Banner

Itt a vég?

Szerző: Szabó József | 2021-04-05 11:43:00

Eljött a pillanat nálam, az örök optimista embernél is, amikor már sztoikus nyugalommal nézek a hátralévő fordulókra.



Kihunyt nálam is a tűz, ami a tulajdonos és szakmai stáb váltásakor újra kigyulladt.

Az elmúlt fordulókban abszolút megmutatkozott az a jelenség, amiért a várt felzárkózás elmaradt.

Ez a támadó szekció teljes csődje, ami az MB2-be viheti a klubot.

A tavaszi 12 lejátszott bajnokin lőtt 10 gól édeskevés, ezt nem lehet védeni.

Lehet támadni engem, ám a Suljic-Drazic-Grozav-Roshi tengely abszolút eljátszotta a hitelét, mert nem elég, hogy nem megy nekik, még látni se lehet rajtuk, hogy komolyan hajtanának a klubért. Akinél legalább a küzdelem megvan, az az Ivanovski-Vanecek kettős, ám nekik se megy a tavasszal.

A középpályán se állunk jól, sőt. A Márkvárt-Max-Iszlai tengely ugyan hajt, ám látszik rajtuk, hogy nem megy nekik, abszolút elvesztették ők is a hitelüket.

A védelem egyedül az, ami kapusunkkal együtt rendben van, a tavaszi 12 lejátszott bajnokin kapott 12 gól elfogadható, nem itt van a gond. Az ideigazolt légiósáradat néhány tagja az (Malenica, Milovic és Grgic), aki legalább megmutatta, hogy érdemes volt idehozni őket.

Így összességében hiába rakta össze Zekic és stábja a védekezést, a támadó szekció csődje miatt elmaradt a felzárkózás és már nem csak rajtunk múlik az, hogy bentmaradunk-e.

Így lehet nézegetni-ízlelgetni az MB2 mezőnyét.

A vírus miatti zártkapus időszak előtt már bontogatta szárnyait a nézőszám-emelkedés, a sok felcsút-jelenséget, azaz nézőnélküliséget mutató kiscsapat ellenére is 1500 körüli volt a nézőátlag.

Mert a bmlsz a kifordult világot támogatja, a vidéki fellegvárak sorozata szorult a másodosztályba, így a Nyíregyháza-Győr-Pécs-Békéscsaba-Szeged-Szombathely tengely jövőre is az MB2 mezőnyébe tartozhat.

Nekem kedvesebb a vidéki fellegvárak tengelye, mint a Felcsút-Mezőkövesd-Kisvárda-Paks-Mtk-... sor.

Az MB2-ben nem nagyon lehet légiósokat tartani, így ha kiesünk, muszáj lesz több diósgyőri kötődésű játékost alkalmazni, hiszen nem várhatjuk majd ebben az esetben az idekívánkozó komolyabb magyar játékosok seregét. Így a Makrai-Szűcs-Ivánka-Zsiga sor illetve a kölcsönből visszahozott Bárdos-Zsolnai-Korbély-Tóth sor szerepet kapna.

Aztán, ha minden posztra jutna egy-két tapasztalt, jó honi játékos, akik mellett fel is tudnának nőni a feladathoz és csúsznak-másznak a klubért, mindent megtéve a pályán, talán újra közeledni tudna hozzánk, szurkolókhoz a csapat. Mert ha sok a légiós és ha nem megy a csapatnak, mint most, sokkal inkább eltávolodhat tőlük a szurkolósereg.

Egy dolog miatt még külön örülnék is a kiesésnek, ha az előző tulaj itt maradt klérusa jó messze szétszaladna.




Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2021-04-08 09:48:26 Kék öves, Tag
Emlékszem szegény Fernando lenyilatkozta, hogy alig várja Tóth Barni felépülését mert nagy segítség ha bővebb a keret, és szükség van a játékára... :D

Ez minden elmond az akkori játékosállományról.
17. dvtk-3534* |Válasz erre: 16. dge840
2021-04-07 23:01:46 Fekete öves, Veterán
Pontosan. Fernando jelenleg a 6ik helyezett (csak roszabb gólarány miatt nem EL csoportkörös) Betis csapatának a másodedzője. szóval nem az ő képességeivel volt itt a gond . egyszer még szeretném itt viszont látni alkalmas játékosok edzőjeként.
16. dge840 |Válasz erre: 4. awas
2021-04-05 23:03:25 Barna öves, Fanatikus tag
Nem értékeli őt sajnos a szurkolók 95%-a! Pedig ő nb2-nb3-as játékosokal maradt bent 2x! Mi lett volna ha ő is hozzhat ennyi játékost.....+játszata az akadémiai játékosokat...ha valaki csak a szar játékra emlékezik az ő dolga...de akkor bent maradtunk. Ezek tények..
15. betyarok
2021-04-05 22:39:31 Fekete öves, Őstag
A vèg Szivics Mester távozásának körülmènyeiből kiolvashatóan, pont akkor kezdődött el.
A következő 10 èv mb2-es tagsága alatt már erre sem fog emlèkezni senki, sőt Fernandóra, Bódog Tamásra, Feckó mackóra ès az ezzel kapcsolatos èrzelmi megnyilvánulásokra sem.
Elfeledik majd Jáborcsik Andrást, azt, hogy Objektív vères toll volt, engem, az ultrákat....A kutya ugat, a karaván halad.
Bizony, sajna.
2021-04-05 22:34:47 Barna öves, Fanatikus tag
A (idei második) Fradi meccs után valami nagyon eltört, én úgy érzem. Addig is voltak idegesítő hibák, pontvesztések, de a játékunk nem volt reménytelen. Nem értem miért szakadt ez meg és nem tudom valaha megtudjuk-e miért...
A másodosztály elkerülhetetlen , de meg is érdemeljük. Nem mi, szurkolók, de nekünk lesz a legszarabb.... nem lettünk a ner sztár csapata...
13. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 3. Szabó József
2021-04-05 20:43:18 Fekete öves, Veterán
Amúgy mi az hogy tengely? Amit írtál az normális esetben nem is lehetne egy tengely. Csak hát ugye miklosunk fantasztikus igazolási miatt kb a fél csapat más pozícióban játszik...

Omarashvilit be lehet tenni. Eleve kölcsönben van, grúz, neki a kitörés miatt produkálnia kellene, szerintem megtenne mindent... A mostani bohockodastol meg bárki többet tud.
Cortés ugyanez. Igaz ő ügyetlen, de legalább hajtana ami itt megint csak előnyös.
Szóval adom. Jöhet előre a 2 külföldi.

Ha meg eleve ez a szar feczkos taktika van hogy íveld fel Drazicra és majd lesz valami akkor inkább a torony statikusabb jobban fejelo Vanecekre jatszuk ezt, Drazic vagy Suljic meg futhat mögötte. Egyébként Suljic is csatár mögött jó, csak jobb Diósgyőrben mindenkit a szélen basztatni. Grozavrol már nem is beszélve...
Grozav helyett meg be kell tenni Cortést, legalább lesz elfutas.
12. toki*
2021-04-05 18:54:09 Fekete öves, Veterán
Valaminek a vége, az 1 másik kezdet eleje. Viszont itt törekvésnek kéne lennie ahhoz. Az viszont nincs. Ha egyből vissza akarunk jutni, zsebbe kell nyúlni. Nem kell több 5-6 magyar játékosnál, akik esetleg azt mondják, "na jó, tegyük le a névjegyünket Diósgyőrben is"! Nehéz lesz, nehezebb mint sokan gondolták, de nem lehetetlen. Az biztos, hogy 1 jó edző kell ide első körben. Itt megragadva. Mind Bódog, mind Fernando nagyon jó edző. Viszont nekik is miért nem sikerült megragadni nálunk, miért lett alattuk is szar a csapat, az eléggé összetett dolog. Összehasonlítani őket meg teljesen felesleges, mert javarészt, teljesen más típusú, más mentalitású játékosok, más húzó emberek voltak a kezük alatt. Objektíven nem lehet lemérni a dolgokat. Azon nevettem amikor Miklósunk - aki szerintem, tény, hogy nem rossz edző -, azt mondta karaktereket igazolunk. Igen. A védelem fasza is lett. De amit többen mondtunk - és ő is, - a középpályáról, abszolút nem lett megerősítve. Én sem vagyok elragadtatva - sőt nagyon nem - a támadó szekciótól, de a probléma forrása nálam a középpálya teljes hiánya. A támadósor nincs kellőképpen megtámogatva. Zárszóként, ha nb2 (lett), akkor 1 év kibírható. Viszont itt még nehezebb lesz, és ahogy írtam, itt is zsebbe kell nyúlni, nagyon komolyan.
11. norbee |Válasz erre: 10. bred88
2021-04-05 16:32:22 Barna öves, Tag
A cikkre nehany gondolat:
"Aztán, ha minden posztra jutna egy-két tapasztalt, jó honi játékos"
- Nem fog. Mi nem vagyunk sem a Debrecen, sem az MTK.

,"akik mellett fel is tudnának nőni a feladathoz és csúsznak-másznak a klubért."
-Mikor volt itt az elmult 30 evben - nem 11 - de 3 ilyen jatekos egyszerre a palyan? Neha, mutatoba 1-2 jatekos, de ök is csak idöszakosan. Egyebkent nihil es zsoldoshad. Most is ez lesz.

"Egy dolog miatt még külön örülnék is a kiesésnek, ha az előző tulaj itt maradt klérusa jó messze szétszaladna."
- Nem fog. Masodosztalyban is szep penzt lehet magyar viszonylatban kapni es a többi szakosztaly is ugyanugy kapja a penzt.

10. @bred88
"ha a vasas és a debrecen feljut,nem lesz olyan nehéz visszajutni,mint mindenki mondja itt,a többi csapat nem olyan világrengető "
- Nalunk pont olyan kutyaütö csapat lesz, mint tiregyen vagy Szegeden. Nem azert nem jutunk vissza egyböl, mert a többi csapat szar hanem azert, mert mi sem leszünk jobbak. Dzsudzsi nem fog ide jönni levezetni. :)
10. bred88
2021-04-05 15:55:13 Barna öves, Fanatikus tag
Az elmúlt meccseken még gólt sem tudunk rúgni,ha a köv.6 meccsen megtáltosodnánk,az nyilván valóan nem lenne tisztességes ..
más
ha a vasas és a debrecen feljut,nem lesz olyan nehéz visszajutni,mint mindenki mondja itt,a többi csapat nem olyan világrengető
9. betyarok |Válasz erre: 4. awas
2021-04-05 15:39:21 Fekete öves, Őstag
Sajnos nekünk szurkolóknak sosem volt annyi szavunk, hogy bárkit is elzavarjunk. Így Fernandot se mi zavarták el, de más sem. Ő bevállalta, megtette amit kèrtek tőle.
De ennek örülünk kellett volna?! Nem Fernandoval volt bajunk S azóta is ugyanazzal van bajunk: hogy a milliárdok, a kínálkozó lehetősèg ellenère sincs erőlelèpès, nincs szándèk, nincs akarat, hogy jobb legyen.
Ez a bajunk, nem Fernando vagy az èpp aktuális áldozat.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...