Banner

Közeleg a tél – mi legyen ilyenkor egy férfi gardróbjában?

Szerző: objektív | 2021-09-29 14:37:00

Egyre hűvösebbek a nappalok és az esték, ez már a klasszikus őszi időjárás (x)


Egyre hűvösebbek a nappalok és az esték, ez már a klasszikus őszi időjárás, amely után ugye hamarosan a tél következik. Évszakról évszakra illik átgondolni, megvan-e minden a stílusos öltözködéshez egy férfi gardróbjában, így ezúttal a téli kiegészítők között néztünk szét. Tarts velünk!

Megérnek egy próbát a férfi téli sapkák

A legfontosabb kiegészítők közé azonnal fel kell írnunk a férfi téli sapkák kategóriáját. Hogy miért? Mert ezek egyszerre divatos és funkcionális darabok. Utóbbi tulajdonság a fontosabb, hisz télen a hideg elleni védekezés alapfeladat, a sapka pedig segít a fejtetőn távozó hő mennyiségét csökkenteni, így melegségérzetet biztosít. Ez nem csak a testünk, de kifejezetten a hajunk miatt is fontos, hiszen a téli sapka viselésével elkerülhető a hajhagymák megfázása, így pedig kisebb esély lesz majd a kopaszodásra. A hasznosság mellett a divatosság is fontos, ezt kár lenne tagadni. A téli sapkák kategóriájában rengeteg lehetőségből lehet válogatni, mind az anyagtípusok, mind a stílus, mind a színek tekintetében. Érdemes a választás előtt átgondolni, milyen a stílusunk, illetve abba hogyan illeszkedhet be egy téli sapka, de az sem árt, ha vásárlás előtt, akár egy üzletben, akár virtuálisan, a számítógép előtt ülve megpróbáljuk összevetni, hogy áll majd a kinézett fejfedő a már meglévő kabátunkkal.

Sokféle lehet a sál és a kesztyű kombinációja

Ha a sapka megvan, jöhet a sál és a kesztyű. Előbbi a nyak, utóbbi a kezek védelmére szolgál, viszont eközben divatelemként is viselkednek. A sálakból évről évre kijön egy új kialakítás, egy különleges megoldás, az utóbbi időszakban talán a legkülönlegesebb ilyen modellek a túlméretezett csősálak voltak. Nem biztos, hogy azt a trendet mindenkinek követnie kell, de az igen, hogy a sál viselése remek védekezést jelent a toroknak. A kesztyű ugyanezt teszi, tehát védelmet nyújt, csak éppen a kezeknek. Lehet szó bőrkesztyűről vagy síkesztyűről, mindkettő a kézen lévő bőr megóvása a cél, ám a különböző modellek hatásfoka jelentősen eltérhet. Azt még a vásárlás előtt kell átgondolni, hol használjuk majd többet a kesztyűt, ezt követően pedig ehhez kell igazítani az igényeket.



Csizmát minden téli lábra!

A lábak melegben tartása kardinális kérdés, hiszen itt érezzük leghamarabb a hideget, ha nem öltözünk fel rendesen. Ami a férfi csizmákat illeti, tekintélyes a választék, éppen ezért kell megbízható helyről vásárolni. Az ecipo.hu webáruháza éppen erre lett kitalálva – az oldal itt elérhető: https://www.ecipo.hu/ferfi/csizmak-es-egyebek/csizmak.html. A nagy választékban találunk bebújós, cipzáras, csatos és fűzős megoldásokat, így minden igény kielégítésére ott van a kezünkben a megoldás. A legnagyobb brandek is felismerték a csizmák gyártásának nyereségességét, majd gyorsan bele is vetették magukat a témába. A legmenőbb ruházati brandek között ott van többek között a Birkenstock, a Boss, a Bugatti, a Guess, a Helly Hansen, az Hugo Boss, a Levi's, a Marc O'Polo, a Michael Kors, a Mustang, a Salamander vagy a Vagabond. Ha a stílus, a kialakítás és a szín stimmel, ezekkel a szuperbrandekkel nem lehet nagyon mellényúlni. Ha még sosem volt csizmád, itt az ideje venni egyet télire!

És ezt olvastad már?
Banner