Banner

Kedden kezdődik a PEAC Pécs elleni play-off párharc

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-18 18:04:00

A piros-fehérek ellenfele a PEAC-Pécs gárdája lesz a negyeddöntőben.


A Női Kosárlabda NB I. A-csoport alapszakaszát a 4. helyen zárta az Aluinvent DVTK csapata. Jövő héten megkezdődik a bajnokság legizgalmasabb szakasza, a playoff. A piros-fehérek ellenfele a PEAC-Pécs gárdája lesz a negyeddöntőben, ennek kapcsán a dvtk.eu összegyűjtötte a rájászással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.


Az Aluinvent DVTK a bajnokság alapszakaszában a negyedik helyet szerezte meg, ezért a versenykiírás értelmében az ötödik pozícióba befutó PEAC-Pécs lesz az ellenfele az elődöntőbe kerülésért vívott két győzelemig tartó párharcban. A play-off szabályai szerint nincs megkötés a játékosok szerepeltetésére vonatkozóan, így elég, ha egy csapat öt pályán tartózkodó játékosa közül csak egy a hazai nevelésű játékos - azaz olyan, aki 22 éves kora előtt legalább két és fél szezont már Magyarországon játszott, bármilyen állampolgársággal is rendelkezzen - illetve már utánpótláskorú játékosnak sem kell kötelezően a meccsek első félidejében a parkettra kerülnie.


A mérkőzéseket továbbra is zárt kapuk mellett kell megrendezni, emiatt élőben a meccseket a Mindigo Sport Televízióban lehet követni online, az eredmény alakulását és az egyéb statisztikai mutatókat pedig a kosárlabda szövetség honlapján, a hunbasket.hu/elo oldalon figyelhetik.


A negyeddöntő tervezett programja

2021. március 23., kedd

18:00 Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs (Miskolc, Generali Aréna)

2021. március 26. péntek

18:00 PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK (Pécs Lauber Dezső Sportcsarnok)

2021. március 28. vasárnap (amennyiben szükséges)

18.00 Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs (Miskolc Generali Aréna)


A párharc győztese az elődöntőben a Sopron Basket - Vasas Akadémia párharc továbbjutójával kerül szembe. A negyeddöntők vesztese az 5-8. helyért folytatja, miután alaphelyzetben csak a bajnokság 5. és 6. helyen végző csapata jogosult a következő szezonban az Európa Kupában is indulni.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. Karpfen
2021-03-22 18:33:03 Barna öves, Veterán
Azért van egy lényeges hír: elmarad a holnapi meccs, mert Pécsen újra többen koronásak. 1:0 ide, de nem így kellett volna.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...