Banner

Lövei Dávid: A DVTK jó terep a fiataloknak

Szerző: amigeleken.hu | 2022-03-25 12:19:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


A jegkorongblog.hu a DVTK Jegesmedvék játékosával, az alapszakaszban 27, a playoffban 8 meccset játszó, összesen 7 góllal és 7 gólpasszal záró Lövei Dáviddal értékelte az Erste Liga szezont. Az interjúból idézünk:


Felvállalta a fiatalok szerepeltetését a DVTK Jegesmedvék ebben a szezonban. A tavalyi U21-es bajnokcsapat legjobbjaira épülő mag pedig élt a lehetőséggel, és sokat fejlődött a mögöttünk hagyott idényben.

Ha az egész idényt veszem figyelembe, akkor mindenképpen elégedett vagyok, jól zárult a bajnokság – mondta Lövei Dávid, aki júniusban tölti majd a 21. életévét. – Az év elején voltak hullámvölgyeink, sokszor csak egy góllal kaptunk ki, de a szezon közepére sikerült megfordítani ezt a trendet. Aztán a Győr elleni kvalifikációs meccsek jól sikerültek, személy szerint nekem is, én is jobban tudtam segíteni a csapatot. Mindannyian úgy álltunk hozzá, hogy túl kell lépni a Győrön, elégedettek lehetünk azzal, ahogyan az sikerült. Ahogyan az erősebb Fradi elleni meccseken is megálltuk a helyünket. Két meccsen is csak egy gól döntött, az egyik itthonit pedig meg is tudtuk nyerni.



Kicsit kibontva a szezont: miért volt gyengébb a kezdés?

Még nem nagyon volt arról közös tapasztalatunk, milyen is a profi jégkorong. Nagyon sok fiatalnak ez volt az első felnőtt szezonja, több időt kaptak, kaptunk, nemcsak a negyedik sorban, hanem a másodikban, harmadikban is. A rutint nem tudtuk az elején hozni, kellett egy kis idő, amíg ezt megszerezzük. A Győr elleni Magyar Kupa-meccs aztán nagyon jól sikerült, és az adott az egész csapatnak egy lendületet: igenis meg tudunk verni bárkit, de ahhoz mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. A rájátszásra teljesen más atmoszféra volt jellemző, a hangulat nagyon egyben volt az öltözőben, látszott, hogy mindenki nagyon akarja a sikert. Szezon közben is voltak jó meccseink, de ezekre emlékszem vissza a legszívesebben.

Neked nem ez volt az első felnőtt szezonod, hiszen korábban a szlovák Extraligában is játszottál, de ettől persze még a fiatalabbak közé tartozol a 20 és fél éveddel. Sajnáltad, hogy végül nem a szlovák bajnokságban indult a DVTK?

Fiatalként természetesen sajnáltam, hiszen az egy még erősebb liga, még többet lehet fejlődni, jobban rá van kényszerítve az ember, de nem panaszkodhatom az Erste Liga miatt sem. Így is rengeteget tudtunk előrelépni, nem jelentett hátrányt, hogy a magyar bajnokságban indultunk. A szlovák Extraligában az első évben inkább a negyedik sorban szerepeltem, kiegészítő játékosként, a második évben kaptam több jégidőt. Most pedig még többet az Erste Ligában.

Nagyon szembetűnő volt a sok fiatal szereplése a szezonban, jó üzenet ez a magyar hokinak.

Tavaly megnyertük az U21-es bajnokságot, azokból a fiatalokból kerültek most fel többen, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Nagyrészt mindenki miskolci, gyerekkori barátok, akikkel együtt nőttünk fel. Örülök, hogy megkaptuk a lehetőséget.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. adamme |Válasz erre: 2. fenderbass
2022-03-29 11:38:01 Barna öves, Tag
?

http://dvtk.eu/24580-U18_Bajnoki_dontobe_jutott_a_DVTK_Jegesmedvek_Akademia-cikk-jegkorong
2022-03-29 08:52:00 Fehér öves, Lelkes újonc
Tegnap volt az u18-as csapat meccse a döntőbe jutásért. Bejutottak! Valami "szájbatekert" cikket lehetne írni erről is. Megérdemelnék a fiúk. Annyi marketinges és töltelék van alkalmazva a DVTK családban, hogy a pénzükért megemelhetnék az orrpiszkálásra használt kezüket és leülhetnének a gépük elé és tájékoztathatnák a szurkolókat.
1. vebgy*
2022-03-25 20:21:44 Fekete öves, Veterán
...aztán később reméljük jó terep lesz a bajnoki címeknek megint...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...