Banner

Magosi Bálint: Nem tudok mit mondani, ez tényleg siralmas

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-25 15:47:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Befuccsoló légiósígéretek, rossz játék – Magosi Bálint szerint a megújulásra képtelen DVTK-nál addig vártak a csodára, míg az időből ki-, a rájátszásról lecsúsztak. A nemzetisport.hu a DVTK Jegesmedvék csatárát kérdezte a balul sikerült szezonról. Ebből idézünk:


Ismerve lelkiismeretes hozzáállását, miként élte meg a DVTK borzasztóan hányatott idényét?

Hatalmas, véget nem érő vesszőfutásként – de azt hiszem, ezt nyugodtan mondhatom valamennyi csapattársam nevében is – válaszolta Magosi Bálint, a szlovák élvonalbeli Tipos Extraliga alapszakaszának utolsó előtti, 11. helyén végző DVTK Jegesmedvék válogatott csatára és csapatkapitány-helyettese. – Nem vagy csak nagyon későn találtunk megoldást a problémáinkra, s végül odáig jutottunk, hogy idő előtt eldőlt, az alapelvárást, azaz a playoffkvalifikációra jogosító pozíciót sem tudjuk elérni. Voltam már hasonló helyzetben, de amióta az Extraligában szerepelünk, háromból harmadszor sem sikerült a rájátszás elérése, ehhez a kudarcérzéshez azért nehéz hozzászokni.



Vártuk, vártuk, mikor jön el a pont, amikor megindulnak felfelé, de nem jött el

Az elején, amikor még tudtuk, hogy rengeteg van hátra, igyekeztünk pozitívan hozzáállni, reméltük, majd alakul, lesz ez még jobb is. Csak aztán annyi lett a „majd” meg a „legközelebb”, hogy kicsúsztunk az időből.

Ez nyilván sok összetevős, de mi volt a fő probléma?

A játék képe az egész szezonban nem állt össze, rengeteg volt az eladott korong, és képtelenek voltunk megújulni.

Felteszem, nem segítette a motivációt az sem, hogy zárt kapuk mögött kellett játszaniuk, hogy a járvány miatt az idén nem kellett a kieséstől tartani, s hogy tudtuk, a világbajnokságunkat sem rendezik meg.



Az biztos, hogy finoman szólva is gyatra és szokatlan érzés volt közönség nélkül játszani, főleg hogy Miskolcon a szurkolótábor mindig fontos pluszfaktor. De máshol is ez volt a helyzet, szóval erre sem fognám, miként a többi említett tényezőre sem. Profi sportolók vagyunk, ezeket a körülményeket ki kellett zárnunk.

Adódik a kérdés, mik a jövőbeni tervek? A szlovákokkal első körben kötött hároméves szerződés lejárt, és háromból három keserű csalódás a mérleg. Egri István elnök ugyanakkor azt mondta, szeretnének az Extraligában maradni.

A nyáron mindenkinek lejár a szerződése, köztük az enyém is – hogy a vezetőségnek mi a terve a játékosokkal, nyilván annak is a függvénye, hogy hol indulunk legközelebb. No meg hogy ki lesz az edző. Amennyire tudom, Tokaji Viktorral a klubmenedzsment is meg volt elégedve, el tudom képzelni, ő lesz az első, akivel leülnek tárgyalni a folytatásról. Onnantól pedig, hogy az edző személyét tisztázták, sokkal könnyebb összerakni a csapatot is.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>

Ide kattintva elolvashatod a


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2021-03-26 19:24:32 Fekete öves, Veterán
Alapvetően üres csarnokokban nincs is értelme ennek az egésznek..ami meg a 3-ből háromszor témát illeti, nem oly régen még a csillagos ég alatt hokiztunk e honban, ez meg a mienktől ma is egyértelműen erősebb liga...
1. korxi
2021-03-26 08:20:41 Piros öves, Veterán
Ez jó nyilatkozat, nem hablatyol általános semmitmondásokat, nem beszél mellé.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...