Banner

Szurkolói ankét Győrben, Budafokon és Szombathelyen

Szerző: Jáborcsik András | 2021-07-29 20:20:00

Sajtófigyelő - nb2.hu


Több vetélytársunk is szurkolói ankétot tartott a napokban, ahol a szakmai stáb és játékosok mondták el várakozásaikat a vasárnap induló másodosztályú bajnoksággal kapcsolatban.


Megtartotta szokásos szezon előtti szurkolói ankétját a WKW ETO FC Győr labdarúgócsapata, ahol hivatalosan bemutatták az új játékosokat, Hannich Péter sportigazgató és Klausz László vezetőedző pedig ismertette a jövő évi célokat.



Nem megszokott környezetben, a DiVino Borbárban tartotta szezon előtti szurkolói ankétját a WKW ETO FC Győr. Az eseményt Horváth Cs. Attila klubigazgató nyitotta meg, majd egyenként bemutatta a klub nyári szerzeményeit. Ezt egy kis játékkal összekötve tette, ugyanis, aki jól válaszolt az új játékosokkal kapcsolatban, kapott egy életrajzi adatokat tartalmazó könyvet, melyet Biczó Zalán írt, ami a kezdetektől a negyvenes évekig foglalja össze az ETO-ban szereplő futballistákat. Az első felszólaló a júliusban kinevezett sportigazgató, Hannich Péter volt, aki elmondta, hogy egy olyan csapatot akar a pályán látni az hétvégén kezdődő bajnokságban, amelynek mindenki ellen reális esélye van a győzelemre, és az utolsó pillanatig küzd. Majd utána Klausz László vezetőedző beszélt a felkészülésről, megjegyezte, hogy nem indult könnyen a munka, hiszen több játékos, aki az osztályozón pályára lépett júniusba, csak később csatlakozott a kerethez. Priskin Tamás csapatkapitány is beszélt a következő szezonról, elmondta, hogy legnagyobb álma, hogy az ETO-val még ez NB I-ben szerepelhessen, amiért ő maga, és a csapat is mindent meg fog tenni. Az ankét végén szurkolói kérdésre Hannich Péter megjegyezte, hogy a Verebes-féle csapatból csak egy volt, ám azt a szellemiséget, azt a támadó futballt akarják átmenteni a mai csapatra, mint ami az akkorira volt jellemző.


A Szombathelyi Haladás csütörtökön a Haladás Sportkomplexum sajtórészén tartotta meg szokásos, rajt előtti szurkolói ankétját. Az ankétot hivatalos facebook-oldalunkon élőben közvetítették.

Az ankéton Németh Szabolcs vezetőedző, Séllei Árpád ügyvezető igazgató, Németh Milán csapatkapitány, az új játékosok közül pedig Délczeg Gergely vesz részt. A többi új igazolás ezúttal nem volt jelen, mivel a csapat csütörtökön délelőtt és délután is edz és ebben a hőségben nagyon fontos a megfelelő regeneráció, pihenés. Ezért ők a szakmai stábtól pihenőt kapnak.



Négy futballista távozott, nyolc érkezett a nyári szünetben a Szombathelyi Haladáshoz. A kispadon pedig a tősgyökeres szombathelyi Németh Szabolcs irányítja a bajnokságban a zöld-fehéreket.

A vasiak szakmai stábja és játékoskerete nyáron alaposan átalakult az elmúlt bajnoksághoz képest. A zöld-fehérek vezetőedzője Németh Szabolcs lett, segítői Sipos Norbert és Paulik István, visszatért Gusztafik Ádám erőnléti edző. Távozott Németh Márió (Diósgyőr), Jancsó András (Szentlőrinc), Medgyes Zoltán (Gyir­mót) és Schimmer Szabolcs (Király SE). Érkezett Tóth Máté (Mezőkövesd), Romic Danijel (Budafok), Délczeg Gergely (Dorog), Hegedűs Márk (Újpest), Szekér Ádám (Ajka, kölcsönből vissza), míg az Illés Akadémiáról Deza­mits Dominik, Szijjártó Ármin és Horváth Rajmund kapott profi szerződést.

A Haladás nyolc felkészülési mérkőzést vívott – erős, első és másodosztályú magyar és külföldi csapatok ellen. Hazai pályán a ZTE-vel (1-1), az Ajkával (1-1), az SK Rapid Wien II.-vel (4-1), az Al-Ettifaq FC-vel (1-1) és a Siófokkal (1-3), míg idegenben a Dunaszerdahellyel (2-4), a Gyirmóttal (0-1), Ausztriában az RFK Ahmat Groznijjal (0-0) csapott össze.


A Budafoki MTE csütörtök este megtartotta immár hagyományosnak mondható szurkolói ankétját.

A pozitív hangulatú, tartalmas beszélgetés során szóba kerültek többek közt a felkészülési időszak eseményei, a nyári átigazolások, az tovább építkezés folyamata, az új szakmai stáb munkája, valamint az új szezon célkitűzései.

"Az elmúlt hónapokban azért dolgoztunk, hogy ismét a budafoki labdarúgás hagyományaihoz és a BMTE nevéhez méltó csapat fusson ki a pályára" - mondta Jakab János tiszteletbeli elnök. "Bélteky Róbert személyesen ugyan nem tud itt lenni velünk, de a tulajdonos mindenben mellettünk áll és támogatja az egyesületet. A célunk az, hogy az első hat hely valamelyikén fejezzük be a bajnokságot."

Oláh Lóránt sportigazgató az ankéton hangsúlyozta, osztálytól függetlenül folytatódik az az építkezés, amely évekkel ezelőtt kezdődött klubunknál. Hozzátette: a változások ellenére optimista, mert stabil alapokra épül a csapat.

Boér Gábor elmondta: a felkészülés időszakára eltervezett munkát sikerült elvégezni és bársok munka áll még előttünk, nem tévesztjük szem elöl az eredményesség fontosságát a 38 akadályból álló versenypályán. Vezetőedzőnk arra a kérdésre, hogy hogyan érzi magát Budafokon, egy széles mosoly kíséretében röviden válaszolt: nagyon jól!

Az ankéton három játékos, Kovács Dávid, Bese Balázs és Zuigéber Ákos is részt vett.

Csapatkapitányunk felidézte szerződéshosszabbításának körülményeit és az öltözőben betöltött szerepéről is mesélt. Bese Balázs arról beszélt, miként zajlik a munka új kapustársaival és Vezér Ádám kapusedzővel. Zuigéber Ákos pedig beavatta szurkolóinkat a szlovéniai edzőtábor kulisszatitkaiba és kijelentette: nagy örömmel tölti el, hogy az új idényt kölcsönben a BMTE-nél töltheti.

A kellemes nyáresti találkozó a közös fénykép elkészítésével zárult.


forrás: nb2.hu, haladas.hu, budafokimte.hu, eto.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. Jefhuj76 |Válasz erre: 4. jaborcsik-andras
2021-07-30 10:01:05 Barna öves, Fanatikus tag
Egerbe ment tudtommal
5. Izsák20 |Válasz erre: 3. Jefhuj76
2021-07-30 09:42:31 Piros öves, Őstag
Majd hoznak felcsutrol valakit.
4. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 3. Jefhuj76
2021-07-30 09:19:18 Fekete öves, Veterán
Martis Ferit is.
3. Jefhuj76
2021-07-30 08:34:54 Barna öves, Fanatikus tag
Csak egy kis èrdekessèg.. Kiser Lacit is sikerült eltávolitani tudomásom szerint a DVTK ból... Minek ide DVTK kötödèsü edző...
2. El Bandi
2021-07-30 07:52:47 Piros öves, Őstag
A miénkről lemaradtam...
2021-07-30 07:12:12 Fekete öves, Veterán
Itt is volt szurkolói ankét. Az a bizonyos "elit" 30 fős vacsora. A leghusegesebb szurkolók nem fognak törni zúzni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...