Banner

Részegh Tamás is elhagyja a Jegesmedvéket, ő is hazatér Erdélybe

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-09 11:05:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


Rokaly Szilárd után újabb erdélyi játékos tér vissza a DVTK Jegesmedvéktől az Erste Liga-győztes csíkszeredaiakhoz - adta hírül a jegkorongblog.hu.


A Sportklub bejelentette Részegh Tamás hazatérését. A hónap végén 24 éves csatár a 2018/19-es szezonban már játszott szülővárosa Erste Liga-csapatában, akkor 53 meccsen 19+39 pontot gyűjtött, kiemelkedő teljesítményének köszönhetően pedig ezt követően az extraligás DVTK Jegesmedvékhez igazolt.


Részegh az első miskolci évében 30 meccsen 10 gólt lőtt és 11 gólpasszt osztott ki, legutóbb viszont 1 assziszt került a neve mellé az idénybeli 4 meccsén. A szlovák és cseh utánpótlásban is edződött jégkorongozó a csíkszeredaiak harmadik új igazolása a héten: hétfőn a szintén Miskolcról hazatérő Rokaly Szilárdot jelentették be, míg szerdán a Titánoktól leigazolt Péter Andor híre vált publikussá.


A Csíkszeredai Sportklub bejelentése a hazatérő játékosról:

Ötcsillagos hazatérés!

Részegh Tamás két év után ismét kék-fehérbe öltözik.

A nemsokára 24 éves, jobbkezes csatár a Csíkszeredai ISK-nál kezdte elsajátítani a jégkorong alapjait, majd 2013-tól a szlovákiai HK Ruzinov 99 Bratislava U18-as csapatát erősítette. Kiemelkedő teljesítménnyel alapszakasz pontirályi címet nyert, 2015-ben pedig a cseh Pirati Chomutov U20-as csapatában folytatta tovább. Kétéves ott tartózkodása alatt ismét meghatározó alakká vált: 68 meccsen 61 pontot hozott össze. 2017-ben a korábbi korosztályos válogatottak után a felnőttek közé is meghívót kapott, a Fehérvári Titánok színeiben pedig az Erste Ligában tűnt fel. Egy évvel később már a csíki lelátót hozta lázba a Sportklub színeiben, ahol 77 meccsen igazán meggyőző, 105 pontot termelt. A szárnyalást a válogatottal sem hagyta alább: hathatós közreműködésével a meglepetés számba menő divízió I/A-be jutott Romániával a világbajnokságon. A DVTK Jegesmedvék hívására szintet lépett és a szlovák Extraligában folytatta, ahol a kezdeti, negyedik soros kiegészítőszerepből az első ötösig verekedte fel magát. Szezon közben hosszas sérülése miatt nem tudott pályára lépni, tavaly pedig újfent egészségügyi problémák hátráltatták.



"Boldog vagyok, hogy két év után újra a csapat tagja lehetek. Az elmúlt időszakban a csapat sok szép sikert ért el, remélem, hogy ez a sorozat folytatódni fog a következő szezonban is, és akár még sikeresebbek is lehetünk. Én azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot és mindhárom sorozatban az első helyen végezzünk. Nagyon várom már, hogy újra játszhassak, bízok benne, hogy a szurkolók visszajöhetnek a csarnokba és ismét jó hangulatú, teltházas mérkőzések lesznek" - osztotta meg gondolatait.


Önzetlensége az asszisztok terén mutatkozik meg: eddig minden (!) idényben többször szolgálta ki a társakat, mint ahány gólt ütött.

Korcsolyatudására és gyorsaságára kiemelt figyelmet szentelt, amely képessége liga szinten is egyedülálló.

Isten hozott ismét itthon, Tamás!


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu és Csíkszeredai Sportklub facebook oldala




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. korxi |Válasz erre: 5. Jefhuj76
2021-07-11 10:24:33 Piros öves, Veterán
Megbántani én sem akarok senkit, nyíltan beszélni viszont igen. Nyilván azért ömlik oda a közpénz, hogy kellően hálásak legyenek annak, aki ezt intézi nekik. Ez persze óriási szívás másnak, itt most mi is a bőrünkön érezzük ezt (és még csak nem is ez a legrosszabb az egészben) de ezt az érintettek nyilván telibeszharják. Igen, a székelyföldiek is.
6. korxi |Válasz erre: 4. Karpfen
2021-07-11 10:19:24 Piros öves, Veterán
Annak idején 3 évre lett befizetve a két magyar csapat a szlovák ligába, legalábbis ez volt a szerződés. Ez letelt, bár ebből az utolsó évrben a MAC már nem volt ott. Azt nem tudni hogy ennek mire milyen hatása van, van-e hatása bármire is, mert a jelek szerint ez is titok.
A koncepciót én sem látom, amivel persze semmi gond nincs, ha van koncepció, csak én nem látom.
Mert az valójában nem koncepció, hogy összejön valahogy a pénz és ha más nincs, elindítjuk az U21 -et, meg még egy sornyi mennyiségű, a szezon felére már csapágyasra hajtott érett játékost. Nagyon nagy dolog hogy bajnokok lettek a fehérvár előtt, de a magyar U21 bajnokság megnyerése nyilván nem azt jelenti, hogy ezzel már tíz fényévnyi lemaradáson belül vannak a szlovák extraliga játékerejéhez képest. Ha most így ott elindítanák őket, akkor tényleg az lenne a szerepük, mint a szlovák U21 -nek az alapszakasz első két körében, vagy legoptimistább esetben kb. az, mint a mi ligánkban volt annak idején a Konstanza vagy a Vécé II. És nem hiányzik ez senkinek sem. A szlovákok gondolatait egyáltalán nem ismerem, de teljesen biztos hogy úgy vannak vele, hogy az a pénz ugyan jól jönne amit vinnénk (ha lenne pénzünk), de azért játékerőben is legyen már egy minimumszint.
És nekünk is rossz lenne ez. Elsőre azt gondolná az ember, hogy ezek a fiatalok óriásit fejlődnének ott egy szezon alatt is, de így nem. Ha van egy, a többiekkel kb. azonos kategóriájú csapat, amiben rendszeresen érdemi játéklehetőséghez jutnak fiatalok is, akkor azoknak ez valóban óriási fejlődési lehetőség (ezt láttuk tulajdonképpen a fehérvár elleni U21 - es párharcban is). De az hogy a csapatnyi fiatalt minden meccsen ütnek-vágnak aláznak, hányingerük van már csak a következő meccsre gondolva is és már a meccs elején is azt várják hogy legyen már vége, nos az az égésen kívül semmire nem jó, fejlődésre sem.
5. Jefhuj76
2021-07-10 05:34:12 Barna öves, Fanatikus tag
Számomra van egy másik aspektusa is a dolognak.. Honnan van ennyi pènz Erdèlyben? Mert ezért is mennek vissza... A kèrdès költői.. Nem akarok senkit vele
4. Karpfen |Válasz erre: 3. korxi
2021-07-09 18:40:05 Barna öves, Veterán
Nekem sehogy sem áll össze a koncepció. Az biztos, hogy kevesebb a pénz, vagy kevesebbet fordítunk játékosokra, mert mindenki megy el tőlünk a Székelyföldre. Azt nem értem, hogy ha fiatal csapattal vágunk neki a következő idénynek, akkor miért akarunk minden áron a szlovák ligában maradni. Kb. olyan szerepet fogunk így játszani, mint pár éve a szlovák ifiválogatott. Nem hiszem, hogy azért van kevesebb pénz játékosra, mert a szlovák liga licenszre kell a pénz. Minden évben újra fizetni kell, nem volt elég az első tagságot megváltani? Szóval sokmindent nem értek.
3. korxi
2021-07-09 16:50:28 Piros öves, Veterán
Abban továbbra is teljesen biztos vagyok, hogy a szlovákok csak az alábbi két eset valamelyikének megvalósulása esetén akarják, vagy engedik, hogy részt vegyünk a ligában:
1. Olyan erős csapat vagyunk, olyan erős játékosokkal rendelkezünk, ami jobb az extraliga átlagnál, mert úgy éppen ezzel emeljük a liga átlagszintjét.
2. Valaki (a hazai szövetség, a strómanunk, a római pápa, bárki) befizet minket a ligába.

Az 1. pont nem áll fenn, ez nyilvánvaló, a való életben csak a 2. jöhet szóba. De kívülről, nem bennfentesként ebből sem látszik semmi. Meglehet, hogy ez a sok játékostávozás azért van, mert Egri minden elérhető anyagi erőforrást arra gereblyéz össze, hogy összejöjjön a szlovák ligás indulási pénz, és emiatt játékosokra költeni, és a többi csapattal, akár hazai ligás csapatokkal versenyképes fizetést bevállalni nem tudunk.
Ha valahogy összejön az a pénz, amiért a szlovákok beengednek minket, akkor megyünk oda, a játékoskeret meg majd lesz valahogy. Ha marad némi apró, akkor igazolunk 1-2 játékost (ha lesz még szerződés nélküli játékos), de túlnyomórészt elindulunk az U20 -asokkal, 21-esekkel.

Mivel a távozások bejelentésén kívül nincs semmilyen kommunikáció a szurkolók felé, ezt tudom összerakni abból amit látok. Ami pedig az, hogy eddig nem lett bejelentve hivatalosan hogy a szlovák ligától elköszönünk és jövőre a hazai ligában indulunk, de ezzel párhuzamosan azok a felnőtt játékosok is egymás után mennek el akik eddig itt voltak, igazolni viszont nem igazoltunk még senkit sem (az igazolási híreket egy-két hosszabbítási hír pótolja).
2021-07-09 11:52:06 Fekete öves, Veterán
Egy erdekes hir a hockeyslovakia oldalarol;

https://www-hockeyslovakia-sk.translate.goog/sk/article/extraliga-odstartuje-24-septembra-kluby-cakaju-na-kompenzacie?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=ajax,nv,elem

Ki lehet belole mazsolazni egy ket erdekesseget.
Varhatoan szeptember vegen dobjak le a pakkot, hogy velunk, vagy nelkulunk hamarosan vegkepp eldolhet. A Presov ugye is fuggoben.
11, 12 vagy 13 csapatos lehet a vegso mezony. A Detva nem lesz. Az Iglo az ujonc. (Spisska Nova Ves)
A legiosok teren mas szabalyozasok lehetnek.
Zartkapukkal nem akarjak elkezdeni az uj idenyt.
2021-07-09 11:29:10 Fekete öves, Veterán
Tokaji Viktornak lassan nem lesz kiknek edzest tartania.
Az eliteprospects szerint 9 emberunk van osszesen 1-3-5 aranyokban.
Lassan at is nevezhetnenk magunkat Dvtk Jegesmedvek u21 csapatnak. Nagyon fiatal csiko garda van itt alakuloban jelen allasok szerint.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...