Banner

Ez történt a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában

Szerző: amigeleken.hu | 2021-09-16 19:43:00

Sajtófigyelő - nb2.hu


A 8. fordulót rendezték meg szerdán a Merkantil Bank Ligában. Az nb2.hu segítségével összefoglaljuk a forduló mérkőzéseinek eredményeit, a gólszerzőket és az edzői nyilatkozatokat.


Szentlőrinc - Dorog 0-0

Szentlőrinc: 100 néző

Marián Sluka (Szentlőrinc): ,,Kis hiányérzetem van, amiért elmaradt a győzelem. Az első félidőben felvállaltuk a támadófutballt, kétszer a lécet is eltaláltuk. A második játékrészben is jól működött a labdaszerzésünk, de lassan mentünk át támadásba. A Dorog szervezetten védekezett, mi pedig nem voltunk elég kreatívak, hogy ezt megoldjuk. Fizikailag még nincs a legjobb állapotban a csapat, és ez kiütközik a szoros menetrendben."

Fenyvesi László (Dorog): ,,Sérülések miatt fontos játékosaink hiányoztak, sőt a bemelegítés után is változtatnom kellett az összeállításon. Rosszul kezdtünk, az első húsz percben több lehetősége is volt a Szentlőrincnek a gólszerzésre, de aztán feljavultunk, és a második félidőben előttünk adódott a meccs legnagyobb helyzete. A sok hiányzó miatt az egy pont is értékes."


Budaörs - Szeged 1-4

Budaörs: 200 néző

Gólszerzők: Vankó 6., ill. Dobos 50., Haruna 64. –11-esből, Gréczi 72., Kórodi 86.

Márkus Tibor (Budaörs): ,,Az első félidőben korán vezetést szeretünk. Ült a játékunk, de nagyon pontatlanok voltunk. Már az első félidőben is időszakosan magunkra húztuk az ellenfelünket, amire a második játékrészben próbáltunk reagálni. Ettől azonban még kevésbé voltunk agresszívak. Jó fiúk módjára próbálunk focizni mindenki ellen, ezzel szemben ellenfeleink beleállítanak minket a földbe."

Dragan Vukmir (Szeged): ,,Szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyot küzdöttünk és jól játszottunk. A mai meccsen is hátrányba kerültünk, de most sikerült fordítani. Az első félidőben sok helyzetet kihagytunk, de összességében jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk."


Soroksár - III. Kerület 2-1

Soroksár: 350 néző

Gólszerzők: Lovrencsics B. 11., Lőrinczy 75., , ill. Bori (79. – 11-esből

Lipcsei Péter (Soroksár): ,,A legfontosabb a három pont megszerzése volt, nem játszottunk jól, de ilyen a futball. Amikor jól játszottunk, például Győrben, akkor meg nem nyertünk. Örülünk, mivel sorozatban két mérkőzést is megnyertünk. A hétvégén Tatabányán játszunk a kupában, célunk a továbbjutás."

Czvitkovics Péter (III. Kerület): ,,A kapott gól és az első ivószünet után magára talált a csapat, jól is játszott, helyzeteket dolgozott ki. Játékosaim jól futballoztak, még ha ez eredménnyel nem is párosult. Ha hasonlóan futballoznánk folyamatosan, ezzel a hozzáállással elindulhatunk felfelé a tabellán."


Szombathely - Tiszakécske 1-0

Szombathely: 2208 néző

Gólszerző: Tóth Milán 24. (Kiállítva: Simon M. 92. – Tiszakécske)

Németh Szabolcs (Szombathely): ,,Tudtuk, hogy nehéz mérkőzést játszunk, mert a Tiszakécskének minden pontra szüksége van. Végül megérdemelten győztünk, mert sokkal agresszívebben futballoztunk."

Visinka Ede (Tiszakécske): ,,Sajnálom, hogy újra vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, hogy előrébb léptünk játékban, erőnlétileg és taktikai szempontból is. Jól néztünk ki csapatként. Ebből kell építkezni. Még mindig nem elég a teljesítményünk a sikerhez, a közeljövőben még keményebben kell dolgoznunk. Remélem, hogy a szombati meccsre is tudunk egy szinttel előrébb lépni. Kemény munkával az eredményességet és a szerencsét is magunk mellé kell állítani! A csapat lelkének nagyon hiányzik a győzelem, sokat lendítene rajtunk a siker."


Ajka - Békéscsaba 2-1

Ajka: 1000 néző

Gólszerzők: Csizmadia Z. 9., Stoiacovici 83., ill. Horváth P. 68.

Kis Károly (Ajka): ,,Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert évtizedek óta egy rendkívül agresszív, kellemetlen futballt játszik a Békéscsaba, de mi bizakodtunk, hogy itthon tartjuk a három pontot. A vezetésünk után többször is eldönthettük volna a találkozót, sajnos kihagytuk a helyzeteket, amiért majdnem nagy árat fizettünk, de a hajrában egy szép egyéni villanás után, meg a mérkőzés egészét nézve úgy gondolom megérdemelten nyertünk."

Schindler Szabolcs (Békéscsaba): ,,Nehezen indult a mérkőzés, szerintem az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, adtunk egy félidő előnyt. A másodikban sikerült egyenlítenünk, 1-1- nél két meccslabdát kihagytunk, aztán kaptunk egy elkerülhető gólt, de a második félidőben bebizonyította a csapat, hogy van tartása és remélem minél előbb kimászunk a gödörből."


Csákvár - Győr 2-2

Csákvár: 300 néző

Gólszerzők: Takács T. 61. – 11-esből, Komáromi 69., ill. Kulcsár K. 21., Berki 83.

Mónos Tamás (Csákvár): ,,Megint bátortalanul, visszafogottan kezdtünk, s ez megbosszulta magát. A második félidőben volt egy jó harminc percünk, amikor fordítottunk, de az utolsó negyedóra megint nem tetszett. Belementünk egy fejetlen rohanásba, amelynek döntetlen a vége."

Klausz László (Győr): ,,Fordulatos mérkőzés volt, ahol az első félidő nagyon nem tetszett, a gólon kívül talán nem is volt támadásunk és túlságosan passzívak voltunk. A második félidőben viszont több helyzetünk is volt, amiket elpuskáztunk, így nem tudtuk megnyerni a meccset."


Kecskemét - Budafok 1-0

Kecskemét: 1500 néző

Gólszerző: Tóth D. 75.

Szabó István (Kecskemét): ,,Az első félidőben a fiatal játékosaim inkább tartani akarták az eredményt, aminek nem örültem, de a második félidőben a cserékkel feljavultunk. Meg kell említeni, hogy rengeteg olyan játékos lépett pályára nálunk, akik tavaly még a harmadosztályban futballoztak, egy olyan csapat ellen, mely tavaly még az élvonalban szerepelt. Elsősorban mentálisan nőttünk fel ehhez a feladathoz, emocionálisan és taktikailag is jól teljesített a csapatom. Nyomás volt rajtunk, de a pontrúgásokra fel vagyunk készülve, komoly helyzete nem volt az ellenfélnek. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, de véleményem szerint megérdemelten tartottuk itthon a pontokat."

Boér Gábor (Budafok): ,,Ami a különbség volt ma, az az agresszivitás, illetve fizikális fölényben is volt ellenfelünk, ez döntő volt a párharcok megnyerésében. Gyerekként vettünk ezekben a párharcokban részt, emellett a hazaiak minden szituációt úgy éltek meg a meccsen, hogy az a legfontosabb. Mi nem égtünk ilyen lángon. Talán nekünk volt kevés, de ordítóbb helyzetünk, ezekkel viszont nem éltünk."


Siófok - Szolnok 3-2

Siófok: 200 néző

Gólszerzők: Varjas Z. 5., Kiss B. 10., Elek B. 88., ill. Sipos Z. 23., Rokszin 71.

Domján Attila (Siófok): ,,Jól és eredményesen kezdtünk, két góllal is vezettünk, de aztán a kapott gól után húsz percen keresztül tompán játszottunk. A második félidőben többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de az ellenfél kapusa jól védett. Igazságtalan lett volna, ha nem nyerünk."

Csábi József (Szolnok): ,,Az első tíz percben majdnem eldőlt a mérkőzés, de nagy munkával sikerült egyenlítenünk. A lélektani előnyt azonban nem sikerült a magunk javára fordítani, a Siófok pedig a hajrában ismét betalált. Csapatom több sebből vérzett, sok sérült vagy sérülésből visszajött játékost kellett szerepeltetnem."


Vasas - Pécs 1-0

Budapest, Fáy utca: 870 néző

Gólszerző: Berecz 70. – Kiállítva: Preklet 59. (Pécsi MFC)

Kuttor Attila (Vasas): ,,Küzdelmes mérkőzést játszottunk, nagy fegyverténynek tartom, hogy egy nullára nyertünk. A kiállítás előtt is volt helyzetünk, de a piros lap nyilvánvalóan befolyásolta a mérkőzést."

Vas László (Pécs): ,,Megvolt az elképzelésünk, a második félidőben szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Szünet után mi futballoztunk jobban, a Vasas kapuja előtt tartottuk a labdát, de még nem vagyunk olyan szinten, hogy elbírjuk a kiállítást. Preklet Csaba butasága nem marad következmények nélkül, de a kiállítása előtt Otigba Kenneth vele szemben szabálytalankodott."


DVTK - Nyíregyháza 4-2

Miskolc: 5222 szurkoló

Gólszerzők: Jánvári 3. – öngól, Hornyák 42., Könyves 76., Molnár G. 82., ill. Zamostny 16., Szabó B. 72.



Kondás Elemér (DVTK): ,,Több szempontból is rendkívül fontos találkozót játszottunk. Egyrészt a presztízs miatt, tudjuk, mit jelent a DVTK - Nyíregyháza párosítás a szurkolóknak, a csapatnak, a klubnak és a városnak. Azért is mindenképpen szerettük volna megnyerni a találkozót, hogy ne maradjunk le a többiektől. Sajnos két riválisunk is 1-0-ra behúzta a saját meccsét, de tartjuk a lépést velük. A legutóbbi bajnokihoz képest minden sorban frissítettünk a csapaton, de meccs közben is bele kellett nyúlni. Lehetett volna még egy változtatás, de Dejan Karan összerúgott ellenfelével, megsérült a lábujja, és nem akartunk kockáztatni emiatt. Egy szép támadás végén elég hamar megszereztük a vezetést, de után elkezdtünk kapkodni, mert nagy feszültség volt a játékosokban. Figyelmetlenek voltunk, ki is egyenlített az ellenfél. A második gólunkat a lehető legjobb pillanatban lőttük, ráadásul Hornyák Marcell parádés megoldással szerezte meg a vezetést. Vártuk a harmadikat, de egy figyelmetlenség miatt a Nyíregyháza ismét kiegyenlített. Ha a második gól jó ütemben jött, akkor a harmadik a legjobban. Ez is szép gól volt, mert Molnár Gábor szépen játszotta meg a pálya jobb oldalát, pontosan tálalt Könyves Norbert elé, aki kihasználta a helyzetet. Egyből tudtunk válaszolni, és ezzel a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. A negyedik, Gabi ollózós gólja pedig eldöntötte a találkozó sorsát."

Szergej Pacaj (Nyíregyháza): ,,Sajnos ugyanúgy kezdtünk, miként többször, már a 3. percben hátrányba kerültünk, pedig arra készültünk, hogy odafigyelünk, és az első 15 percben semmiképp nem kapunk gólt. Átbeszéltük a szünetben az első félidő tanulságait, a második játékrész már jobban nézett ki, a cserék is jól szálltak be. Sikerült újra egyenlíteni, ám utána pár perccel ismét olyan gólt kaptunk, amit nem szabad ilyen szinten. 2-2 után mentünk előre, nyerni akartunk, lehet, inkább jobban le kellett volna zárni a területeket. Néhány meccsen tudtunk fordítani a hajrában, most nem. Azt kell mondanom, megérdemelten nyert a DVTK. Elvesztettük az első csatát a 8. fordulóban, de a háborút még nem."


Tovább az nb2.hu-ra >>>>>>>


forrás: nb2.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 1. Tivadar
2021-09-16 23:45:17 Fekete öves, Veterán
Felmerül az emberben a kérdés, hogy mi értelme van fenntartani egy profi csapatot 100-200 nézőnek? Kinek éri ez meg?
1. Tivadar
2021-09-16 23:05:19 Lila öves, Tag
Szombathelyen, Kecskeméten, Ajkán és leginkább nálunk volt értelmes nézőszám. A többi helyen szomorú és értékelhetetlen a 0.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...