Banner

Nem volt forrása a Tipsport Liga csatlakozási díjnak?

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-26 17:48:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Hétfőn délben megjelent cikkében a boon.hu már előre vetítette, hogy a DVTK Jegesmedvék együttese nem folytatja szereplését a szlovák ligában. Kora délután pedig már megjelent a hír a dvtk.eu-n, hogy a csapat visszatér a magyar központú Erste Ligába.


A boon.hu cikkéből idézünk:

Hétfőn dőlhet el, hogy melyik ligában indul a 2021/22-es évadban a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata. A piros-fehérek az előző három idényben a szlovák ligában szerepeltek, köszönhetően annak, hogy 2018-ban a Magyar Jégkorong Szövetség és a Szlovák Jégkorong Szövetség között létrejött egy együttműködési megállapodás, amely azt tartalmazta, hogy milyen feltételekkel csatlakozhat két magyar együttes északi szomszédunk élvonalbeli küzdelemsorozatához. Három esztendővel ezelőtt a DVTK Jegesmedvék mellett a MAC Újbuda indult a szlovák szövetség által szervezett sorozatban, ám utóbbiak az előző évadban már nem vállalták az itteni szereplést. Mivel a két nemzeti szövetség közötti hároméves megállapodás lejárt, új egyezségre van szükség, aminek a főbb kereteit meghatározták a szlovákok, és ennek egyik legfontosabb eleme a csatlakozási díj.


A 2018. június 4-én született kormányhatározat, amely „a Magyar Jégkorong Szövetség a magyar jégkorong sport eredményességét elősegítő sportszakmai program támogatása érdekében szükséges kormányzati intézkedésekről” címet viselte, 600 millió forintot irányzott elő a hazai szövetségnek, hogy finanszírozni tudja a két magyar együttes szlovákiai szereplését. A mostani csatlakozási díj is százmilliókban mérhető, de mivel ehhez az állami költségvetésből ez idáig nem biztosítottak külön forrást a Magyar Jégkorong Szövetség számára, az MJSZ 2021-es költségvetésében pedig nem szerepel ilyen tétel, így tulajdonképpen nincs forrása a csatlakozási díjnak.


Az Észak több forrásból is úgy értesült, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség – információink szerint kétszeri halasztás után – a hétfői napot adta meg mint utolsó határ­időt arra, hogy a csatlakozáshoz kapcsolódó pénzügyi teljesítésnek eleget tudjon tenni az a szervezet, amelyik finanszírozná, hogy újra bevegyék a szlovák ligába a Jegesmedvéket.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2021-07-30 13:47:26 Fekete öves, Veterán
https://www.digisport.hu/49559/a-dvtk-mar-egy-ev-mulva-visszaterne-a-szlovak-ligaba
14. laca
2021-07-27 21:41:22 Lila öves, Fanatikus tag
Még jó, hogy tegnap azt írták, hogy ma mindenről tájékoztatást ad a klub, de azóta ezt a mondatot is kitörölték a cikkből... hír meg persze semmi...
13. Geotic
2021-07-27 19:46:47 Piros öves, Őstag
Holnap be is jelentjük az egyik húszas éveinek elején járó, válogatott közeli ambiciózus fiatalember leigazolását:-)
12. korxi
2021-07-27 16:58:59 Piros öves, Veterán
Ez így el lett baszva, ezen nincs mit szépíteni. Nem önmagában az hogy Erste Liga lesz, hanem hogy ez július végén derül ki, és mivel egészen július végéig nem derült ki, ezért július végén nincsen csapat.
11. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 10. laca
2021-07-27 16:48:28 Fekete öves, Veterán
Csori Santha. Szokoevente egyszer akar valami jot is, akkor sem sikerul.
10. laca
2021-07-27 15:27:16 Lila öves, Fanatikus tag
https://boon.hu/sport/helyi-sport/az-erste-ligaban-folytatjak-a-jegesmedvek-5669804/

Egri István mindehhez hozzátette, hogy a szlovákok minden létező határidőt kitoltak annak érdekében, hogy a klub megfeleljen a feltételeknek – személy szerint Sántha Gergely elnök is minden követ megmozgatott az indulás érdekében.

A miskolci hokisport első emberétől ezek után megkérdeztük: megfelel-e a valóságnak az az információnk, hogy anyagi ok – a nevezéssel járó, a szlovák „félnek” fizetendő összeg átutalójának hiánya – miatt térnek vissza az Erste Ligába, Egri István szűkszavúan csak ennyit mondott:

– Anyagi és más okok is közrejátszottak…

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke: – A DVTK-nak és a magyar jégkorongnak is hasznos lett volna, ha a csapat továbbra is a szlovák ligában játszik. Remélem, hogy egy-két év múlva akár a Macik, akár más hazai együttes lehetőséget kap arra, hogy északi szomszédainknál szerepeljen.

Vas János, a Macik néhány hete távozott csatára: – Sajnálom, hogy nem folytatódik a szlovák történet. Én még az Erste Ligába jöttem, aztán szerepeltem a Tipsport és a Tipos Ligában. Nekem mindegy lett volna, hogy ez, vagy az, de nem indult el köztünk a beszélgetés abba az irányba, hogy mit akar a klub, pedig alapvetően nyitott lettem volna a tárgyalásokra.
9. laca |Válasz erre: 8. Geotic
2021-07-27 10:58:01 Lila öves, Fanatikus tag
logikus :)
8. Geotic |Válasz erre: 6. laca
2021-07-27 09:30:42 Piros öves, Őstag
Esetleg újra 2 miskolci születésű kapusunk lesz? :-)
7. Geotic |Válasz erre: 6. laca
2021-07-27 09:29:08 Piros öves, Őstag
Ilyesmire gondoltam én is.
6. laca |Válasz erre: 5. Stevenstreet
2021-07-27 09:07:06 Lila öves, Fanatikus tag
Az 5 légiós a legkevesebb, azt szinte bármikor lehet találni, a magyar játékosok a necessebbek

5 válogatott: Nika és Szirányi itt van, Wehrs, Csányi lehet még 2 a tavalyi keretből....
5 válogatott közeli, 20-as évei elején járó magyar: Kiss Roland ez a kategória, feltételezem a tavaly a Vasasból itt játszók közül is érkezhetnek még

kapus poszt lesz még érdekes, ki jön még oda. Jöhet esetleg Tóth Balázs?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...