Banner

Kuznyecov Szergej: Türelmesen kell játszani!

Szerző: amigeleken.hu | 2022-10-01 14:40:00

A Szentlőrinc elleni találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedző a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


A DVTK vasárnap délután a Baranya megyei Szentlőrincen játszik a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedző a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


A bajnokságban három, tétmérkőzésen két hete játszott legutóbb a DVTK. Az azóta eltelt időt mire sikerült felhasználni?

Az ősziesre forduló időjárás miatt többen betegeskedtek, míg Bényei Ágoston és Jurek Gábor a korosztályos válogatottak programján vett részt. Előfordult a múlt héten, hogy összesen 12 játékos edzett, köztük több fiatal a tartalék csapatból. Elmaradt a tervezett edzőmeccs is, ahol azokat szerettem volna meccskörülmények között megnézni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Igyekszem mindig az események jó oldalát látni, ezért úgy mondom, a teljes keret helyett kiscsoportban dolgoztunk, és olyan speciális dolgokat is gyakoroltunk, amire máskor nincs lehetőség.



A csapatrészek többször is külön edzettek, a védelem azt gyakorolta, hogyan kell a területeket lezárni, és egymás kisegíteni, míg a támadók elsősorban a befejezéssel foglalkoztak, hogy érezzék a kaput, tudják mikor és hová kell érkezni a kapu előterében. Ha megvan az automatizmus a lábakban és a fejekben, akkor biztosan több gólt fognak lőni. Bízunk benne, hogy a sok munkának már most vasárnap is meglesz az eredménye.

Kik azok, akik nem jöttek rendbe?

Ahogy közeledett a mérkőzés, egyre többen csatlakoztak hozzánk. Gera Dániel lábujja eltört a Szeged elleni mérkőzésen, rá még egy ideig biztosan nem számíthatunk, miként Farkas Dániel és Kotula Máté sem gyógyult meg. És persze vannak néhányan, akik már elkezdték az edzést, azonban még nincsenek száz százalékos állapotban, az ő szereplésük jelenleg kérdéses.

A Nemzetek Ligája miatt tartott szünetet követően felpörögnek az események, a DVTK nyolc nap alatt három mérkőzést játszik.

Mindig abból indulok ki, hogy az előttünk álló mérkőzésre kell koncentrálni, de nyilván azt is tudjuk, hogy szerdán, majd a következő vasárnap újabb bajnoki vár ránk - osztotta meg. - Ilyenkor a felkészülés során még nagyobb figyelmet kap annak monitorozása, hogy ki milyen állapotban van, hány percet tud játszani, és persze figyelembe kell venni a mérkőzés alakulását is.

Beköszöntött az őszi időjárás, ami jelentős csapadékkal jár, várhatóan a szentlőrinci pálya sem porzik majd a szárazságtól.

Természetesen a külső körülmények befolyásolják a mérkőzést, amihez nekünk alkalmazkodni kell, például a szentlőrinci pálya keskenyebb a megszokottnál. A nedves pálya nekünk kedvez, mert gyorsabban tudjuk járatni a labdát, ám ha túl méllyé válik a talaj, esetleg megáll rajta a víz, akkor az a védekező csapatot segíti.

A DVTK sorozatban a forduló előtt egyaránt a második helyen álló Kazincbarcika, majd a Gyirmót, legutóbb az éllovas MTK ellen győzött. Októberben pedig egymás után következnek a tabella alsó régiójában található ellenfelek.

A világ összes bajnokságára igaz, hogy a lényeges kérdések nem a rangadókon dőlnek el. Nincs különbség a csapatok között, mindenki ellen három pontot lehet szerezni, és a bajnokság végén az örülhet, aki a legtöbb csapatot győzte le. Persze az is igaz, hogy ilyen esetben a Szentlőrinc dupla motivációval lép pályára, hiszen a híres szurkolótáborral rendelkező és maga elé nagy célokat kitűző DVTK az ellenfél, aki ellen a játékosok szeretnék megmutatni magukat. Ezért egyre nehezebb találkozókra számítok, amire tökéletesen fel kell készülni, majd a meccsen tökéletesen kell teljesíteni. Még az is előfordulhat, hogy jobban kell játszani, mint az MTK ellen.

A Szentlőrinc SE az idei bajnokságban 8 mérkőzésen 10 pontot gyűjtött, 2-4-2 a győzelem-döntetlen-vereség mutatójuk, ugyanakkor hazai pályán még veretlenek (bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről).

- A Szentlőrinc kemény ellenfél lesz. Fizikálisan erősek a játékosaik, 12 gólt szereztek, abból nyolcat pontrúgást követően, ezért nagyon figyelnünk kell a szabadrúgásoknál és szögleteknél. Viszonylag kevés helyzetet dolgoznak ki, azonban nagyon jó százalékkal értékesítik azokat, ebben a mutatóban a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. Váltogatják a felállásukat, tudnak négy és öt védővel is játszani, mind a két játékrendszerre felkészültünk.

A Szentlőrinc várhatóan a védekezésre koncentrál vasárnap, hogyan lehet feltörni ezt?

Számtalan módszer létezik egy zárt védelem feltörésére, de a futballban sok mindent nem lehet előre megjósolni, az események alakulásától függően kell a megfelelő eszközt kiválasztani. Az viszont biztos, hogy a legjobb módszer a gólszerzés. Szeretném, ha minél hamarabb megszereznénk a vezetést, amit utána növelnénk, de akkor is türelemmel kell játszani, ha nem így alakul. A csapat bebizonyította, tud türelemmel játszani, és tud a hajrában is mérkőzést nyerni. Biztosan lesz helyzetünk, ebből kell minél többet értékesíteni.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. sadab1*
2022-10-02 19:02:31 Fekete öves, Veterán
csírmaz hamar elintézte ezt a türelmes játékot. pffff: amatőr, a lelátóra száműzném!
8. Bandur
2022-10-02 16:31:24 Narancs öves, Tag
20 perc a végéig...eppellel...itt megyek kapálni...
7. Bandur
2022-10-02 16:20:30 Narancs öves, Tag
Vezetés után jön a TRÓGER játékos feeling...Megérdemlik!
6. Bandur
2022-10-02 15:46:27 Narancs öves, Tag
Jó hallani az ultrákat:-)
5. Bandur
2022-10-02 15:35:39 Narancs öves, Tag
számíts a legrosszabra és csak öröm érhet ha bármi lesz...ezt mutatják...de öröm nem lesz csak a legrosszabb...gáz
4. repohár |Válasz erre: 3. Bandur
2022-10-02 13:17:20 Piros öves, Őstag
Nem akar kockáztatni, valahol érthető, a 3 pont szempontjából tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mikor lőjük a győztes gólt, gólokat. Mi szurkolók vagyunk már csak ilyen telhetetlenek, nagy arányú győzelem meg izgalmak nélküli 90 perc.
3. Bandur
2022-10-02 11:52:32 Narancs öves, Tag
Nagyon visszafogottan,óvatosan nyilatkozott a Mester....Remélem nincs komoly baj.
Hajrá Diósgyőr!
2022-10-02 09:14:34 Piros öves, Veterán
Szóval a fél keret kidőlt és jönnek 3 naponta a meccsek. Kemény lesz ez így... Gera hiánya is fájó.
1. repohár
2022-10-02 08:03:16 Piros öves, Őstag
“Türelmesen kell játszani”, de gondolom nem haragudna meg a mester, ha 10 perc után már 3-0-ra vezetnénk. Nem emlékszem olyanra hosszúnak nem mondható sportpályafutásom során, amikor a szünetben azért szidták volna össze a csapatot, mert túl sok góllal ment volna az ellentől.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...