Banner

Kijutott a 2021-es párizsi 3×3-as Európa-bajnokságra a magyar válogatott

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-27 22:24:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A konstancai 3×3-as Európa-bajnoki selejtező sorsdöntő keresztjáték mérkőzésén a magyar válogatott - soraiban az Aluinvent DVTK játékosával, Medgyessy Dórával - 15-12-re legyőzte Észtországot. Ezzel a magyar csapat részvételi jogot szerzett a 2021-es párizsi 3×3-as Európa-bajnokságra.

A wbasket.hu-nak köszönhetően tekintünk vissza a tornára.


Az első két mérkőzés eredménye:

Magyarország – Nagy-Britannia 12-17

A magyar válogatott pontszerzői: Medgyessy Dóra 6, Papp Dia 4, Török Ági 2.

Magyarország – Szlovákia 19-10

A magyar válogatott pontszerzői: Török Ági 9, Papp Dia 5, Medgyessy Dóra 3, Theodoreán Alexandra 2.



Török Ági duplájával rögtön a mérkőzés elején előnybe kerültünk az észtek ellen. Ezt követően szépítettek az észtek, de Theodoreán Alexandra 3-1-re módosította az állást. Egy sikeres távoli dobással egyenlített riválisuk, melyre Theodoreán és Török azonnal válaszolt, ezzel újra előnyhöz juttatva a mieinket. Pontgazdag játék jellemezte az első perceket, mely során 5-3 után két duplával 7-5-re fordított riválisunk. Az első megszakításig Medgyessy Dóra és Török Ági révén 7-7-nél egyenlítettünk. Innen érkezett el a szusszanásnyi pihenő.

Mindkét csapat rendezte védekezését. A találkozó középső szakaszában Jóval pontszegényebb mederben folytatódott a küzdelem. A mérkőzés feléhez érkezve 9-7-es előnyre tettek szert az észtek, de Medgyessy és Török révén egyenlítettek a magyar lányok. Ennek megfelelően 9-9-ről érkezett el a második megszakítás. Visszatérve a pályára, ismét az észtek kerültek előnybe, de Török révén 10-10-nél újra utolértük ellenfelünket.

Az utolsó három percbe érve 12-10-nél egy duplával megint az észtek jártak előrébb. Medgyessy révén villanásával megfeleztük a hátrányt, majd Theodoreán duplájával 13-12-re fordítottunk. Azóta már tudjuk, hogy ezek lettek a kulcspillanatok. Érezhetően fölénybe került a magyar csapat, amit Medgyessy találata erősített meg. Ezzel 14-12-re mentünk. Papp Dia betörése után pedig már 15-12-re szakadtunk el. 1 perc 10 másodperc a volt hátra, amikor időt kértek az észtek. Már nem tudtak közelebb kerülni a végjátékban. A mérkőzés hajráját magabiztosan kézben tartva aratott 15-12-es sikert válogatottunk.


Észtország – Magyarország 12-15

A magyar válogatott pontszerzői: Török Ági 6, Medgyessy Dóra 4, Theodoreán Alexandra 2, Papp Dia 1.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. Karpfen
2021-06-30 19:59:41 Barna öves, Veterán
A tegnapi bejelentés semmi újat nem hozott. Bernáth Réka érkezését a fórumokon tényként kezelték. Gondolom, aki nem szerepel a távozók között, az hosszabbít, majd bejelentik. Azt mondták, hogy erősödtünk, majd meglátjuk a légiósokat.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...