Banner

Közadakozás indul Wanger Vilmos szobráért

Szerző: amigeleken.hu | 2022-02-28 18:45:00

Sajtófigyelő - minap.hu


A kezdeményezők már a modellt is megtalálták a tervezett mellszoborhoz, aminek helyét a diósgyőri szurkoló-társadalommal közösen szeretnék meghatározni. A részletekről Bartha György és Borkuti László önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, melyről a minap.hu számolt be.


„Nagyon fontos, hogy mindenki közös ügyének érezze ezt” – mondta Bartha György. Ennek érdekében már kapcsolatba léptek a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Irodával, hogy rajtuk keresztül elérjék a különböző szurkolói csoportokat.



Ugyanis a közadakozási felhívásnak egyben célja társadalmi vállalkozássá emelni a kezdeményezést. Hiszen a közösségi hozzájárulás részeként helyszínjavaslatokat is gyűjtenének majd az ötletgazdák.

„Az a nehézség, hogy Wanger Vilmosról nyomtatásban egyetlen sajtófotó jelent meg. Ez megnehezíti a szobor elkészítését. Szerencsére sikerült egy olyan modellt találnunk, aki nagyon hasonlít a DVTK alapítójára” – tette hozzá Borkuti László.


Akik támogatnák, hogy a DVTK alapítójának, Wanger Vilmosnak szobra legyen Miskolcon, azok a CIB Banknál található

10700086-42689106-68800006-es számlaszámon

keresztül járulhatnak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. A kedvezményezett Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a közleménybe pedig a „DVTK szobor” kifejezést írják be – kérik a szervezők.


forrás: minap.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. dwm
2022-03-02 09:11:53 Barna öves, Fanatikus tag
Meg lett kutatva alposan Wanger valódi szerepe a DVTK alapításában?
Alapító ő?
Vagy csak alapítói szándék végrehajtója?
Részt vett az első évek működtetésében?

Ha igen, ok.
Ha nem, akkor olyan izé...
1. betyarok
2022-03-01 17:51:27 Fekete öves, Őstag
Örömteli kezdeményezés, hajtani kell, mert a második gondolatom már az - tapasztalatból - hogy jönnek az adminisztrativ és érthetetlen akadályok. Sok sikert, rajtunk ne múljon!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...