Banner

Zsivoczky Gyula: Hektikusan szerepeltünk, ezért nagyon vegyes érzések vannak bennem

Szerző: amigeleken.hu | 2021-12-16 07:51:00

Markánsan három részre bontható a DVTK tartalék csapatának őszi teljesítménye - dvtk.eu


Markánsan három részre bontható a DVTK tartalék csapatának őszi teljesítménye. A piros-fehérek az NB III., Keleti csoportjában a tizenharmadik helyről várják a tavaszi folytatást. A mögöttünk hagyott hónapokban lejátszott húsz mérkőzésből Zsivoczky Gyula együttese hetet megnyert, háromszor döntetlent játszott, tíz alkalommal viszont az aktuális ellenfél volt jobb. A forma szempontjából a középső szakasz volt a legsikeresebb, itt tudták a diósgyőriek a pontok többségét megszerezni.

A tartalékcsapat vezetőedzőjét a dvtk.eu kérdezte. Az interjúból idézünk:


Milyen az összkép az őszi szerepléssel kapcsolatban?

Hektikusan szerepeltünk, ezért nagyon vegyes érzések vannak bennem. Csapatszinten három periódusra osztanám az őszt . A nyári felkészülés nem a terveknek megfelelően alakult, ami eleinte kihatott a szereplésünkre. Ezután azonban talpra álltunk, kimondottan jó eredményeket értünk el. Ezt a formát azonban nem tudtuk állandósítani. A létszámhiány és a különböző sérülések miatt egy kicsit elfogytunk, de természetesen nem szeretnénk erre fogni a visszaesést. Az a legfontosabb feladatunk, hogy tanuljunk a hibáinkból, és ezeket ki tudjuk javítani a következő félévben.



Az előző évhez képest alaposan kicserélődött a keret, az érkező fiataloknak fel kellett venni az NB III. ritmusát?

Sokan távoztak, sokan érkeztek, ám ez egyértelműen a tartalék csapatok sajátossága. Ez mindig így volt, és így is lesz. Nekem és a stábomnak az a feladatom, hogy ezeket a fiatal játékosokat minél gyorsabban beintegráljuk a felnőtt futballba, és megfelelő szintű versenyeztetést biztosítsunk számukra. Az edzések minősége kimondottan jó volt és a játékosok hozzáállására sem lehet panasz. Ettől függetlenül csak akkor éreztem, hogy megérkeztünk a bajnokságba, amikor elkezdődött ez a pozitív sorozat. Ekkora összeért a játékunk, ezért nagyon sajnálom, hogy ezt az időszakot nem tudtuk még jobban kitolni. Természetesen ennek is megvannak a szakmai okai, amiből tanulni kell.

Nehéz volt megélni ezt a hullámzást?

Aki edzőként felnőtt csapat kispadjára ül, annak ezzel számolnia kell. Ebben az osztályban már fontos az eredmény, de nálunk mégis más a helyzet. A II. csapatok esetében az egyén fejlődését is maximálisan szem előtt kell tartanunk. A mi esetünkben ugyanis az NB III nem a cél, hanem egy eszköz a továbblépésre, a fejlődésre. Ez egy nagyon jó szint arra, hogy megtapasztalják, megszokják a légkört és az iramot. Erősödjenek, keményedjenek. Meg kell tanulniuk bizonyos játékszituációkban jó döntéseket hozni, ami pro vagy kontra befolyásolja az eredményeket.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>



forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. vebgy*
2021-12-18 00:42:36 Fekete öves, Veterán
Az up nevelés már sokkal korábban eldől...látjuk nálunk milyen eredmény/telenségg/el....
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...