Banner

Háromszázmilliós állami támogatás érkezik

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-19 20:46:00

A DVTK kapta a legnagyobb támogatást.


Ahogy arról a sportszeretők már néhány héttel ez előtt értesülhettek, Magyarország Kormánya több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A DVTK ebből 300 millió forintot kapott.


Hétfőn Diósgyőrben járt Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, és Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével aláírták a támogatási szerződést.



A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus járvány - mondta Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke. - A fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is olyan problémákkal kellett szembesülniük, amely problémáknak egy része anyagi természetű volt. Éppen azért a SOSZ arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek. Ennek a programnak az a célja, hogy segítséget nyújtson a bajban, ráadásul ismerjük a mondást, aki gyorsan ad kétszer ad, tehát a gazdasági problémák részbeni orvoslása érdekében a legfontosabb, hogy minél előbb érkezzen a segítség.

Túl ezen, ennek a programnak van két másik eleme, amit ugyancsak fontosnak tartunk. Az egyik az az, hogy a 2018-ban útjára indult vidéki nagyegyesületek támogatási programja, az abban a programban támogatást kapó egyesületek szinte mindegyike részese ennek a mostani programnak is, ezáltal a vidéki nagyegyesület program is tovább tud folytatódni. Végül, de nem utolsó sorban, a 2020-as tokiói olimpiát és paralimpiát 2021-re halasztotta a NOB. Ezzel a programmal szeretnénk segíteni a már indulási joggal bíró vidéki sportegyesületek színeiben versenyző, félkészülő sportolókat. Ez az anyagi segítség, támogatást, újabb lehetőségeket teremt arra, hogy minél nyugodtabban, jobb körülmények között tudjanak a vidéki sportegyesületek színeiben versenyző sportolók felkészülni. Ennek a programnak a keretösszege valamivel több, mint 2,1 milliárd forint melynek keretén belül 55 vidéki sportegyesület kap támogatását. Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet. A DVTK, vidéki nagyegyesületként, az észak-kelet magyarországi térség egyik, ha nem a legnagyobb, legmeghatározóbb sportegyesületeként, 300 millió, a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.



Kollégáimmal négy éve kezdtük el azt a munkát, amelynek eredményeként a klub a kiemelt vidéki nagyegyesületek közé tartozhat - mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - A tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás. Kifejezetten büszke vagyok rá, hogy a vidéki nagyegyesületek közül a DVTK az, amelyik a legnagyobb támogatást kapta.

A DVTK már az 1910-es megalapítása után pár évvel is sokkal több volt, mint egy labdarúgó csapat, hiszen 1912-ben már birkózni is lehetett a klubban, az ezt követő években és évtizedekben pedig sorban csatlakozott a többi szakosztály is. Az elmúlt években a munkatársaimmal nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy visszaállítsuk a régi nagy DVTK fényét, valamint azon, hogy a vidéki sportegyesületek is megfelelő szinten tudjanak szerepet és erőforrásokat kapni a magyar sport színterén. Jelenleg 22 sportág űzhető az idén 111. születésnapját ünneplő klubban. A közelmúltban jelentettük be, hogy már az erőemelés, a lovassport, a tájfutás és a ritmikus gimnasztika is várja a sportolni vágyó fiatalokat Diósgyőrben. A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához.

A koronavírus-járvány rendkívül súlyosan érintette a DVTK összes szakosztályát. Ezért is sokat jelent a SOSZ támogatása, amit elsősorban egyéni sportolóink felkészülésének finanszírozására, edzéslehetőségeik biztosítására használunk fel. Jelenleg négy olyan sportolónk is van, akiknek minden esélye megvan arra, hogy a tokiói olimpián is képviselhetik majd Magyarországot - tette hozzá a DVTK elnöke.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

32. vebgy* |Válasz erre: 28. johny
2021-04-22 15:04:40 Fekete öves, Veterán
Az orbánfóbiásoknak mondhatsz bármit, ezzel együtt nekem sem tetszik, hogy ez a senki, még mindig itt van és ott villog azzal az MTK elnökkel... Hogy tényleg arra megy a pénz, azt reméljük...
31. Krapulax |Válasz erre: 30. johny
2021-04-21 09:07:43 Piros öves, Őstag
Maszatolás. Porhintés. Azt se hiszem el nekik, amit kérdeznek.
30. johny* |Válasz erre: 29. Krapulax
2021-04-21 08:09:32 Fekete öves, Veterán
Is. Plusz van ott még egy bekezdés. De ha te jobban tudod, hogy ki, és mire költi majd, kérlek írd le.
29. Krapulax
2021-04-21 07:04:36 Piros öves, Őstag
Erre a bullshitre gondolsz?
"A támogatás összesen közel ezer utánpótlás és felnőtt sportolónknak nyújt segítséget a minél eredményesebb sportszakmai munka folytatásához."
28. johny* |Válasz erre: 27. Krapulax
2021-04-20 20:04:21 Fekete öves, Veterán
A cikket te sem olvastad el? Érdemes, mert le van írva, mire megy a pénz.
27. Krapulax |Válasz erre: 25. johny
2021-04-20 19:27:40 Piros öves, Őstag
Nem az a baj, hogy jön a pénz, hanem az, hogy kik költik el...
26. spongyabob |Válasz erre: 25. johny
2021-04-20 16:00:16 Barna öves, Őstag
Jól teszed!
Tapsolj, csápolj ezerrel!
De egyet ne felejts !
"Igazán szegény az a kert, melyben a madarak nem lelnek otthonra" . Szerintem néha el kellene gondolkodni...de tényleg!
További szép napot!
25. johny*
2021-04-20 13:51:27 Fekete öves, Veterán
Azon gondolkodom, hogy most van-e nagyobb sivalkodás, hogy pénzt kaptunk, vagy akkor lenne nagyobb sivalkodás, ha nem kapunk semmit? :)

Amíg gondolkodom, meghallgatom a Beatrice zenekar Nem kell c. számát. :)

2021-04-20 13:30:46 Kék öves, Tag
Egyébként eddig is vidéki fellegvár volt te paraszt!
23. humi1 |Válasz erre: 22. repohár
2021-04-20 12:40:46 Fehér öves, Lelkes újonc
Egyáltalán nem sértettél meg. A sakkot én is utálom. :))))
De sajnos ahová a pénz beteszi a lábát, ott valahogy minden megváltozik, és nem jó irányban.
Lásd F1. Most szinte mindenki hétvégi ebéd utáni szunyókálásra használja. Bezzeg régen a foci rajongók is alig várták a hétvégi futamokat.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...