Banner

Pont ez kellene

Szerző: dfcwolf | 2021-03-05 09:07:00

Meg kell ugrani!

Pont ez kellene. Amit láthattunk a Fradi ellen legutóbb. Ha ezt a játékot tudnánk hozni mindenki ellen, akkor nem csak simán bent tudnánk maradni, hanem biztosan kedvetlenül jönnének Miskolcra a riválisok. Ebből már biztosan érezhető az, hogy elégedett voltam a zöldek ellen mutatott teljesítménnyel. És igen, tudom, kikaptunk és ez pontosan nulla pontot hozott és megint egy kicsivel hátrébb sorolódtunk, de olyan vagyok, mint Világi Péter. Keresem a pozitívumokat. Viccelek, nem vagyok olyan. De nem is akarom elhallgatni a jó dolgokat.

Azt nem értem, hogy miért csak a Fradi meg a Vidi ellen tudunk ilyen hőfokon játszani? Ha egy csapat pressingelni tud a Groupama Arénában, akkor tud bárhol. Mi kell ahhoz, hogy tényleg úgy álljanak a játékosok a meccsekhez, mintha döntőt játszanának? Nekem nagyon tetszett, ahogy rohantak hátra, amikor az ellenfélnél volt a labda és próbáltak szerelni. Lehet, hogy ez a Fradi nem volt a csúcson, de akkor sem ízlett nekik ez a modor. Végre volt olyan ütközés a félpályánál, ami megakadályozta őket, hogy sebességbe rakják magukat és lerohanjanak minket.

Nagyon jó lenne péntekre átmenteni ezt a harcmodort, mert úgy tűnik, hogy erővel bírunk már kilencven percet. Persze, tudok kritizálni is. Max helyett el tudnék képzelni labdaügyesebb játékost. Azt sem értem, hogy nem tudják Ivanovski fejébe verni, hogy ezt a fetrengést hagyja abba? Sípszóig kellene játszania és neki kellene elnyomni az egy fejjel alacsonyabb embereket, nem fordítva.

Az MTK kemény dió lesz, de én azt szeretném, ha mi lennének végre a kemény diók, ha már így becéznek minket. Varga Roland igazán életre kelt náluk, de azért azt lehetett róla tudni, hogy nem egy rossz játékos. Vannak rajta kívül még fiatal tehetségek és ott van Prosser is. De ennyit az ellenfélről.

Még nem lefutott ez a történet, bármennyire is rossz a helyzetünk. Ha most bentmaradunk valami óriási csoda folytán, akkor nagyon remélem, hogy jó időre elfelejthetjük a kiesés rémét, de ehhez meg kell ugrani ezt a nem kicsi akadályt. Meg kell ugrani!

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

52. objektiv |Válasz erre: 51. zaphod
2021-03-05 20:15:26 Fekete öves, Őstag
Maradjunk ennyiben! ))) Hajrá Diósgyőr!
51. zaphod |Válasz erre: 49. objektiv
2021-03-05 19:42:11 Fekete öves, Őstag
ezt valószínűleg másként látjuk. Én nem szeretem azt mondani egy játékosról, hogy "nem üti meg a szintet", vagy "nem NB1 szint", mind az NB1-ben, mind topfociban láttam már rengeteg olyan játékost, akiről ez volt a vélemény, és 1-2 szezonnal később, többnyire más csapatokban kiderült, hogy nem kutyaütőről van szó. Sok esetben nem is a játékos képességein múlik, hogy adott csapatban valamiért besül.
Másfelől meg, egy évvel ezelőtt ilyenkor a dobogóért mentünk, és Pesten aláztuk a picipestet négy góllal. Talán nem akkora kutyaütő volt az a csapat sem.
50. toki* |Válasz erre: 46. zaphod
2021-03-05 19:35:16 Fekete öves, Veterán
Lehet csinálni semmi baj azzal. Viszont ekkor jön az amiről te ragoztál - teljesen jogosan -, hogy nagyon nem baj, ha nem csak ismerik egymást, hanem mondjuk több éve össze vannak szokva.
49. objektiv |Válasz erre: 43. zaphod
2021-03-05 19:33:46 Fekete öves, Őstag
Több volt stabil kezdő játékosunk is van/volt azért ebben a szezonban, akiknél már nagyszámú játékperc után kategorizálható egy skálán a kvalitása. Hát, hogy finoman fogalmazzak, nem mindegyik ütötte meg az NB1-es szintet, nincsenek is már a csapatban. A csapat szétesése részben a gyengébb egyéni kvalitásoknak köszönhető, részben persze az edzői stábnak, nem feledve a hibás csapatépítési munkát vagy koncepciót pl az igazolások terén, ami pedig a vezetőség sara. Egyébként azért a kvalitásokat hellyel-közzel meg lehet ítélni viszonylag rövidebb időn belül is, még ha nem is 100 százalékosan, mert azért látjuk a szemünkkel, mi történik a pályán, hogyan teljesítenek egyes játékosok. Illetve le lehet vonni következtetéseket abból is, hogy hol és meddig játszottak eddig az igazolt játékosok és ott milyen formát mutattak. Az is egy mutató, de tudjuk, lehet csiszolatlan gyémántot is találni, akinek a pedigréje nem csillog annyira. De elkanyarodtunk picit szerintem, a mondanivalóm origója egy hozzászólásra irányult, melyben azt írtam, a támadóink nincsenek megfelelő minőségben támogatva. Hogy milyen minőségre gondolok? Egyszerű: a Vidi ellen lőtt 3 gól. Az foci. De a töketlenkedés 40 méterre a kaputól elképzelés nélkül és a két kísérlet az nem.
48. tamaskpt |Válasz erre: 47. perecesi-diosgyor-szurkolo
2021-03-05 19:16:58 Piros öves, Őstag
Lehet érdemesebb lett volna Drazsét megtenni csatárnak, és Roshit kezdőbe tenni.
2021-03-05 19:00:13 Fekete öves, Veterán
18:54
David Vaněček állapota javult annyira, hogy a kispadra le tudjon ülni. Vinko Soldo, Luka Marin és Molnár Gábor még nem tudta vállalni a játékot, míg Polgár Kristóf és Branislav Danilović elkezdte az edzéseket, de még időre van szükség, hogy utolérjék magukat. Orosz Donát egyelőre konditeremben dolgozik.
18:49
A DVTK kezdőcsapata: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Pikk - Živulić, Max - Dražić, Suljić, Grozav - Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić. Kispadon: Antal, Shestakov, Szűcs K., Karan, Memolla, Iszlai, Roshi, Vaněček.
46. zaphod |Válasz erre: 45. toki
2021-03-05 13:45:08 Fekete öves, Őstag
nem hasonlítottam őket össze. azt mondtam, hogy a középpálya közepén kockázatos passzokat komoly csapat nem csinál.
45. toki* |Válasz erre: 39. zaphod
2021-03-05 13:34:40 Fekete öves, Veterán
Azért Rui Pedroval, a kis körömpasszaival összehasonlítani Molnárt, aki ha laposan, ha magasan, de a védők mögé játsszaná be a labdát. Tehát irányító ide vagy oda, a 2 között ég és föld a különbség, mivel Gábor labdáinak szeme van. A sebesség különbséget, és ennek következtében a labdával való gyors mozgást - ami kiszámíthatatlan, és erre nincs megfelelő védelmi taktika, esetleg annyi, hogy legalább 2-en fogják -, meg sem említem.
44. zaphod |Válasz erre: 40. ötvenöt
2021-03-05 13:34:04 Fekete öves, Őstag
annál nem nehéz többet érni.
43. zaphod |Válasz erre: 41. objektiv
2021-03-05 13:33:01 Fekete öves, Őstag
a kvalitások kérdése egy eléggé nehéz témakör szerintem. A játékosok valós képességeit ennek a szezonnak a meccsei nem adják át (valamennyire utalnak rá, de az félrevezető lehet), a szezon első felében egyértelműen teljesen szét volt esve a csapat, a második felében meg teljesen új csapat épül, ami még mindig folyamatban van. A télen érkező játékosok döntő többsége meccshiányosan érkezett úgy, hogy alig játszott, a nyáron érkezők olyan profilok, akikre pont nem feltétlenül volt szükségünk a meglevőek mellett, miközben olyan profilok nem érkeztek, akikre ténylegesen szükségünk lett volna. A 25-ös keret döntő többsége nincs másfél éve a klubnál, a csapat konstans újjáépülésben van, alig van állandóság és kiszámíthatóság. Ilyen körülmények között senki sem fog konzisztensen jól teljesíteni.
Más megközelítésben vessük össze a Paks keretét a mienkkel, és nézzük meg hol állnak..
Szóval szerintem itt nem keretminőségbeli problémák vannak elsősorban. Különösen január óta.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...