Banner

Ha a Csata mindkét hátralevő meccsén kikap, a DVTK megszerezheti az alapszakasz 4. helyét

Szerző: amigeleken.hu | 2021-03-10 11:12:00

Utolsó hetéhez érkezett a női élvonal alapszakasza, összesen hat mérkőzés van hátra a Play-off és a Play-out kezdetéig.


Hogyan alakulhat a rájátszásért folytatott harc a Tippmix Női NBI A csoportban? A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének facebook oldalán összegyűjtötte a lehetséges variációkat az alapszakasz zárására vonatkozóan. Mindenesetre az, hogy az Aluinvent DVTK hányadik helyen végez az alapszakaszban, a vetélytársak eredményeitől függ majd. Ahhoz, hogy oda tudjunk érni a 4. helyre, a Ludovika-FCSM Csata együttesének mindkét hátralevő alapszakasz meccsét el kellene veszítenie


Utolsó hetéhez érkezett a női élvonal alapszakasza, összesen hat mérkőzés van hátra a Play-off és a Play-out kezdetéig. A mezőny felének "sorsa" eldőlt már, de vajon mi lesz a 4-9. helyeken?

Annyi biztos, hogy a 10. helyezett ELTE BEAC Újbuda (4-17), a 11. helyezett PINKK-Pécsi 424 (3-19) és a 12. helyen álló ZTE NKK (0-21) a Play-outban folytatja majd a szezont. Abban sem lehet már változás, hogy a rájátszás első kiemeltje a Sopron Basket (21-0), a második az UNI Győr MÉLY-ÚT (18-3), a harmadik pedig az Atomerőmű KSC Szekszárd (18-4) lesz - a Győr oda-vissza legyőzte a szekszárdiakat (otthon 75-64, idegenben 84-78), így egészen biztosan a Tolna megyei együttes előtt végez egy vereség esetén is.


A 4. pozíciót két csapat kaparinthatja meg. A (12-8) együttesének még két mérkőzése van hátra: Győrben vendégszerepel, majd a PEAC-ot fogadja. Amennyiben a két meccsből legalább egyet hoz Tursics Krisztián csapata, akkor megszerzi a negyedik helyet, mert az Aluinvent DVTK-t (13-9) mindkét idei egymás elleni összecsapás során legyőzte (otthon 85-84, idegenben 79-73). Ha mindkét találkozón kikap a Csata, akkor a kupaezüstérmes miskolciak a negyedikek.



Az ötödik helyért már nagyobb a tumultus. Ha a Csata legalább egyszer nyer a hátralévő két találkozójából, akkor a DVTK az ötödik - és ebben az esetben a fővárosiak kezdik pályaelőnyből az egymás elleni negyeddöntős párharcot. Ha a Csata két vereséget szenved, akkor pedig lehet ötödik a PEAC-Pécs (10-10) együttese is - a helyzet pikantériája, hogy Csirke Ferenc csapata még játszik a Csatával. A mecsekaljaiak abban az esetben ötödikek, ha a Csata mindkétszer kikap, ők pedig mindkét mérkőzésüket megnyerik. Ehhez a Csata mellett a Vasas Akadémia otthonában kellene diadalmaskodnia Wentzel Nóráéknak ma este - tehát mire a Csatához látogatnak csütörtök este, már tudni fogjuk, van-e még esélyük az ötödik pozícióra.


Tovább a teljes összeállításra >>>>>>>>


forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének facebook oldala




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. vebgy*
2021-03-11 17:05:43 Fekete öves, Veterán
Egy szép ezüstünk már van. Hajrá tovább !
2021-03-11 14:55:09 Piros öves, Őstag
A Zetének már mindegy, én jó gyorsan leigazolnám a légiósukat, Dzombetát,akár már a következő szezonra. Egész éveben szenzációsat játszik.
2. benji
2021-03-10 23:31:56 Lila öves, Őstag
Nagyon meglepő a Cegléd rossz bajnoki szereplése, pedig van 4 légiós, külföldi edző, így valószínűleg a büdzsével sincs probléma. Lehet, hogy a Europe Cup-ra tartogatták az erejüket. :)

A Csata győri veresége biztos volt, mert légiós nélkül játszottak, bár meglepő, hogy a szünetben így is vezettek.
Holnap eldől, kivel játszunk a negyeddöntőben, nem tudom, ki lenne a jobb ellenfél: az általában sok pontot szerző Csata, akiktől még többet kell dobni vagy a kiválóan védekező, ugyanakkor viszonylag kevés pontot is szerző PEAC. Talán az utóbbi, idén eddig mindháromszor sikerült őket legyőzni - Pécsen és a kupában 5, míg Miskolcon hosszabbítás után 6 ponttal. A Csata elleni idei mérleg eddig egy 1 és egy 6 pontos vereség.
1. gabbancs
2021-03-10 20:00:43 Fehér öves, Lelkes újonc
Hát a Cegléd nem jutott a 8ba. :)
Holnap lehet szurkolni a PEACnak, elég 1 ponttal nyerniük és akkor 4. helyen végzünk! Így a PEAC lenne az ellenfél a 4 közé kerülésre, ami számunkra kedvezőbb, mint ha a Csatával kellene megmérkőzni :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...