Banner

NCDC-s helytállásra készül a miskolci Tóth Tamás

Szerző: amigeleken.hu | 2021-05-04 21:09:00

Sajtófigyelő - jegkorongblog.hu


A DVTK Jegesmedvék 17 éves pontgyárosa a massachussetsi Islandershez készül, amely több szinten is jelen van az utánpótlásban. A jegkorongblog.hu a Tóth Tamással, a Jegesmedvék fiatal támadójával készített interjút. Ebből idézünk:


Vegyes érzelmekkel gondolhatnak vissza a miskolci szurkolók a 2020/21-es szezonra, hiszen míg a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapata meglehetősen korán kiszállt a szlovák Extraliga rájátszásáért folyó küzdelmekből, addig az U21-es együttes hatalmas csatában megszerezte a klub első utánpótlás-bajnoki címét.



„A srácokkal már augusztusban úgy kezdtük az idényt, hogy bajnokesélyesnek gondoltuk magunkat. Bár az alapszakasz után még nem mi álltuk az első helyen, a középszakaszban már sikerült előznünk. A playoffban volt egy kisebb hullámvölgyünk, a Vasas elleni elődöntő során összeeshettünk volna, de sikerült megfordítanunk a párharcot. Ahogy haladtunk előre a szezonban, egyre jobban hittünk magunkban. A döntőben is extrán motiváltak voltunk, az utolsó mérkőzésen a Fehérvár ellen vissza tudtunk jönni mínusz 2-ről, és bár a végén kisebb szerencsénk is volt, szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.”


A DVTK Jegesmedvék az egész idény alatt fej-fej mellett haladtak az Ifj. Ocskay Gábor JA-val, az alapszakaszt követően a fehérváriak voltak az elsők, a középszakaszt a miskolciak nyerték, a bajnoki cím 2-2 után ötödik mérkőzésen dőlt el.

„Elég szoros volt a döntő. A szezon közben is oda-vissza mentek a győzelmek, voltak meccsek, amikor nekik jött ki jóval jobban a lépés, volt, hogy mi nyertünk többel, de játszottunk két hosszabbításos összecsapást is. A rivalizálásunk az egész szezonban kiegyensúlyozott volt, kiváló ellenfélnek tartom őket.”


A 17 éves Tóth Tamás az alapszakasz legeredményesebb játékosa volt az U21-es bajnokságban, 16 meccsen 17+7-et produkált, ehhez a középszakasz során 5 meccsen 9 pontot tett hozzá, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben 5-5 gólt lőtt, a finálé során pedig 4+2-vel zárt, ezek rendkívül impresszív számok, különösen ha az is figyelembe vesszük, hogy a mezőny korátlaga jóval magasabb volt.

„Elégedett voltam a teljesítményemmel, a szezon elején nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog menni nekem a hoki. Örültem, hogy sok ponttal tudtam segíteni a csapatot, jó érzés volt húzóembernek lenni. De ez közben nagy felelősség is, mert így többet várnak tőlem, és én is magamtól. Az elején ennek kicsit nehéz volt megfelelni, de aztán helyt tudtam állni.”


A miskolci utánpótlás első bajnoki címe összeforr a vezetőedző, Rusznyák Szilárd nevével.

„Második éve dolgoztam együtt Szilárddal, bár tavaly csak részlegesen találkoztunk, mert akkor főleg az U18-ban szerepeltem. Mióta idejött, belénk nevelte a bajnoki mentalitást, a győzni akarást. A sikerünk is ennek köszönhető, elhitette velünk, hogy ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor el is fogjuk. Az edzéseken magas színvonalú munkát várt el, folyamatosan ösztönzött minket.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...