Banner

"Mindig az aktuális teljesítmény dönt"

Szerző: objektív | 2021-12-04 18:35:00

Interjú Kondás Elemérrel


A Merkantil Bank Liga 19., azaz az első kör utolsó fordulójában a DVTK Budafokon játszik vasárnap 18:30-tól. A találkozó előtt Kondás Elemér vezetőedzővel beszélgettünk. - írja a dvtk.eu



Régen készült már egy hetet a következő ellenfél ellen a DVTK (az Ajka és a Soroksár elleni meccset fél, a Budaörs ellenit két hét előzte meg) - vetettük fel elsőként.

- A heti egy és heti két mérkőzésre szóló felkészülésre is rendelkezünk protokollal, tudjuk, mikor mire jut idő - válaszolt Kondás Elemér. - Amikor egy teljes hetet tudunk dolgozni, akkor több idő jut a kondicionális fejlesztésre, illetve mindig készülünk az ellenfélre, és gyakorolni kell az ehhez szükséges taktikai megoldásokat. És a legfontosabb, ami soha nem maradhat el: a mérkőzés után kielemezzük a játékot, feltárjuk a hibákat, és elsősorban azokat javítjuk. Ez folyamatos feladat, győztes meccs után sem dőlhetünk hátra, mindig akad munka.

A DVTK hét mérkőzés óta veretlen, ebből hatot megnyert, és ezeken a találkozókon 16-3 a gólkülönbség. Jobban megy ilyenkor a munka?

- A mérkőzések után megmutatjuk a jó megoldásokat és a hibákat is, hogy tanuljanak belőle a játékosok - osztotta meg. - Győzelmek után természetesen könnyebb a szép dolgokat kiemelni, de máskor sem szabad csak a rosszat mutatni, mert az lehúzza a csapatot.

Sokszor felidéztük már, hogy év elején úgy fogalmazott Kondás Elemér, hogy a sikeres csapatok átlagban minimum 2 gólt lőnek és maximum 1-et kapnak. A DVTK 18 mérkőzést követően 34-17-es gólkülönbséggel áll, azaz egyre közelebb az ideálishoz.

- Ezért kellett volna az Ajka ellen értékesíteni még két helyzetet - ingatta a fejét a diósgyőri mester. - A lőtt gólok száma így is majdnem elérik a meccsenkénti kettes átlagot, a kapott gólok számát pedig egy alá szorítottuk. Ennek köszönhető a jó szereplés. Sokszor elmondtam, most is megismétlem, függetlenül attól, hogy hány mérkőzés óta vagyunk veretlenek a következő meccset is meg akarjuk nyerni.

A megszerezhető 54 pontból 36-ot gyűjtött be, így 66,66%-os teljesítményt nyújtott eddig a DVTK. Jó úton jár a csapat?

- Tartani kell ezeket a számokat, és akkor jó pozícióban zárjuk a bajnokságot - tekintett előre. - Év közben kevésbé fontos a tabella állása, annál inkább számít a pontok száma. Gyűjteni kell a pontokat, hogy a bajnokság végén legyen annyi, ami feljutást ér.

Közeleg az év vége, már csak két mérkőzés maradt hátra 2021-ből, érezni a csapaton?

- Ilyenkor mindenki fáradtabb, éppen ezért ráteszünk még egy lapáttal, hogy az utolsó két mérkőzésen is kitartson az erő - árulta el a sportszakember. - A játékosok fókuszáltak, készen állunk a Budafok elleni mérkőzésre.

Tehát vasárnap Budafokra utazik a DVTK.

- Nehéz találkozóra készülünk, mert idegenben játszunk, és a BMTE tavaly még az élvonalban szerepelt. Átalakult a keretük, de így is akad bőven rutinos és tehetséges labdarógójuk, és az sem téveszt meg minket, hogy nem a terveik szerint alakul a bajnokság mutatta be az ellenfelet. - Láttuk az elmúlt 18 fordulóban, hogy a Merkantil Bank Ligában bármikor meglepetést okozhat bármelyik csapat.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...