményét illetően, mert nem töltötték be folyamatosan és magas szinten azt a szerepet, amit vállaltak, illetve szántunk nekik. Ahogy a fiataloktól a fejlődést, úgy a rutinosabb játékosoktól is elvártuk, hogy jobb játékosok legyenek, húzzák a csapatot koruk és tapasztalatukból adódóan. Bízom abban, hogy a rájátszásban megmutatják mire képesek valójában.




Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2022-03-01 17:29:46 Piros öves, Őstag
Biztosan jobb lesz a hangulat, mint az alapszakaszban, de a fergetegestől sajnos messze vagyunk. A covid , a szezon eleji gyenge kommunikáció és valljuk meg a gyenge alapszakasz miatt átlagban 6-700 szurkoló távol maradt az elmúlt évekhez képest. Idö lesz ezt visszaépíteni. A Csapnak, de legfőképp végre az edzőnknek is sokat kell ezen dolgozni. Nem lesz sajnos teltház, már az 1000-es létszám is szép lenne. Azért Hajrá Macik és tervezek menni!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...