Banner

Forduló kibeszélő - OTP Bank Liga 32. forduló

Szerző: amigeleken.hu | 2021-04-29 22:24:00

Izgalmas véghajrá jön az OTP Bank Ligában.


Csütörtöktől vasárnapig, négy nap alatt játsszák le a csapatok az OTP Bank Liga 32. fordulóját. Nagy izgalmak várhatóak, elképzelhető, hogy minden, még nyitott kérdés tisztázódik az utolsó forduló előtt.


Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0

DVTK: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) - Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav - Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov - Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai - Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo

Nem túl nagy iramú játékkal, kevés helyzettel telt el az első negyedóra. Egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt, a támadásvezetésekből azonban hiányzott az ötlet és a dinamika mindkét oldalon. A folytatásban is többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. A 40. percben viszont több csel és passz is sikerült a hazaiaknak, nagy helyzetben azonban Polgár, majd Vanecek nem találta el a labdát. Zoran Zekic vezetőedző megpróbálta felpörgetni a hazai csapatot, hármat cserélt a második félidőre. Mezőnyfölénybe került a DVTK, érződött, hogy nagyobb szüksége van a győzelemre, mint ellenfelének, ezzel együtt nem sok esély nyílt a diósgyőri gólszerzésre. A hajrára eleredő esőben elkeseredetten támadott a hazai együttes, de nem tudta begyűjteni a három pontot. A több alapemberét nélkülöző kupadöntős fővárosi csapat ezzel biztosította élvonalbeli tagságát, a DVTK viszont - amely az előző három mérkőzését megnyerte - akár már ezen a hétvégén kieshet.


MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Ferreira (88.), illetve Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)

Piros lap: Herrera (65.)

MTK: Mijatovic - Alho, Perkovic, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera - Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei Sz., a szünetben) - Prosser (Vancsa, 76.), Varga R. (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.)

MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) - Pinto (Alef, 78.) - Bamgboye, Nego, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) - Nikolics (Zivzivadze, 74.)

Lendületesen kezdett a vendégcsapat, amely a 18. percben Nikolics góljával a vezetést is megszerezte. A középkezdésre viszont szokatlanul sok időt, több mint két percet kellett várni, mert a hazaiak lecserélték a csapatkapitány Kanta Józsefet, aki a szezon végén vonul vissza, és utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára. A levonuló középpályásnak - aki 1998 óta szerepel az MTK-ban - a két együttes tagjai sorfalat álltak. A mérkőzés folytatásában is a vendégek irányítottak, helyzeteket is kidolgoztak, miközben az MTK támadójátéka akadozott, csak pontrúgások után tudott némi zavart kelteni. A szünet után nem érvényesült a Fehérvár fölénye, és bár a hazaiak támadói továbbra is súlytalanok voltak, kapujukban Mijatovicnak azért együtt kellett élnie a játékkal. A 65. percben megfogyatkozott az MTK - Herrera gyűjtötte be második sárga lapját -, majd tíz perccel később a csereként épp csak beszálló Zivzivadze remek egyéni megindulás végén duplázta meg a Fehérvár előnyét. A 82. percben Houri szabadrúgásból növelte háromra a különbséget, míg a mérkőzés utolsó érdemi eseményeként egy kapu előtti kavarodás végén Ferreira szépített. Az MTK pályaválasztóként 2021-ben továbbra is csak egyszer nyert, míg a MOL Fehérvár Szabics Imre irányításával idegenben változatlanul nem kapott még ki. Az MTK a bajnoki idény korábbi két találkozóján legyőzte a Fehérvárt, amely két héttel ezelőtt a MOL Magyar Kupa elődöntőjében vett először, majd ezúttal másodszor is revansot a fővárosiakon.


PAKSI FC–FELCSÚT

(Péntek, Paks, 20.00)

A Paks immár a bajnokság leggólerősebb csapata, 71 szerzett góllal. Hazai győzelmével bebiztosíthatja a negyedik helyét (ha az MTK előző nap nem nyer, nem érheti utol a Paksot, az ugyancsak ötpontos hátrányban lévő Kisvárda azonban szombaton játszik), sőt, akár még harmadik is lehet, ha a Fehérvár botladozik. Bognár György csapata pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt nyert meg. A második helyen álló Felcsút gödörbe került az idény végére, a legutóbbi két meccsén pont nélkül maradt. Ugyanakkor egy győzelemmel biztossá tehetné története első ezüstérmét a legmagasabb osztályban. (Ez akár a forduló első napján biztossá válhat, ha a megyei rivális Fehérvár nem tud győzni a Hungária körúton.) A Paks és a Felcsút legutóbbi három egymás elleni mérkőzése mindig legalább négy gólt hozott. Az őszi paksi nyolcat.


ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA MASTER GOOD

(Szombat, Zalaegerszeg, 17.00)

A ZTE a kilencedik helyen áll, a forduló előtt négy ponttal a Diósgyőr előtt. Ha a borsodiak nem tudják legyőzni az Újpestet, a ZTE szinte biztosan bennmarad, de ha szerez egy pontot, akkor matematikailag is „révbe ér”. Ha a Diósgyőr nyer is, a ZTE számára egy hazai győzelem mindenképpen a bennmaradást biztosítja. Waltner Róbert együttese megtáltosodott az elmúlt napokban, a legutóbbi két fordulóban előbb 5-0-ra, majd 4-1-re győzött. A Kisvárda a hatodik helyen áll, a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert 1-0-ra.


FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A már bajnok és egymást követő második évben is címét megvédő Ferencváros számára a tét a bajnoki pontrekord elérése. Szergej Rebrov együttese február eleje óta – a Puskás Akadémia elleni találkozón kívül – minden hazai bajnokiját megnyerte. A Mezőkövesd négy elveszített mérkőzés után szerzett egy pontot a Bp. Honvéd ellen a legutóbbi fordulóban, ezzel pedig már nem kerülhet bajba, a 2021–2022-es idényben is az OTP Bank Ligában indulhat. 2021-ben még nem nyert vendégként az élvonalban, nagy meglepetést jelentene, ha a rossz sorozat éppen az utolsó állásánál megszakadna.


BUDAFOKI MTE–BUDAPEST HONVÉD FC

(Vasárnap, Promontor utca, 17.00)

Az előző fordulóban bennmaradási reményeit végleg elveszítő Budafok a 2020–2021-es idényben utoljára játszik pályaválasztóként. Immár nem Csizmadia Csaba, hanem Pacsi Bálint irányítja majd a gárdát, amely a legutóbbi négy hazai bajnoki találkozóján pont nélkül maradt. A Honvéd számára óriási a tét, a forduló előtt a Diósgyőr csak két ponttal áll a kispestiek mögött. A Honvéd a legutóbbi három bajnoki találkozóján mindössze egy pontot szerzett, vendégként viszont február 20. óta csak (legutóbb, a múlt hét közepén) a Pakstól kapott ki.


forrás: mlsz.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. slózi
2021-05-03 08:09:46 Barna öves, Őstag
"...Izgalmas véghajrá jön az OTP Bank Ligában."
EZ SAJNOS NEM LETT IGAZ, MERT NEM LETT "IZGALMAS" A "VÉGHAJRÁ"!!! Sajnos "sima" lett. Amint ezt többen megjósoltuk--már a paksi meg zalaegerszegi vereségünk után. A 3 meccses "győzelmi" széria csak arra volt jó, hogy MEGZAVARJA a reálisan borús képet.
Túl sokat már csak azért sem érdemes beszélni, MERT HATHATÓSAN -TEVŐLEGESEN A DIÓSGYŐRÉRT TENNI TUDÓ EMBEREK KÖZÜL ÚGYSEM HALLGATJA MEG SENKI AZ IGAZI SEGITŐ SZÓT, vagy ami még rosszabb "le-vénhülyézi". Le-vénhülyézi a buta és erőszakos "bunkóhad" azt, aki intelligensen-szakértőien segiteni tudna--igaz nem pénzzel. de aggyal ésszel, tapasztalattal. Miközben a nagyszájú, pénzes szakértők MÓDSZERESEN ÁSSÁK A DVTK SIRJÁT. Ha ez kell!??? Ám legyen. PEDIG LENNE KIÚT!
AZ ÚN, HELYI "SZAKÉRTŐK" VALÓDI SZAKÉRTELMÉT NEM A VERBALITÁSÁ FORMÁLT GONDOLATOK MINŐSITIK, HANEM AZ A HELYZET, AZ A MÉLY VEREM, AMELYBE' AZ UTÓBBI 8-10 ÉVBEN EGYRE MÉLYEBBEN ZUHANUNK ILL. ZUHANTUNK.
Úgy látszik Diósgyőrben szomorúság, bánat és sikertelenség kell. Megvan!
2021-05-01 18:50:34 Fekete öves, Veterán
A Zala-Varda egy vallatos dontetlen lett. Ezzel a zete is biztos bentmarado.
(bar nem mintha nem, hatalmas a gk folenyuk velunk szemben.)
24 ora mulva eldolhet a mi sorsunk is.
3. repohár |Válasz erre: 2. dvtk-3534
2021-04-30 23:35:57 Piros öves, Őstag
Csak! Logikát ne keress benne!
2. dvtk-3534*
2021-04-30 22:36:23 Fekete öves, Veterán
nem értem H a Paks mitől jobb ennyivel tőlünk??
Jobb edzőjük van ? Nem.
Jobb játékosaik vannak? Nem.
Jobb a szurkolótáboruk? Nem.
Jobb fizetést kapnak a játékosok? Nem.
Jobb az infrastruktúrájuk? Nem.
Több pénzből gazdálkodnak ? Nem.

Akkor mégis mitől van ez a fényévnyi különbség az ő javukra ???
1. donjozsi
2021-04-30 21:20:19 Lila öves, Fanatikus tag
Paks- csút ekkora kamu gólokat! Te jó èg!
Abszolút csúcsra van járatva a csalások sorozata a VAR előtt!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...