Banner

NKA Universitas PEAC - DVTK 84-78 hosszabbítás után

Szerző: amigeleken.hu | 2021-10-05 16:00:00

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 84-78 (h. u.) (24-17, 20-16, 11-17, 14-19, 15-9)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Játékvezetők: Tözsér Dénes, Fodor Attila, Rácz Zsolt.

PEAC: Marshall 12/3, Dudásová 11/3, Wentzel 18/3, Nelson 18, Kiss V. 4. Csere: Sarok 16/15, Szücs 3, Brajković 2, Selcova. Edző: Csirke Ferenc

DVTK: Medgyessy 13/6, Bogičević 2, Jovanović 22/12, Kiss A. 6, Green 15. Csere: Tóth F. 3, Aho 9/9, Bernáth 2, Kányási 6. Vezetőedző: Földi Attila.



A mai napon újabb rangadón, Pécsett lépnek pályára a DVTK kosaras lányai a Tippmix Női NB I. A csoport harmadik fordulójában.

Földi Attila: Mivel rendkívül kevés időnk van a két mérkőzés között, így nem egyszerű felkészíteni a játékosokat az újabb rangadóra. Megpróbáljuk maximálisan kihasználni ezt a két napot, figyelembe véve mind a játékosok regenerációját, mind a taktikai felkészítést. A holnapi napon nagy szerepe lesz a frissességnek és a napi formának, ám bízom benne, hogy a hosszú utazás ellenére egy, a győrihez hasonló jó mérkőzésen diadalmaskodni tudunk a PEAC ellen.


A mérkőzés a hunbasket.hu oldalon található szöveges közvetítés segítségével, illetve egy gyors regisztrációt és előfizetést követően a mindigtvgo.hu oldalon is nyomon követhető.


forrás: dvtk.eu, wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

50. Toto2099 |Válasz erre: 49. Elemér
2021-10-07 16:39:27 Fehér öves, Tag
Szekszárd meccseit nem tudom nézni. Unalmas, a püföléssel széttördelik a játékot.( azért érdekes hogy a játékvezetők mit megengednek nekik ithon) A 'bizonyos' faultra, ill kimaradt ziccere meg...azt gondolom elfogyott a levegő. Felgyorsult a játék a mai modern kosárlabdában , nem megy már rotácio nélkül. ( Réka tudna róla szerintem mesélni) Láttam egy-két meccsét élőben is, szegény már menni sem tudott a végén.
49. Elemér |Válasz erre: 47. Toto2099
2021-10-07 16:28:49 Kék öves, Fanatikus tag
Pont ezt akartam még írni példának, a Csatát, ott nagyon tudnak valamit, mind szakmailag, mind pedig koncepcióban.
Bizony így van, ez egy támadó csapat, ezt látni kell az edzőnek. És azt is észre kell venni, mint ahogy itt is írta korábban valaki, hogy ha vezetünk hárommal a végén, akkor be kell ütni azt a faultot, mert akkor csak kettőt dob az ellenfél.
És nem utolsósorban sokkal látványosabb egy ilyen támadó kosárlabda, mint mondjuk egy szekszárdi 60 dobott ponttal megnyert meccs. Legalábbis én jobban szeretem :)
Ebbe nem tudom mennyi beleszólása van Sánthának, itt Szabó T. a főnök.
48. Krapulax
2021-10-07 16:02:26 Piros öves, Őstag
Csak eredmények szintjén követem a kosárlabdát meg nem is értek hozzá, még a szabályokat se ismerem igazán, de úgy látom itt is kezd beérni Sántha és Szabó T. munkája.
Sajnos.
47. Toto2099 |Válasz erre: 46. Elemér
2021-10-07 15:56:44 Fehér öves, Tag
Hasonló dolgokról beszélünk, csak más szavakkal Elemér. Te is mondod a véleményed, én is. Neked ez, nekem az. Nincs vele semmi baj, sőt. Ami a klubbot illeti, én az ilyet már elengedtem, abból kell 'főzni' ami van. Földi is jobban jár ha ezt figyelembe veszi. Itt nem lehet tökölni, alkalmazkodni kell. Ez vagy menni fog, vagy nem. Ha felismeri azt, hogy ez a keret egy támadó alakulat, főleg ha Keyona is visszatér, akkor támadjon. Hagyuk már ezeket a 'védekezés adja meg a támadás ritmusát' dumát. Ez a csapat tudja hozni a tavalyi kapott 74pont/mérkőzés átlagot. Viszont a támadó potenciál eròsödött, dobjál akkor 85-öt. Lásd győr, a kutyát nem fogja érdekelni hogy menyit kaptál. Boldog a szurkolo, játékos, vezető stb. Nem beszélve arról, hogy nézhető mérkőzés a semleges nézőknek is, szpzoroknak, támogatóknak stb. Ezt ismerték fel már egy ideje a tengerentúli ligákban. Gáspárról annyit, nagyon profi módon épitik, edzőnek is van edzője. Nyilván ez akarat, és pénz kérdése. De egy valami biztos, valaki ott ért hozzá. Mint ahogy a csatában, nem tudod megitélni, hogy Krisztiánt látod, vagy Sanyi bácsit. És sorolhatnám, Tf kettévált a fiatal edző páros stb. Ki fog derülni.
46. Elemér |Válasz erre: 45. Toto2099
2021-10-07 15:13:16 Kék öves, Fanatikus tag
Én nem minősítem a játékosokat, csak elmondom a véleményem, ami valakinél negatív, valakinél pozitív, nem értem mi a problémád ezzel.
A klubbon belüli viszonyokról meg csak annyit, hogy láttunk már ilyet a DKSK-s időszak végén, amikor hozzá nem értő "zenekarfizető" beleszólt a szakmai munkába is. Tudjuk mi lett a vége sajnos.
Az edzőt nagyon nehéz számok alapján minősíteni, mert például ezek szerint akkor Gáspár Dávid 3 éve középszerű edző volt a középcsapat Zalaegerszegnél, majd hirtelen szuperedző lett amikor átkerült Sopronba....
De azt gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy sikeres legyen a csapatunk, akinek nagyon szurkolunk és az új csarnokban rengeteg nagy sikernek legyünk tanúi.
45. Toto2099 |Válasz erre: 44. Elemér
2021-10-07 13:22:25 Fehér öves, Tag
No, alakul ez Elemér. Egyet értünk az edző feladatában. Játékosok megitélésében ugyan nem, de szereintem ez belefér. A nézőpontunk is más. Az meg hogy ki-kit, kinek a feje felett igazolt, és hogy egy klubbon belül, milyenek a fölé-alárendeltségi viszonyok, azt majd a eldönti aki fizeti a 'zenekart'. Probálok következtetni okból, nem okozatból. Tehát leegyszerüsítve, ( a ha, és a majd ,kezdetű mondatokat elhagyva, mert hogy semmi értelmük a profi kosárlabdában) az edzőt, játékost, a teljesítménye minősíti, ami a kosárlabdában egyszerű, hisz szinte minden számszerüsítve van. Ujfent nem tudom mire vélni, játékosok minősítéset tőled, de véleményem szerint nem ez a jo irány.
44. Elemér |Válasz erre: 43. Toto2099
2021-10-07 12:30:31 Kék öves, Fanatikus tag
Igen teljesen jogos, Top-nak látszó csapat, bár én azt gondolom, hogy itt nálunk mindig elvárás, hogy a csapat bárkivel felvegye a versenyt.
Bizony, így van, Rékát a vezetőedző kifejezett kérése ellenére hozta ide Szabó Tamás ha jól tudom. Bogicevic a bombaerős szerb válogatott bővebb keretének tagja, oda azért kutyaütők nem kerülhetnek be szerintem. Ezért joosan lehet tőle többet várni.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Réka gyenge fizikálisan, amiről nyilván nem ő tehet, ez adottság. Védekezésben már a TF-nél is problémák voltak vele.
Nem azt mondtam, hogy Angi nem fejlődik, hanem hogy pár hónapja a tudása alatt játszik. Óriási különbség. Szerintem Angi az egyik gyöngyszem a csapatunkban, korábban is ezt mondtam, most is ezt gondolom.
Teljesen egyetértek veled, a csapatvédekezésünk katasztrofális, akkor nyerünk meccset ha jól sülnek a dobásaink és túldobjuk az ellenfelet.
Nem említettem pozitívumokat, ebben igazad van, mert én is azt látom, hogy például Kányási Vera már most a mezőny egyik legjobb magyar játékosa, hogy Nina nagyon jó formában van és hogy Franka is nagyon jól és megbízhatóan játszik amikor lehetőséget kap.
Eszembe nem jutott negatívan minősíteni a lányokat, csak felvetettem néhány tényt, amik összeadódva eredményezhették a számunkra nem túl jó eredményeket.
Abban is egyetértünk, hogy a vezetőedző feladata összerakni a csapatot. Csak kérdés ez mire elég. És igen, ha sok, akkor nem kell erőltetni, pont ezt mondtam én is.
43. Toto2099 |Válasz erre: 41. Elemér
2021-10-07 08:58:42 Fehér öves, Tag
Elemér, amiben egyetértünk, Völgyi nem hülye hogy feladja a kényelmes állást. A többi megfogalmazásodban vitáznék, egyszerüen nem értem miről beszélsz. Top csapat??(maradjunk anyiban, hogy topnak látszó.Nézd már meg a tabellát, átlagos középcsapat.) Nem az edző akarta igazolni??( szerb lányt sem??) Réka neem tud védekezni, meg nem fizikális??(Greenből sem lesz vajkezű shooter) Angi nem fejlődik??( tálán azóta mióta Földi itt van) Maradjunk a tényeknél. Védekezés? Hol? 80pont felett kapsz átlagban eddig. Földinek sok? Nem kell eröltetni. Utazni kell??? Mint mindenkinek. Lehet hogy én vagyok a maradi, de azt gondolom hogy a mindenkori vezetőedző dolga, hogy csapatot rakjon össze a rendelkezésre álló játékosokból. Az hogy ez hogy sikerül, azt meg megmutatják a számok. A játékosokkal kapcsolatban, nem gondolom hogy bármilyen negatív minősítést megérdemelnének. Tisztelet jár nekik, főleg a magyar fiataloknak, és mindenkinek,kik gyerekkorukat feladva kiharcolták hogy pályára lépjenek a magyar profi ligában, és mi mint szurkolók, egyátalán beszélgessünk róluk...
42. Elemér |Válasz erre: 19. grosser
2021-10-06 23:27:52 Kék öves, Fanatikus tag
Földi és Völgyi cseréljenek helyet? Csak gondolj bele, te feladnál egy nyugis, biztos állást egy kétséges, bizonytalan, felelősséggel bíró vezetőedző pozícióért? Völgyi sem teszi....
41. Elemér
2021-10-06 23:22:51 Kék öves, Fanatikus tag
Nem akarom Földit védeni, mert nyilván van szerepe a vereségekben, de azért látni kell pár dolgot a másik oldalról is ha megnézzük.
Idehozni egy Bogicevicet, aki sajnos se az edzőmeccseken, se a bajnokikon nem mutatott semmit, nem tud használni. Bernáth Réka véleményem szerint egy teljesen átlagos játékos, fizikálisan gyenge, védekezni egyáltalán nem tud, nagyobb százalékban bedobja a tiszta helyzeteket ez tény. De az is, hogy egy középszerű csapatban volt kiemelkedő, az nem jelenti azt, hogy egy topcsapatban is az lenne. Ráadásul az edző nem is akart vele dolgozni, valószínűleg nem illik bele az elképzelt játékstílusba.
Megyónak 2 nappal az első bajnoki mérkőzés előtt volt az esküvője. És ez egy profi játékosnál nem lehet mentség. Itt a Pécs ellen pedig be kell dobni a tiszta ziccert 3 másodperccel a vége előtt.
Angi egész nyáron mélyen tudása alatt játszott, és sajnos az első három meccsen se volt jó, főleg védekezésben hibázott sokat.
A negyedik légiósunk el van tiltva még több mint egy hónapig.
Az első öt meccsünket idegenben kell játszani, ráadásul egy győri és egy pécsi út között kettő nap volt.
Nyilván külön külön ezek nem nagy dolgok, de ha összeadódnak jönnek a vereségek.
Ezek közül egyik sem az edző hibája. Az már egy másik kérdés, hogy azt be kell látni, hogy ő még nincs azon a szinten, hogy párhuzamosan helyt tudjon állni válogatottnál és klubcsapatnál is egyszerre felkészülési időszakban.
Biztos vagyok benne, hogy ha ezek a dolgok megoldódnak, elmúlnak, jönnek majd az eredmények is.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...