Banner

Zsivoczky-Pandel Gyula: Most már látom a fényt az alagút végén

Szerző: Jáborcsik András | 2021-07-25 21:39:00

Sajtófigyelő - boon.hu


A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában zsinórban hetedik évadját kezdi a jövő hét végén a Diósgyőri VTK tartalék csapata. A piros-fehérek a tavalyi évadban a 9. helyen zártak, azok után, hogy a rajtot követően beragadtak, és a 12. forduló után mindössze 10 ponttal az utolsó előtti, vagyis a 19. pozíciót foglalták el a bajnoki tabellán.

A boon.hu a tartalék csapat vezetőedzőjét kérdezte a keretben bekövetkezett változásokról, a felkészülésről és a célokról. Az interjúból idézünk:


Mivel a DVTK első együttese a 2021/22-es idényt az NB II.- ben játssza, így a tartalékcsapata között egyosztálynyira csökkent a különbség. Hogy mindez milyen változásokat hoz az NB III.-as gárdánál, arról a csapat edzője, Zsivoczky-Pandel Gyula a következőket mondta:

Sok minden változott, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy szinte biztos, hogy a bajnoki meccseink többségét az első csapattal azonos napon játsszuk. Ugyanis az NB II.-ben és az NB III.-ban, a hétvégi fordulókban egyaránt vasárnap a hivatalos játéknap. Úgyhogy emiatt a tervezés, a koordinálás a két csapat közötti átjárhatóság tekintetében nehezebb lesz. De ezt eddig is megoldottuk, a jövőben sem lehet ezzel gond. A cél pedig változatlan, azt szeretnénk, ha Kispál Tamás, Zsemlye Balázs, Jurek Gábor és Bánhegyi Bogdán után újabb játékosokat tudnánk feladni az első csapathoz. Tudomásom szerint több fiatal labdarúgó kap majd profi szerződést a közeljövőben, és ez is erősítheti az egyéni motivációkat abban, hogy még jobban dolgozzanak azért, hogy felkerüljenek az első csapathoz. Az NB II.-re vonatkozó, egy 20 évnél fiatalabb játékos szerepeltetését előíró szabály nagy lehetőség az utánpótláskorú labdarúgók számára a csapatba kerülésre, és aki lehetőséget kap, annak azon kell lennie, hogy bebizonyítsa, helye van a felnőtt futballban. Azt kell elérni, hogy ne azért játszassanak valakit, mert fiatal, hanem mert rászolgált erre.



Az edzőnek szóba hoztuk azt is, hogy viszonylag kevés edzőmeccset játszottak eddig, többek között azért, mert két alkalommal is le kellett mondaniuk mérkőzést.

Sajnos, több sérült és a távozók nagy száma miatt lészámgondjaink voltak a felkészülés elején, szakmailag pedig értelmetlen lett volna egy komoly terhelés után teljes meccseket játszani a rendelkezésre álló labdarúgókkal. Ezért döntöttünk úgy két alkalommal, hogy nem lépünk pályára. Ezek a meccsek hiányoznak, de elég régóta dolgozunk együtt a garnitúra nagy részével, úgyhogy erre nem szeretnénk fogni semmit – mondta Zsivoczky-Pandel Gyula, akinek azt is közbevetettük, hogy az előző évadban az NB III.-ban szerepelt légiósok nélkül nehezebb lesz. – Cortés, Omarashvili és nem utolsósorban az első csapathoz visszakerült Makrai és a Barcikára igazolt Schildkraut góljai hiányozni fognak, ők négyen 44 találatot szereztek. Távozásuk után ebben az évadban másokra vár ennek a feladatnak a megoldása. Tavaly ősszel és tavasszal is voltak jó sorozataink, és úgy vélem, hogy a jelenlegi állomány is képes lehet hasonlóra vagy még jobbra.


Ide kattintva elolvashatod a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>


forrás: boon.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. Jefhuj76
2021-07-26 07:57:32 Barna öves, Fanatikus tag
Mikor indul már a buszod....
2021-07-26 07:31:23 Citromsárga öves, Tag
Duma az van!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...