Banner

NB I: akár még a Fradin is múlhat az Újpest bennmaradása...

Szerző: amigeleken.hu | 2021-04-26 19:22:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Az elmúlt hétvégén úgy alakultak az eredmények a labdarúgó NB I-ben, hogy az utolsó két forduló előtt még négy csapat, a kieső helyen álló DVTK mellett a Honvéd, a ZTE FC és az Újpest FC is búcsút inthet az élvonalnak.

A nemzetisport.hu mai összeállításában a kiesés szempontjából lehetséges variációkat vette számba.


Az elmúlt hétvégén a Budafok Paks elleni, 9–2-es vereségével eldőlt, hogy az újonc egy év után kiesik az NB I-ből, viszont azzal, hogy a DVTK megverte a Kisvárdát, a 32 ponttal 11. helyen álló diósgyőriek mellett a 34 pontos Honvéd, a 36 pontos ZTE és a 38 pontos Újpest is kieshet (39 ponttal már nem lehet kiesni, a Mezőkövesd a Honvéd elleni pontszerzésével tehát már biztosan meghosszabbította élvonalbeli tagságát – a szerk.). A számolgatások előtt érdemes leszögezni: egyenlő pontszám esetén előbb a több győzelem, aztán az összesített gólkülönbség dönt, és csak utána az egymás elleni meccseken szerzett több pont. A lehetséges forgatókönyvek elsődleges függvénye a DVTK hátralévő két mérkőzésének eredménye: a két kupadöntőssel, az Újpesttel és a Fehérvárral is otthon játszanak a diósgyőriek.


A legegyszerűbb helyzet akkor állna elő, ha a DVTK csütörtökön kikapna az Újpesttől, mert ebben az esetben már a héten kiesnének a borsodiak, ha a Honvéd vasárnap nyerne a már biztos kieső Budafok vendégeként.

Ha a Honvéd megveri vasárnap a Budafokot, szinte biztos, hogy a DVTK már csak két győzelemmel tud bennmaradni. A DVTK négy ponttal ugyanis várhatóan már csak a Honvédot tudná megelőzni, de ha a Honvéd a Budafok (idegenben) és a Ferencváros (pályaválasztóként) elleni két meccsen legalább három pontot szerez, akkor már csak abban az esetben kell izgulnia, ha a Diósgyőr kettőt nyer. A Honvédnak, ahhoz, hogy ne kelljen a riválisok meccseit néznie, mind a két mérkőzését meg kell nyernie. Az utolsó fordulóban, pályaválasztóként, akár már nézők előtt is fogadhatja a már bajnok Ferencvárost, jelen állás szerint a Hidegkuti-stadionban, mert az új Bozsik-stadion műszaki átadása folyamatban van. Persze, lehet, hogy az FTC elleni rangadó előtt, amely dönthet a bennmaradásról, felgyorsulnának ezek a folyamatok, hogy egy igazán parázs hangulatú, nagy téttel bíró mérkőzésen debütáljon az új létesítmény az NB I-ben.


A ZTE-nek a biztos bennmaradáshoz három pont kell, de ha a DVTK a hátralévő két mérkőzéséből akárcsak az egyiket nem nyeri meg, úgy a zalaiak már szinte biztosan nem eshetnek ki, mert akkor a Diósgyőr már csak beérni tudja a Zalaegerszeget, pontszámban és győzelmek számában is, viszont a ZTE-nek sokkal jobb a gólkülönbsége. A zalaiak a Kisvárdával (otthon) és az Újpesttel játszanak még (idegenben).


Az Újpest egyetlen esetben tud kiesni: ha egyetlen pontot sem szerez a DVTK (idegenben) és a ZTE (otthon) ellen, miközben a DVTK kétszer is nyer, mert a diósgyőriek csak ebben az esetben tudnák megelőzni az Újpestet (mert akkor pontszámban és győzelmek számában is egyenlően állnának, de a DVTK-nak jobb a gólkülönbsége). Viszont ha ez megtörténik, akkor még a Honvéd eredményei is számítanak. Ha a DVTK kettőt nyer, az Újpest pedig kettőt veszít (a lilák azért is vannak nehéz helyzetben, mert eltiltás miatt Jorgosz Kutrumbisz, Vincent Onovo, Giorgi Beridze, Lirim Kastrati és Nikola Mitrovics nem játszhat a DVTK ellen), akkor a Honvéd eredményeit is figyelniük kell a liláknak. Adott esetben tehát azon is múlhat a bennmaradásuk, hogy a Ferencváros megveri-e a Honvédot. Ha az FTC győz az utolsó fordulóban, akkor az Újpest úgy is bennmarad, hogy kétszer kikap és a DVTK kétszer nyer. De ha az Újpest kétszer kikap, a DVTK és a Honvéd pedig kétszer győz, akkor az Újpest búcsúzhat.


Könnyen előfordulhat még hármas pontegyenlőség is a bajnokság végén, de ennek is az lenne az egyik előfeltétele, hogy a DVTK kétszer nyerjen. Hármas pontegyenlőség, 38-38 ponttal lehet még a DVTK, Honvéd, Újpest vagy a DVTK, Honvéd ZTE hármas között is. Mindkét esetben a kispestiek búcsúznának az élvonaltól, mert a bennmaradásért küzdő csapatok közül nekik van a legkevesebb győzelmük (nyolc).

De ennek is várhatóan csak akkor lesz jelentősége, ha a DVTK kettőt nyer, tehát az Újpestet és a Fehérvárt is legyőzi az utolsó két fordulóban.


Tovább a nemzetisport.hu-ra >>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. szombatondelelott* |Válasz erre: 5. divan
2021-04-27 16:42:30 Fekete öves, Veterán
Nyilván nem. Megmondják, kivel szerződj túlárazva, de azért csurran-cseppen, e felől nyugodt (belenyugvó) vagyok.
5. divan |Válasz erre: 4. pala17
2021-04-27 12:05:18 Narancs öves, Tag
Azért az nem úgy megy, hogy tessék a 2 milliárd, arra költitek, amire akarjátok.
4. pala17 |Válasz erre: 3. Tamas78
2021-04-27 10:26:54 Piros öves, Fanatikus tag
De ebböl jutna mar normalis igazolasokra is böven,ha valaki olyan ülne ott bm helyett,akinek fogalma is van rola,hogy mit csinal. Amig ez nem lesz,addig ez a penz is csak szitan atfolyo viz...
3. Tamas78 |Válasz erre: 2. pala17
2021-04-27 10:17:02 Barna öves, Fanatikus tag
Ebből megy saját zsebbe biztos rendesen, esküszöm lopja össze magát Sántha most, csak menjen el innen idény végén.
2. pala17
2021-04-27 09:46:15 Piros öves, Fanatikus tag
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/2-milliard-forint-megy-a-gazdasagvedelmi-alapbol-a-diosgyornek-velodrom-epul-kobanyan.html
1. El Bandi
2021-04-26 20:04:00 Piros öves, Őstag
Meg fogjuk csinálni. 6 pont lesz.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...