Banner

Kányási Veronika: Szeretem minden percét ennek a szezonnak

Szerző: amigeleken.hu | 2022-04-29 08:46:00

Sajtófigyelő - boon.hu


Sokak szerint a DVTK a nem várt eredményeket annak köszönheti, hogy a keret tagjai remek közösséget alkottak, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. És ennek a kohéziónak az egyik nagy alakítója Kányási Veronika. A jelenleg 22 éves játékos tavaly novemberben lett a DVTK női kosárlabda-együttesének csapatkapitánya, azok után, hogy kiderült, az eddigi cséká, Kravjánszki-Medgyessy Dóra anyai örömök elé néz, és emiatt nem számíthatnak a játékára.

A boon.hu "A csapatkapitány egy új korszakról" címmel készített interjút a DVTK csapatkapitányával a mögöttünk hagyott szezonról. Ebből idézünk:


Nagy öröm a megszerzett bronzérem. Hosszú volt az út hazafelé a vasárnapi meccs után, de nagyon szép és élményekkel teli – mondta Kányási Veronika, akit elsőként a Pécs elleni éremszerzésről kérdeztünk, felelevenítve, hogy a második meccsen az utolsó másodpercben a sír széléről fordultak vissza a fény felé. – Az egész párharc kiélezett volt, de az első meccsen is láthattuk, hogy milyen jó csapat a Pécs. Akkor sem játszottunk rosszul, de a dobásaink nem mentek be, nem volt ritmusa a játékunknak, aminek az volt az oka, hogy előtte 11 napig nem játszottunk mérkőzést. A hibáinkat akkor kihasználta ellenfelünk, a másodikon is, sokat, az is küzdelmes meccs volt, amit szerintem a közönség segítségével tudtunk megnyerni. A harmadik összecsapáson olyan nagy taktikai változtatásokra nem volt lehetőség, tudtuk, hogy az lehet a döntő, hogy ki lesz a koncentráltabb. Szerintem ennek köszönhető az érem, ugyanis az első perctől agresszívek voltunk, jól védekeztünk, mindössze 22 pontot kaptunk az első két negyedben ki, és a dobásainkkal sem voltak gondok. Ez adta meg az alapot a meccs második felére, a bajnoki éremhez vezető úton. Persze ezen a mérkőzésen is voltak hullámvölgyek, ahogy a szezonban végig, de összességében remek évadot produkáltunk, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, és annak ellenére, hogy az alapszakaszt csak az ötödik helyen zártuk, a rájátszásban a háromból két párharcból is jobban jöttünk ki a pályahátrány ellenére. Hiszen a Győrt is le kellett győzni idegenben ahhoz, hogy eljuthassunk az éremjátékba.


Arra a kérdésre, hogy együtt marad-e ez a jó közösség, a következőket felelte: – Ez nagyon összetett kérdés, szerintem nincs olyan, aki másik közösségbe vágyna, szívesen folytatnánk együtt, és úgy tűnik, hogy a klubvezetés is azt szeretné, hogy ez a társaság együtt maradjon. Az új csarnok, ez a különleges miliő nagyon sokat hozott, a Magyar Kupa-győzelem pedig szerintem remek alapokat ad ahhoz, hogy egy új korszak kezdetéről beszélhessünk a diósgyőri kosárlabda kapcsán.


A DVTK NB I.-es női kosárlabdacsapata hétfőn este tartotta évadzáró összejövetelét, amelyen a játékosok és a szakmai stáb mellett a klub dolgozói és a támogatók képviselői is megjelentek. A rendezvényen Szabó Tamás, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, dr. Kiss János, a térség országgyűlési képviselője, Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte a csapatot, amelynek részéről Kányási Veronika csapatkapitány és Völgyi Péter vezetőedző szólt a megjelentekhez, megköszönve a lehetőséget.



Az este folyamán a szurkolók is köszöntötték a sikereket elért csapat tagjait.


Tovább a boon.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: Kozma István


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. Tivadar |Válasz erre: 2. benji
2022-04-29 22:29:43 Lila öves, Tag
Remek csapatember és jól formálható :-)
3. piros79
2022-04-29 17:22:19 Lila öves, Fanatikus tag
Számomra érthetetlen, hogy még nincs edző! Ennek már régen el kellett volna dőlnie!

Völgyi szívesen csinálná tovább. De nem ma kezdte a szakmát, pontosan tudja, hogy az első hullámvölgy után lapátra kerülhet. Nem akar úgy járni mint Győrben vagy mint itt Földi, meg sokan mások. Ennél jóval biztosabb állás az igazgatói és a családjának is ez a jobb. Érthető a dilemma.

De könyörgöm, ezt már régen el kellett volna dönteni!
És ha most az lesz, hogy új edző kell, akkor most megint gyorsan keresnek valakit, aki épp ráér???? Mint 2 éve Földi??? Azok az edzők (és bármely szakterület munkavállalói), akik a legjobbak, azoknak rendszerint van is állása. Pont azért mert ők a legjobbak. Egy ilyen embert csak előre átgondolt, tervezett módon lehet lekötni!

Nem véletlenül tart ott a Sopron, ahol tart. Török minden lépését hónapokra, évekre előre megtervezi...
2. benji
2022-04-29 15:12:05 Lila öves, Őstag
Remek csapatember, remélem, még sokáig nálunk játszik. :)
1. benji
2022-04-29 15:00:47 Lila öves, Őstag
"Szívem szerint folytatnám mint vezetőedző, de ha az eszemre hallgatok, akkor meg nem."

https://www.nemzetisport.hu/kosarlabda/noi-kosar-a-sziv-es-a-jozan-esz-kulonmeccse-dont-volgyi-peter-sorsarol-2889487
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...