Banner

Tippeld meg, hogy ki választja a DVTK Jegesmedvéket a negyeddöntőbe jutásért és nyerj!

Szerző: Jáborcsik András | 2022-02-27 21:24:00

Március 1.-én indul az Erste Liga rájátszása.


Hétfőn délelőtt válik ismertté az Erste Liga negyeddöntőjének párosítása, az alapszakasz első három helyezettje sajtótájékoztató keretében választ magának ellenfelet. Elsőként a Csíkszereda, aztán az FTC-Telekom, majd az UTE dönt arról, hogy melyik csapattal találkozik a rájátszás első körében, a Gyergyó az egyetlen megmaradt riválist kapja.

A választható csapatok: MAC HKB Újbuda, Corona Brassó, DEAC és a DVTK Jegesmedvék.


Tippeld meg a párosításokat! Szerinted melyik csapat választja a Jegedmedvéket? A helyes megfejtők között egy egyedi gyártású, a DVTK induló szövegét tartalmazó bögrét sorsolunk ki!


A negyeddöntős párharcok március 1-jén, kedden kezdődnek, először az FTC és az UTE hazai mérkőzéseivel. Egy nappal később is ez a két együttes fogadja ellenfelét. A Csíkszereda és a Gyergyó március 3-án kezdi meg a rájátszást, és egy nappal később is játszik. A ferencvárosi és az újpesti csapat március 5-én és 6-án lesz érdekelt idegenben, a Csíkszereda és a GYHK pedig 7-én és 8-án.

A negyeddöntő az egyik fél negyedik győzelméig tart. A párharcok legkésőbb március 14-ig befejeződnek.

A meccsnapok az FTC és az UTE negyeddöntőjében: március 1., március 2., március 5., március 6., március 9. (ha szükséges), március 11. (ha szükséges), március 13. (ha szükséges)

A meccsnapok a Csíkszereda és a Gyergyó negyeddöntőjében: március 3., március 3., március 7., március 8., március 10. (ha szükséges), március 12. (ha szükséges), március 14. (ha szükséges)


forrás: erstleliga.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2022-02-28 19:58:34 Piros öves, Őstag
Gratulálok a Győzteseknek!
16. kétess |Válasz erre: 5. Geotic
2022-02-28 12:42:17 Lila öves, Őstag
Gratulálok):
15. kétess |Válasz erre: 6. achilleus68
2022-02-28 12:41:31 Lila öves, Őstag
Gratulálok):
14. kétess
2022-02-28 12:38:15 Lila öves, Őstag
A rájátszásra vonatkozó fontos újítások: a hosszabbításban (a csapatok kérését figyelembe véve). Döntetlen esetén további harmadokkal folytatódik az 5-5 elleni küzdelemben, ám a hosszabbítás második harmadától 3 a 3 ellen megy tovább a játék, hirtelen halál rendszerrel. Elődöntőre nem lesz választás, a legmagasabb kiemelt a legalacsonyabbal játszik, a magasabb kiemelté a pályaelőny. Idén is láthatunk arany fejvédőket, amiket minden csapat házi pontkirálya viselhet a playoffban: Radim Valchar (Brassó), Rasztiszlav Spirko (DEAC), Jonathan Walker (DVTK), Nagy Gergő (FTC), Chris Bodó (Gyergyó), Schlekmann Márk (MAC), Jevgenyij Szkacskov (Csíkszereda) és Sam Coatta (Újpest) érdemelte ki a megtiszteltetést.

A sajtótájékoztatón a csapatok képviselői csak online vettek részt, s ugyan a technika ördöge némileg megnehezítette a folyamatot (az internetes térben jelenlévők nem mindent hallottak a helyszínről), végül minden csapat sikeresen kiválaszthatta ellenfelét.

Az alapszakasz győztese, az SC Csíkszereda választhatott elsőként, majd az őket követő sorrendben az FTC és az Újpest választhatott, a Gyergyó pedig az addig ki nem választott gárdát kapta ellenfélnek.

„A MAC HKB Újbudát választjuk. A döntést közösen hoztuk meg a játékosaimmal és a szakmai stábbal – fogalmazott titokzatosan a székelyföldiek vezetőedzője, Rico Rossi. – Nem igazán számít, kit választunk, minden összecsapás óriási kihívás lesz a rájátszásban.”

„Fiatal csapatunk van, a tavalyi szezonhoz képest négy kulcsjátékost is elvesztettünk – értékelte az évet Marton Tibor, a MAC másodedzője.– Rengeteg gólunk „veszett így el”, de úgy gondolom, jól pótoltuk őket. Állunk elébe a Csíkszereda elleni kihívásnak!”

„Remélem, jókor szólalok meg – utalt viccesen a tecnikai nehézségekre az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs. – A DVTK-t választjuk, rémesen egyszerű az indok: látható volt az egész alapszakaszban, hogy nagyon szoros a bajnokság, főleg a legjobb nyolc. Ezért azt tartottuk szem előtt, hogy minél frissebbek maradhassunk. Mivel a Csíkszereda elhappolta a legközelebb eső csapatot, a MAC-ot, így a második legközelebbi együttest választottuk.”

„Nem lepett meg a választás, számítottunk rá, hogy ha a csíkiak nem, akkor az FTC kiválaszt minket – reagált Láda Balázs, a Jegesmedvék általános menedzsere. – Hasonlóan szoros mérkőzésekre számítunk, mint amiket a múltban is játszottunk ellene.”

„Az Újpest a DEAC csapatát választja – jelentette be a múlt pénteken a 60. születésnapját betöltő klublegenda, jelenleg ügyvezető igazgató, Ancsin János. – Nem volt nehéz választás a Debrecen és a Brassó közötti, hiszen sokkal kevesebb utazás a Hajdúságba eljutni. Szeretnénk visszavágni a DEAC-nak a tavalyi negyeddöntős búcsúnkért, és reménykedünk egy Újpest–Fradi döntőben!”

„Először vagyunk olyan helyzetben, hogy minket választanak, és nem mi döntünk – felelt Fodor András, a DEAC jégkorong-szakosztályának vezetője. – Minden csapat ellen nehéz dolgunk lett volna, bár az meglepett, hogy a tavalyi négy-egy arányú továbbjutásunk után az Újpest mert minket kihívni!”

„Úgy jöttünk ide ellenfelet választani, mint Ádám feleséget – tréfálkozott Bereczky Szilárd, a Gyergyói HK menedzsere. – Sejtettük, hogy a Brassó lesz az ellenfél, bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az akadályt.”

Nem lepődött meg a brassóiak másodedzője, Stenk Hunor sem a kialakult helyzeten: „Nagy esélyt láttunk rá, hogy a Gyergyót kapjuk, már napok óta ennek megfelelően készülünk. Az alapszakaszban meggyűlt a bajunk velük, de a rájátszás más kávéház, és hiszek benne, hogy szintet tudunk lépni.”

A kialakult párosítások:
SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék
Újpesti TE–Debreceni EAC
Gyergyói HK–Brasov Wolves
13. kétess |Válasz erre: 12. jaborcsik-andras
2022-02-28 12:37:07 Lila öves, Őstag
A kialakult párosítások:
SC Csíkszereda–MAC HKB Újbuda
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék
Újpesti TE–Debreceni EAC
Gyergyói HK–Brasov Wolves
2022-02-28 10:56:14 Fekete öves, Veterán
Köszönjük mindenkinek a játékban való részvételt!
A nyertes achilleus68.

Mivel Geotic valamennyi párosítást eltalálta, az ő jutalma is egy bögre.
11. Karpfen |Válasz erre: 5. Geotic
2022-02-28 10:49:02 Barna öves, Veterán
Gratula!!!
2022-02-28 09:26:18 Fehér öves, Újonc
Sziasztok! A párosítás a következő lesz Csíkszereda-Deac
FTC-Dvtk
Ute-Mac
Gyergyószentmiklós-Brassó
9. farao57
2022-02-26 21:38:01 Fehér öves, Lelkes újonc
Az én tippem:
Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék
FTC - DEAC
Újpest - MAC
Gyergyó - Brassó
8. Csaka
2022-02-26 20:27:44 Fehér öves, Újonc
Szerintem a Szereda nem választ minket, így maradunk a fradinak.
A válaszom a Fradi választ minket.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...