Banner

Újabb három saját nevelésű fiataltól köszönt el Benczés Miklós

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-01 17:04:00

Tóth Borisz, Farkas Marcell és Zsiga Máté is távozik a DVTK-tól.


Három nappal ezelőtt adtunk hírt róla, hogy két saját nevelésű fiatal játékos, Orosz Marcell és Korbély Kristóf is felmentést kapott az edzések látogatása alól és mindketten csapatot keresnek maguknak.

Tegnap újabb három DVTK nevelésű labdarúgóval közölte Benczés Miklós, hogy a felnőtt csapatnál nem kerülnek számításba, legfeljebb az NB III-as keretben folytathatják tovább diósgyőri pályafutásukat. Értesüléseink szerint Farkas Marcell, Tóth Borisz és Zsiga Máté sem fogadta ezt el, így mindhárman elhagyják nevelőegyesületüket.

Farkas Marcell 2007-től, Tóth Borisz 2009-től, míg Zsiga Máté 2011-től volt a DVTK igazolt labdarúgója, tulajdonképpen itt töltötték a teljes gyermekkorukat.

Tóth és Farkas kooperációs szerződés keretében Kazincbarcikán is futballoztak.



Farkas Marcell több alkalommal is tagja volt a korosztályos válogatottaknak, rendszeresen kapott meghívót a különböző korosztályos válogatottak edzőtáboraiba. 2018-ban kétszer kapott lehetőséget U17-es Európa bajnoki selejtezőn, Románia és Izrael ellen is 80 percnyi játéklehetőséget kapott Szélesi Zoltántól. A Norvégia elleni barátságos mérkőzésen csereként lépett pályára, 13 percet töltött a pályán.

2018-ban a Bene Ferenc által irányított U18-as válogatottban Svájc ellen bizonyíthatott, 81 perc jutott neki.

2019-ben a Szerbia elleni barátságos meccset és a Kazahsztán elleni U19-es Európa bajnoki selejtezőt is végig játszotta.

A DVTK felnőtt csapatában két tétmérkőzésen lépett pályára. A tavalyi Magyar Kupa kiírásban a Balassagyarmat és a Békéscsaba ellen kapott lehetőséget csereként.


Tóth Borisz is szerepelt a korosztályos válogatottakban.

2019-ben az U17-es válogatottban az angolok elleni barátságos meccsen becserélését követően 34 percet töltött a pályán, majd tagja volt az Európa bajnoki selejtezőkben pályára lépő válogatottnak is. Bosznia ellen kezdőként, míg Norvégia és Belgium ellen csereként vette számításba Preisinger Sándor szövetségi kapitány.

A 2019-es U17-es világbajnokságon is a válogatott keret tagja volt, a kispadról követte az Ausztrália és az Ecuador elleni meccseket.

Tóth az OTP Bank Ligában is bemutatkozhatott, 2018. november 24-én az MTK elleni meccsen csereként ízlelhette meg az első osztály légkörét, Tajti Mátyást váltotta a 88. percben.kapott.

A Magyar Kupában 3 találkozón szerepelt a felnőtt csapatban 2018-ban. Az ESMTK és a ZTE ellen csereként lépett pályára, míg a Budaörs elleni meccsen végig a pályán volt.


Zsiga Máté 2018 augusztusában kapott profi szerződést Diósgyőrben. Akkor így méltatta őt Fogarasi Zoltán, az Akadémia igazgatója:

"Máté már egy éve az első csapattal edz, és ez idő alatt megmutatta, komolyan lehet számolni vele. Amikor 2017-ben az U19-es csapat vezetőedzőjeként megismertem, már akkor lehetett látni, hogy szép pályát futhat be. Örülök, hogy akadémiánk újabb növendéke kapott profi szerződést, mert ez kellően motiváló a többi fiatalnak. Máté az előttünk álló bajnokságban pályára léphet az NB I.-ben vagy az NB III.-ban, de akár kooperációs szerződés keretében az NB II.-ben is."


Farkas és Tóth már 2018 augusztusától profi státuszban volt Diósgyőrben. Erről "A saját utánpótlásunkra akarunk támaszkodni" című cikkben számolt be a dvtk.eu. Ekkor a két fiatal játékoson kívül még Szűcs Kornél és Orosz Donát is profi szerződést kapott.

Tajti József akkori sportigazgató így vélekedett a fiatalokról:

"Mind a négyen olyan tehetséges fiatalok, akikben látni a potenciált, hogy 1-2 éven belül nem csak bemutatkoznak az OTP Bank Ligában, hanem az első csapat keretének stabil tagjai lesznek. A MLSZ szakemberei is úgy gondolják, hogy korosztályuk legjobbjai, akik rendre meghívót kapnak az U17-es és az U18-as válogatottba, így biztosan nem hiányoznak egyetlen játékosmegfigyelő noteszéből sem. Korábban többször elmondtam, középtávon az a célunk, hogy a DVTK keretének felét saját nevelésű fiatalok alkossák, ehhez pedig elengedhetetlen megtartani a saját értékeinket. A jelenlegi szabályozás szerint amatőr szerződést csak egy évre lehet kötni, annak lejártával az előre megszabott képzési kártalanítási díj ellenében szabadon távozhat bármelyik labdarúgó. Ezzel szemben a profi szerződéseket hosszabb távra kötjük, és biztosak lehetünk abban, hogy a saját nevelésű labdarúgók esetében Diósgyőrben térül meg a sok befektetett munka."


Nos, azt, hogy megtérült-e a sok befektetett munka, mindenki döntse el maga. Hangzatos szavakból, öndícséretből mindig is kifogyhatatlanok voltak mindenkori vezetőink. A kiemelt státuszú akadémiánknak továbbra is elsődleges célja, hogy a felnőttcsapatnak nevelje ki a fiatalokat.

Egy nagy múltú, multisportklub jövőjét építjűk azzal a céllal, hogy minél több, professzionális tudással rendelkező felnőtt labdarúgó kerüljön ki a képzési rendszerünkből. Kiemelt célunk, hogy sportolóinkat a felnőtt futball legmagasabb szintjére juttassuk el, melyet felkészült, a saját tudásbázisát folyamatosan fejlesztő edző- és sportszakember gárda segítségével tudunk megvalósítani.

De melyik csapatnak? A megye többi csapatának?




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

27. toki* |Válasz erre: 16. Donadoni
2021-07-03 15:27:44 Fekete öves, Veterán
Egyébként Ferna ilyen téren szeren volt.
26. vebgy* |Válasz erre: 16. Donadoni
2021-07-03 15:03:49 Fekete öves, Veterán
Az már a Fernando-t követők szégyene, hogy nem tudtak többet mutatni - elérni tőle... Én azért durvábbnak éreztem, pont az ő korszakában a bennmaradásunkat...
25. vebgy* |Válasz erre: 19. falcao700
2021-07-03 15:01:21 Fekete öves, Veterán
Na ezt ünnepelnénk meg leginkább...
24. vebgy* |Válasz erre: 22. tamaskpt
2021-07-03 14:57:58 Fekete öves, Veterán
Emellett még a teljes vírusszünet utáni szezonrész tavalyról...enyhén szólva gyanús.
23. Donadoni |Válasz erre: 22. tamaskpt
2021-07-02 18:33:00 Kék öves, Tag
Való igaz, biztosan kevés klub büszkélkedhet ilyen eredménnyel. De akkor végül is az Nb1-ben kezdtük a szezont. Ha akkor az segítség volt, legalább tudtunk vele élni.
22. tamaskpt |Válasz erre: 16. Donadoni
2021-07-02 14:01:01 Piros öves, Őstag
"(...)ha valamikor segítség volt akkor az most történt, tavasszal(...)"
Nekem a mai napig az a leggyanúsabb meccsünk, amikor a Paks ellen a forgós tarjáni parasztot leküldték, 10 emberrel kapura se rúgtunk egész meccsen, mégis nyertünk egy öngóllal. Azon a meccsen egy NB3 felsőház szintű csapat volt a pályán.
21. toki* |Válasz erre: 20. Donadoni
2021-07-02 12:01:05 Fekete öves, Veterán
Itt az akarás a kulcs. Ezt nem tudjuk bizonyítani, hogy nem akartak. Természetesen láttam a meccset, és nálam 1 kő X-es meccs volt, de tény a 2. félidőben, 1 hangya fasznyival többet tettünk a győzelemért.
20. Donadoni |Válasz erre: 18. toki
2021-07-02 11:28:28 Kék öves, Tag
Abszolút nem hiszek a összeesküvés elméletekben. A Felcsút elleni meccset viszont láttam, gondolom te is 1:1 után már nem akartak támadni mi pedig megszeresztük a gyöztes gólt. Persze amiről nem tudunk az még létezhet. Sajnos nem sok minden működik normálisan, én el tudom azért képzelni az Nb1 is néha ide tartozik. Valóban teljesen megérdemelten estünk ki, mi voltunk a leggyengébb csapat az összel ez nem vitás.
19. falcao700
2021-07-02 10:33:04 Zöld öves, Tag
Én már hónapok óta azt a címet szeretném olvasni. hogy a DVTK ismét elköszönt Benczés Miklóstól!
18. toki* |Válasz erre: 16. Donadoni
2021-07-02 06:09:26 Fekete öves, Veterán
Persze! Hornyák meg csak úgy nézte mi? Azért akart agyvérzést kapni a kispadon! Csodálkoztam, hogy nem hívtak hozzá mentőt. Sőt! Vidi, Fagyi kettős még fizetett is, hogy leadhassa nekünk a pontyotkat. Hagyjuk már ezt a sok összeesküvés elméletet. Megérdemeltük a kiesést! SAJNOS!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...