Banner

Kiss Angelika: Biztos, hogy nem fogjuk lejjebb adni a célokat

Szerző: Jáborcsik András | 2021-07-07 21:08:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A július 12-én kezdődő soproni FIBA U20 Women’s European Challenger tornára hangolódva a wbasket.hu Kiss Angelikával, az Aluinvent DVTK centerével készített hosszabb interjút.

A diósgyőri kosaras a felnőtt válogatottban is szerepelt és az élvonalban is szintet lépett a játéklehetőséget tekintve, így több területet is érintettek a beszélgetés során.



A wbasket.hu interjújából idézünk:


A DVTK-ban az alapszakaszban 23.8 percet, a rájátszásban 25.4 percet átlagoltál. Az alapszakaszban 9.2 pontot és 5 lepattanót, a play-off során 9.4 pontot és 4.4 lepattanót jegyeztél mérkőzésenként. Egyénileg és csapatszinten hogy láttad meg a szezont?

Én soha nem vagyok teljesen elégedett magammal és ezt most sem tudom kimondani. Fogalmazhatok úgy, hogy maximalista vagyok és ha mások nagyon dicsérnek, akkor is látom, hogy hol lehetne jobb, miben kellene fejlődni. Azt azért én is érzem, hogy fejlődtem, amit a csapattársaimnak, edzőimnek is köszönhetek. Ez megnyilvánult a percekben, de ezen felül előrébb léptem pontszerzésben és védekezésben is. Nagyon boldog vagyok, hogy Földi Attila vezetőedző ennyire bízik bennem és lát bennem fantáziát. Minden egyes mérkőzésen igyekszem kihozni a maximumot magamból.

Ha az eredményeket nézem, akkor a csapat nevében is mondhatom, hogy nagyon elégedettek vagyunk a szezonnal. Nem voltunk előzetesen kikiáltva esélyesnek, fiatal kerettel indultunk és mégis elértünk a bajnokságban egy negyedik helyet, a Magyar Kupában másodikak lettünk és továbbjutottunk az Európa Kupa csoportból. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Biztos, hogy nem fogjuk lejjebb adni a célokat. Azon vagyunk, hogy ezek teljesüljenek.



Az átlagperceid az előző szezonhoz képest 10 percet emelkedtek, ami óriási mérföldkő egy játékos pályafutásában. Mondhatom, hogy ez az évad egy szintlépés volt számodra?

Ez az, valóban. Én is így élem meg a karrieremet nézve. Szépen lépegetek felfelé és igyekszem bebizonyítani másoknak is, hogy tudok fejlődni. Ez megmutatkozik abban is, hogy az edzőm bízik bennem és több percet ad.

Mit vársz a következő évadtól? A bejelentésekből látszódik, hogy formálódik a csapat kerete. Emellett, ha nagy változás nem lesz a járványhelyzetben, akkor szépen lassan minden visszatér a régi kerékvágásba.

Én azt gondolom, hogy még egy kicsit mindenkinek vissza kell rázódnia a régi menetbe, ami a világjárvány előtt volt. A csapatunkat nézve jó kis magyar magunk lesz és olyan légiósok érkezhetnek, akik komoly lendületet adhatnak palánk alatt és mezőnyposzton. Talán kimondhatom így előre, hogy erős csapatunk lesz. A legfontosabb, hogy az évek óta összetartó kis diósgyőri mag együtt marad.



A saját teljesítményedet nézve miben látod a fejlődési pontokat? Mely területek lehetnek azok, ahol akár már ősztől előrébb léphetsz?

Palánk alól egy kicsit kimerészkedtem és a külső dobásokat nézve előrébb léptem. Oldódtak a korlátaim és bátrabban tudok vállalkozni távolabbról is. Ezen sokat dolgozunk az edzőmmel és úgy érzem, hogy egyre jobban megy. Ettől függetlenül még mindig szükség van egy kis önbizalomra ezen a téren. A kérdésedre válaszolva, talán ezt tudnám kamatoztatni már most előbb a válogatottban, illetve majd a következő szezonban a klubcsapatban.

Mindenkinek van rólam egy képe, hogy én egy center vagyok, aki a palánk alatt dolgozik. Szeretném ezt tágítani és megmutatni, hogy más területen is eredményes lehetetek. Az a jó játékos, aki minél színesebb játékot képes mutatni és nem lehet előre kiszámítani, hogy mit fog csinálni.

Hosszú távú szerződést írtál az évad közben a DVTK-val. Egyéni és csapatszinten ez idő alatt mit szeretnél elérni?

Egyéni célokat tekintve tudom, hogy minden fiatal azt válaszolja ilyenkor, hogy fejlődni szeretne. Ez rám hatványozottan igaz, amit előbb is mondtam, hogy fontos új dolgokat beépíteni és színesíteni a repertoáromat. Mindenképpen ez lesz a következő időszak feladata. Hosszabb távon pedig a felnőtt válogatottban is szeretnék stabilabb lenni. Élni a lehetőséggel és megmutatni ott is, hogy mit tudok.

Csapatszinten évekre nézve mondhatom, hogy ugyanaz, mint ebben a szezonban. A négy közé jutás a bajnokságban és a kupában. Ha addig sikerül eljutni, akkor ott már képesek lehetünk bravúrokra. Van annyira kiélezett és erős a bajnokság, hogy ott már okozhatunk meglepetéseket. Igaz, nekünk is okozhatnak az ellenfelek. Kis célokat kitűzve meccsről meccsre haladunk. Most épül a csarnokunk és jó lenne abban a lehető legjobb eredményeket elérni. Az Európa Kupa másik szint, ott nehezebb tervezni. Célunk, hogy minél tovább jussunk ott is, de sorsolás szerint jöhetnek például olyan francia, spanyol ellenfelek, akik jóval erősebbek.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: dvtk.eu és Girgász Péter




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. vebgy* |Válasz erre: 2. grosser
2021-07-08 18:36:03 Fekete öves, Veterán
Na ez a gond itt is...ez a 10 évente 1 arány....
2. grosser |Válasz erre: 1. Csabi K
2021-07-08 16:49:43 Piros öves, Veterán
Én is ugyanúgy gondolom, ahogy te, nem gyakran szoktunk saját nevelést kinevelni, aki ráadásul él is a lehetőséggel, Angi előtt talán Dubei Debi volt, tehát 10 évente tudunk egy fiatal tehetséget kinevelni, jobb lenne fordítva, 1 év alatt 10-et :)
Nagyon-nagyon remélem, hogy szeptemberben nem jön semmi közbe (negyedik hullám), Isten ments, elég volt belőle három is, és akkor mehetünk meccsre. Borzasztó volt ez a szezon, mindigo-n nézni, ami borzasztó volt, nagyon sokszor elaludt a kamerás és több akcióról lemaradt.
HAJRÁ ANGI, CSAK ÍGY TOVÁBB!
1. Csabi K
2021-07-07 22:11:16 Kék öves, Tag
Ha kicsit idősebb lennék, szeretném ha a lányom lennél, ha kicsit fiatalabb, szeretném ha a barátnőm.
Ezt a mentalitást úgy gondolom nem lehet tanítani.
Büszke vagyok rád Angi, csak így tovább!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...